Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

διαδικασια γεννας

Ουσιαστικά οι Γενικές Διευθύνσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων θα γράψουν «υπερωρίες» μέσα στο κατακαλόκαιρο, καθώς το αργότερο έως τις 18 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κοινοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2018. Ουσιαστικά θα πρέπει να προσδιορίσουν τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν τα 56,1 δισ. ευρώ των δαπανών που προβλέπει ο προϋπολογισμός του επομένου έτους και να κάνουν σοβαρές προβλέψεις για τα προσδοκώμενα έσοδα τους.


διαδικασια γεννας

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2018, ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι φορείς δεν συνεργασθούν εποικοδομητικά για την έγκαιρη ολοκλήρωση της επισκόπησης δαπανών, τα ανώτατα όρια δαπανών και οι στόχοι δημοσιονομικού αποτελέσματος τους θα αναμορφωθούν «με πρωτοβουλία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».


Κατά τον κ. Χουλιαράκη οι φορείς θα πρέπει να δείξουν φειδώ για την επίτευξη της ακριβέστερης και σαφέστερης απεικόνισης συνολικά των εσόδων και των δαπανών, στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την οικονομική κατάσταση των φορέων, καθώς και στον έλεγχο των συνθηκών υπό τις οποίες χρησιμοποιούνται οι πόροι. «Η μη τήρηση των αρχών αυτών κατά την κατάρτιση και εκτέλεση του Προϋπολογισμού συνιστά ουσιώδη παραβίαση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος σε αυστηρό τόνο.


Συντάξεις και μισθοί



ειδη κεντηματος online

τηλέφωνο εφορίας ηρακλείου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για αμοιβές προσωπικού θα ανέλθουν συνολικά στα 12,1 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί 11,3 δισ. ευρώ.


Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για συντάξεις θα ανέλθουν συνολικά στα 29,4 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί στα 23,7 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για συντάξεις του Δημοσίου θα ανέλθουν συνολικά στα 6,23 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί στα 6,3 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου