Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

δημοσ θεσσαλονικησ αρχικη σελιδα

Οι συζητήσεις για την τύχη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα ξεκινήσουν πιθανότατα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Σεπτεμβρίου, δίχως ωστόσο να αναμένονται αποφάσεις πριν από τις γερμανικές εκλογές.


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα οικονομολόγοι, ερωτηθέντες τι είναι πιθανό να κάνει η ΕΚΤ εκτίμησαν ομόφωνα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα το παρατείνει το QE, περιορίζοντας ωστόσο το όριο των μηνιαίων αγορών.


Αιτιολογώντας τις εκτιμήσεις τους, οι οικονομολόγοι επικαλούνται τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ευρωζώνη καταγράφει την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δέκα ετών. Επισημαίνουν επίσης ότι παρότι ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για 1,5%, εντούτοις τα τελευταία στοιχεία είναι καλύτερα του αναμενομένου.


οι μεγαλυτερες πολεις της ελλαδας κατα σειρα

ο ψευτησ κοκτω

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να στηρίξουν μια επιχειρηματολογία υπέρ της περιστολής του προγράμματος, ωστόσο η ΕΚΤ καλείται να αντιμετωπίσει και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το κοινό νόμισμα έχει αυξηθεί από την αρχή του έτους περισσότερο από 12% έναντι του δολαρίου.


δημοσ θεσσαλονικησ αρχικη σελιδα

Το γεγονός αυτό ανησυχεί τους υπευθύνους χάραξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, αυξάνοντας τις πιθανότητες η μείωση του μηνιαίου ορίου αγοράς τίτλων να είναι τελικά μικρότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου