Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

το κλειδι ρουλα σταυρου

Εκτός απροόπτου, η 47χρονη μαχητική γυναίκα θα εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος στο συνέδριο του SPD στις 22 Απριλίου. Θα διαδεχθεί τον Μάρτιν Σουλτς, πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πέρασε στην ηγεσία του κόμματος μία εφιαλτική χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από το χειρότερο εκλογικό σκορ στην μεταπολεμική ιστορία του SPD και τη σειρά των ανατροπών που ακολούθησε.


δυναμιτης δρακος

Η Αντρέα Νάλες θα ενταχθεί στο όλο και πιο κλειστό κλαμπ των γυναικών που βρίσκονται στην κεφαλή γερμανικών κομμάτων, με διασημότερο μέλος την Άνγκελα Μέρκελ που ηγείται εδώ και μία εικοσαετία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).


Στην 150 ετών ιστορία του το SPD δεν είχε ποτέ εμπιστευθεί το μέλλον του σε γυναίκα.


τι σημαινει η λεξη προθυμος

«Όταν όλα διαλύονται, τότε επιστρατεύονται οι γυναίκες», έγραψε αυτήν την εβδομάδα η Sueddeutsche Zeitung, που κάνει παραλληλισμό με «τις γυναίκες των ερειπίων» που εκκαθάρισαν τα συντρίμμια του τελευταίου παγκοσμίου πολέμου για να ανοικοδομηθούν οι ερειπωμένες γερμανικές πόλεις.


το κλειδι ρουλα σταυρου

Πριν από είκοσι χρόνια, η Άνγκελα Μέρκελ είχε ανοικοδομήσει ένα CDU, που ήταν στο χείλος της αβύσσου υπό το βάρος του σκανδάλου της παράνομης χρηματοδότησης υπό την ηγεσία του Χέλμουτ Κολ.


Η διάσωση του SPD από την υπαρξιακή κρίση και την κάθετη πτώση του στις δημοσκοπήσεις: αυτή είναι η αποστολή που περιμένει την Αντρέα Νάλες», γράφει η εφημερίδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου