Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

γκαλαξι α3 σκρουτζ

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, της πολυπληθέστερης ελληνικής «παροικίας». Γεννημένος στην Αυστραλία και παιδί μεταναστών έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο στη Μελβούρνη το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Αυστραλίας, αλά και της Ασίας.


Από τα βασικότερα θέματα με τα οποία ασχολείται το δικηγορικό του γραφείο είναι τα ζητήματα του ελληνισμού, αλλά και οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας.


γκαλαξι α3 σκρουτζ

τι ειναι κομητεια

Όταν δώσαμε το ραντεβού μου είπε θα τα πούμε στο «Melina» να φάμε και να πιούμε. "Γνήσιος Έλληνας", σκέφτηκα εγώ κατευθείαν. Μόλις βρεθήκαμε στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης, το νέο πύργο που φιλοξενεί την ελληνική κοινότητα και τις δραστηριότητες της, ξεκινήσαμε κατευθείαν τη συζήτηση. Ο κ. Παπαστεργιάδης μάλιστα ήταν αγχωμένος για το αν θα μας φτάσει ο χρόνος, καθότι εκεί έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία από εμάς, όλα κινούνται βάση προγράμματος.


πως αναβω καπνογονο

Η συζήτηση μας ξεκινάει κατευθείαν για το κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία τα τελευταία 7 χρόνια της ελληνικής κρίσης. Αυτό που προκαλεί τεράστια έκπληξη είναι το γεγονός πως αυτό το κύμα πλέον ξεπερνάει σε αριθμούς το κύμα μεταναστών τη δεκαετία του 50'. Ο αριθμός είναι τρομακτικός καθώς ξεπερνάει τις 40.000 και αυτοί είναι μόνο οι καταγεγγραμένοι. Οι νέοι που έρχονται ως φοιτητές δεν έχουν καταγραφεί επίσημα ως μετανάστες αφού χρησιμοποιούν τη φοιτητική βίζα.


13



Ψήφος Ομογενών


«Είναι αναγκαία η ψήφος των ομογενών και πάγιο αίτημα μας» αναφέρει ο κ. Παπαστεργιάδης αφού οι αποφάσεις που παίρνουν οι κυβερνήσεις αφορούν όλους τους Έλληνες εντός και εκτός συνόρων.



Έχουμε περιουσίες πίσω στη πατρίδα και θέλουμε η γνώμη μας να μετράει, καταλήγει.



Επενδύσεις στην Ελλάδα




Έρχονται στην Ελλάδα ομογενείς για επενδύσεις και φεύγουν χρεοκοπημένοι. Πρόκειται για ένα συχνό φαινόμενο αφού το μεγαλύτερο αγκάθι για κάποιον επιχειρηματία είναι το ασταθές φορολογικό καθεστώς, αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις της δικαιοσύνης σε συνδυασμό πάντα με την απέραντη γραφειοκρατία.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δίνει ο κ. Παπαστεργιάδη είναι ενός φίλου του που περίμενε από τα ελληνικά δικαστήρια μια απόφαση για οικονομική αποζημίωση 5 ολόκληρα χρόνια.


12



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου