Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

report 24h

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προκύπτουν τα εξής:


report 24h

ποιοτικη ερευνα βιβλιογραφια

«Άρθρο 17 παρ.1 (Δημόσιο)
"1. Ασφαλισμένοι, ανεξαρτήτως του χρόνου υπαγωγής στην ασφάλιση, για τους οποίους προκύπτει, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων, όπως ίσχυαν έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, υποχρεωτική ασφάλιση σε δύο ή περισσότερους φορείς ή τομείς ασφάλισης που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, καταβάλλουν για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τον παρόντα νόμο. Στην περίπτωση αυτή, για τη δεύτερη αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα δεν εφαρμόζεται η υποχρέωση καταβολής ελάχιστης μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς του άρθρου 39 παράγραφος 3".


Άρθρο 5 παρ.1 και 2 (Δημόσιο)
"1. Από 01.01.2017, το συνολικό ποσοστό εισφοράς κλάδου σύνταξης στον ΕΦΚΑ ασφαλισμένου και εργοδότη ορίζεται στο 20% επί των συντάξιμων μηνιαίων αποδοχών των προσώπων της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 4, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, με την επιφύλαξη της περίπτωσης γ' της παραγράφου 2 περίπτωση γ' του παρόντος άρθρου.


συνεταιρισμος εργαζομενων

2.α. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς ασφαλισμένου και εργοδότη συνίσταται στο δεκαπλάσιο του ποσού που αντιστοιχεί στον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτατο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών.


β. Το ανώτατο όριο της προηγούμενης περίπτωσης εφαρμόζεται και επί πολλαπλής μισθωτής απασχόλησης ή έμμισθης εντολής όσον αφορά στην εισφορά ασφαλισμένου"».


Επισυνάπτεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η εγκύκλιος


alex pak διαβατα

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup και κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση με εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ. Το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής αλλά με την μορφή του "stand by", όταν δηλαδή θα κριθεί ότι είναι βιώσιμο. Προβλέπεται επιστροφή κερδών από ομόλογα της ΕΚΤ , η επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων θα είναι από 0 έως 15 χρόνια και έως 2% πρωτογενή πλεονάσματα από το 2022 και μετά. Δίνεται, επίσης, έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική.


Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης που οδηγούν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα συνολικού ύψους 8,5 δισ. ευρώ.


Ο Ολλανδός πρόεδρος είπε ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν τη δημοσιονομική σταθερότητα κατά τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στο ζήτημα της ανάπτυξης στην Ελλάδα και ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, ενώ υπογράμμισε τις διαρθρωτικές αλλαγές που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.


samsung galaxy s4 οθονη ανταλλακτικο τιμη

Ως προς το ζήτημα του χρέους ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η ευρωζώνη θα επιμηκύνει τους χρόνους απόσβεσης των δανείων, ενώ η απόσβεση θα εξαρτάται και από τους ρυθμούς ανάπτυξης.


alex pak διαβατα

λευκαδα παλια πολη

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του CNN Greece


να σαι καλα ρε ζωη

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στην Ευρώπη την παρελθούσα εβδομάδα και στη συμφωνία που επετεύχθη για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στο Λουξεμβούργο.


διονύσης γκιουλέας

radio one playlist uae

Η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι το ΔΝΤ δεν μπόρεσε να διασφαλίσει την πλήρη συμμετοχή του με άμεση χρηματοδότηση στο πρόγραμμα, καθώς οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του χρέους.


να σαι καλα ρε ζωη

Ωστόσο σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι υπήρξε πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα για να μπει χρηματοδοτικά το Ταμείο στο πρόγραμμα.


Στη βάση αυτή συνέστησε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την«κατ’ αρχήν έγκριση»(Approval in Principle - AIP) μιας νέας δανειακής συμφωνίας 14 μηνών του ΔΝΤ για την Ελλάδα, συνολικού ύψους έως 2 δισ. ευρώ.


Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε την «επί της αρχής έγκριση» ως μια «άριστη λύση».


Σημειώνεται πως η «επί της αρχής έγκριση» είναι μια διαδικασία στην οποία βασίστηκε το ΔΝΤ κατά το παρελθόν όταν είχε υπάρξει συμφωνία σχετικά με τις πολιτικές στις οποίες θα βασίζονταν ένα πρόγραμμα που υποστηρίζονταν από το ΔΝΤ, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μεταξύ της χώρας-μέλους και των πιστωτών της σχετικά με νέα χρηματοδότηση ή την ελάφρυνση του χρέους.


Στην περίπτωση της Ελλάδας, η «επί της αρχής έγκριση» θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να υποστηρίξει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο τομέα των πολιτικών, ενώ η αποδέσμευση των 2 δισ. ευρώ βάσει της συμφωνίας του ΔΝΤ θα γίνει υπό τον όρο ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα παρέχουν δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, οι οποίες θα ήταν επαρκείς για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.


Να σημειωθεί πως στη βάση της «επί της αρχής εγκρίσεως» η εκτίμηση της βιωσιμότητας του χρέους θα γίνει αποκλειστικά βάσει της ανάλυσης του χρέους που θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο το ΔΝΤ.


Ο στόχος που έχει θέσει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ είναι η όλη διαδικασία εγκρίσεως του νέου δανειακού προγράμματος που θα φέρει την «επί της αρχής έγκριση» να έχει ολοκληρωθεί ως τις 27 Ιουλίου.


Δεδομένου ότι έχουν υπάρξει εκτιμήσεις ξένων νομικών κύκλων που θεωρούν πιθανή την αναβολή της σχετικής απόφασης από το ΔΝΤ και τη μετάθεση της για μετά τις 27 Ιουλίου, αυτή η εκτίμηση δεν επιβεβαιώνεται από πηγές από την Ουάσιγκτον.


παραμυθια να ακουσω

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και στελέχη της αντιπροεδρίας.


max stores μαρινου αντυπα

Ανάπτυξη, επενδύσεις, θέσεις εργασίας


παραμυθια να ακουσω

το τελειο χτυπημα αθηνοραμα

Ειδικότερα, και σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, κατά τη συνάντηση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται στις προσδοκίες από την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, από την προώθηση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου σε μεγάλες επιχειρήσεις για 12 έτη. Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί από την κυβέρνηση για την απεμπλοκή επενδύσεων. Υπογράμμισε επίσης ότι η υλοποίηση της ρύθμισης για το χρέος θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα καθώς θα άρει αβεβαιότητες για τους επενδυτές.


Επίσης έγινε και ειδική αναφορά στη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά. Μια τέτοια μορφή συνεργασίας είναι αυτή με τα γερμανικά ταμιευτήρια με στόχο τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων και τοπικής ανάπτυξης.


Επανασχεδιασμός κοινωνικού κράτους


Αναφερόμενος στη δεύτερη προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε ότι πυλώνας του σχεδίου της κυβέρνησης για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη είναι η στήριξη, ο επανασχεδιασμός και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ώστε να στηριχθούν αυτοί που επλήγησαν από την κρίση.



καθαριστης παραλιας

Όπως είχε διαρρεύσει από χθες στον Τύπο, οι υγιείς τομείς των δυο τραπεζών θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του τραπεζικού οργανισμού Sanpaolo Intesa, έναντι του συμβολικού τιμήματος του ενός ευρώ. Το ιταλικό δημόσιο αναλαμβάνει τα χρέη και τα κόκκινα δάνεια, διαθέτοντας, προς στιγμήν, έξι δισεκατομμύρια ευρώ.


Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, το μέτρο αυτό επιτρέπει τις προθέσεις της κυβέρνησης της Ρώμης για την πλήρη προστασία των καταθετών, των μετόχων και των senior ομολογιούχων.


καθαριστης παραλιας

Πολλοί αναλυτές τονίζουν ότι το μέτρο της κυβέρνησης εγκρίθηκε σήμερα (και όχι χθες, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), διότι προέκυψε το θέμα των υπεράριθμων υπαλλήλων των δυο τραπεζών. Τελικά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπερίσχυσε η θέση της Sanpaolo Intesa και το όλο κόστος για τους μέχρι και τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους που φέρεται ότι θα κριθούν υπεράριθμοι, θα αναλάβει το ιταλικό κράτος.


ωραριο αττικα golden hall

Αναμένεται να διαπιστωθεί, πάντως, αν οι Βρυξέλλες κρίνουν αυτή την διπλή οικονομική βοήθεια του δημοσίου (για τα κόκκινα δάνεια και για τους εργαζόμενους που θα χάσουν την θέση τους), συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία για τον ελεύθερο ανταγωνισμό.


ant1 radio θεσσαλονικη

υπα ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας διαγωνισμος

Η «επί της αρχής έγκριση»είναι μια διαδικασία που επιτρέπει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να εγκρίνει μια ρύθμιση χρηματοδότησης για μια χώρα-μέλος βάσει μιας συμφωνίας οικονομικών πολιτικών που έχει επιτευχθεί με τη χώρα, με την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους ή νέας χρηματοδότησης μεταξύ της χώρας και των πιστωτών της.


Όταν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ λαμβάνει μια δεύτερη απόφαση (συνήθως χωρίς να συνεδριάσει), οπότε και η χώρα-μέλος μπορεί να αντλήσει πόρους βάσει της ρύθμισης.


δημιουργω μονη μου κοσμηματα

Πηγές από την Ουάσιγκτον ανέφεραν πως ακόμη δεν έχει οριστεί η σχετική συζήτηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, παρά το γεγονός ότι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει ως καταληκτικό ορίζοντα για τη σχετική απόφαση την Πέμπτη 27 Ιουλίου.


υπα ελεγκτες εναεριας κυκλοφοριας διαγωνισμος

onde comprar voil em recife

Η «επί της αρχής έγκριση» θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να στηρίξει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε θέματα πολιτικών, ακόμη κι αν η αποδέσμευση των πόρων του Ταμείου θα απαιτήσει την παροχή δεσμεύσεων από τους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας για μια ελάφρυνση του χρέους που θα ήταν επαρκής, ώστε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, και με την επιφύλαξη της συνέχισης της εφαρμογής από την Ελλάδα του προγράμματος που υποστηρίζεται από το ΔΝΤ.


Η χρήση της διαδικασίας της «επί της αρχής έγκρισης» θα επιτρέψει στους πιστωτές να κάνουν εκταμιεύσεις στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου βάσει του προγράμματος του ESM, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό πιθανές σοβαρές πιέσεις στην ελληνική οικονομία και στο συνολικό χρηματοοικονομικό σύστημα.


Τις θέσεις του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να εκθέσει σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία θα μιλήσει (μέσω skype) στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας.


Η κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να τοποθετηθεί σε ενότητα του συνεδρίου που αναφέρεται στα επόμενα βήματα της Ελλάδας μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στην οποία θα μετέχει και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.


σικα ελλασ

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,62 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,02%.


σικα ελλασ

Ενδοσυνεδριακά έχει κινηθεί σε εύρος 7,8 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 827,66 μονάδες (+0,59%) και κατώτερη τιμή στις 819,86 μονάδες (-0,35%).


συσταση μον ικε

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 72,107 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 83.474.713 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,33%.


ξηροδερμια ακμη

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+5,80% στα 1,46 ευρώ), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+3,90% στα 4,00 ευρώ), της Lamda Development (+3,23% στα 6,72 ευρώ), της Μυτιληναίος (+2,20% στα 8,35 ευρώ), της Aegean Airlines (+1,71% στα 8,34 ευρώ) και των ΕΛΠΕ (+1,59% στα 8,30 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-3,00% στα 0,323 ευρώ), της Πειραιώς (-2,83% στα 0,206 ευρώ), της Τιτάν (-2,49% στα 25,10 ευρώ) και της Jumbo (-1,30% στα 15,91 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+2,20%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+1,76%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-1,63%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,89%).


Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Πειραιώς και η Εθνική, διακινώντας 28.862.145 και 19.000.970 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΠΑΠ, με 7,337 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 7,279 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 67 μετοχές, 52 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Σφακιανάκης +20,00%, Πήγασος +20,00%, Medicon +19,89% και Euromedica +19,32%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Lavipharm -13,68%, Παϊρης -13,23%, Audiovisual -9,64% και Εθνική Πανγαία -9,59%.


περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών

Πρόκειται για 3.500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων, οι οποίοι, όπως εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, τους επόμενους μήνες θα εκτοξευθούν και θα ξεπεράσουν τις 20.000 καθώς οι τράπεζες θα ανεβάσουν ταχύτητα για να πιάσουν τους στόχους για τη μείωση των κόκκινων δανείων.


συμβουλες για σκακι

οικογενειακοι συμβουλοι καρδιτσα

Χθες ήταν η πρώτη μέρα πραγματοποίησης πλειστηριασμών χωρίς περιορισμούς ως προς το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση. Πλειστηριασμοί στην Αττική είχαν προσδιοριστεί 60 συνολικά υποθέσεις, με τις 20 από αυτές να αφορούν πρώτες κατοικίες, ωστόσο οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν.


Στα ειρηνοδικεία της ελληνικής επικράτειας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών απέτρεψε για ακόμα μία φορά την πραγματοποίησή τους. Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είχαν συγκεντρωθεί χθες το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, στο ισόγειο, κρατώντας στα χέρια τους πανό με συνθήματα υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας.


περιβάλλοντα ανάπτυξης εφαρμογών

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται η λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών. Διαφημίζεται ως εργαλείο προστασίας των συμβολαιογράφων από τα κινήματα διαμαρτυρίας και ως βοήθημα αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.


Με ένα «κλικ» το σπίτι δανειοληπτών θα αλλάζει χέρια. Τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού θα είναι η εμπορική αξία του ακινήτου. Στην πράξη, ο οφειλέτης θα χάνει την κατοικία του έναντι μικρού τιμήματος και θα πρέπει να βρει τρόπο να πληρώσει και το υπόλοιπο ποσό του δανείου.


στεκες πλεκτες

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για έναν «εκλογικό νόμο – οπερέτα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αναζητεί συνενόχους στην επιχείρηση πολιτικής σωτηρίας της».


πορφυρίου καυσοκαλυβίτου

«Την ημέρα που σε εκατομμύρια Έλληνες πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις από την ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αυτή δίνει στη δημοσιότητα τις παρεμβάσεις της για τη διαμόρφωση ενός εκλογικού νόμου – οπερέτα» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:


«Βαθιά απομονωμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αναζητεί συνενόχους στην επιχείρηση πολιτικής σωτηρίας της. Δεν θα τα καταφέρει.


θεσεις του ποταμιου

Πολύ σύντομα θα είναι ένας κακός εφιάλτης που οι Έλληνες θα θέλουν να ξεχάσουν για πάντα».


στεκες πλεκτες

ocean relax projector musical calming night-light

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα από την πρώτη ετήσια έρευνα γνώμης του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ με τίτλο: «Ο σφυγμός του επιχειρείν», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της MRB, και παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε σχετική συνέντευξη Τύπου.


Οι επιχειρηματίες δηλώνουν πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των δικών τους επιχειρήσεων (54,8% αναμένουν ότι η οικονομική κατάσταση της επιχείρησής τους θα παραμείνει σταθερή ή θα βελτιωθεί και 79,8% εκτιμά ότι το προσωπικό τους θα παραμείνει σταθερό ή και θα αυξηθεί), συγκριτικά με τις προοπτικές της χώρας (μόνο το 40,7% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια), αναδεικνύοντας την αποφασιστικότητά τους να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες της παρατεταμένης ύφεσης.


seb2


ραγκουσης δικηγορος βιογραφικο

γαμψά νύχια

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της κάθε επιχείρησης, τελικά, εξαρτώνται από τον κλάδο δραστηριοποίησης και το μέγεθός της. Ενδεικτικά, κλάδοι όπως οι κατασκευές και το εμπόριο συνεχίζουν να πλήττονται δυσανάλογα, την ώρα που οι οργανωμένες επιχειρήσεις της μεταποίησης με εξαγωγική δραστηριότητα, του κλάδου των υπηρεσιών και μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού διαβλέπουν, ήδη, καλύτερες προοπτικές.


ocean relax projector musical calming night-light

Συμπερασματικά, η έρευνα δείχνει να επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, οι μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες επιχειρήσεις έχουν αυξημένη ανθεκτικότητα στην κρίση, καθώς και καλύτερες προοπτικές ανάκαμψης.


seb3


Οι επιχειρήσεις καταγράφουν ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το ασταθές φορολογικό πλαίσιο (84,8%), την αδυναμία πρόσβασης σε ρευστότητα με ανεκτούς όρους (54,6%), την καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης (49,2%), τις γενικότερες αδυναμίες που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο και την ποιότητα των νόμων (49,0%), καθώς και την απουσία κινήτρων για επενδύσεις (48,9%).


Όμως, πλέον των απαιτούμενων οριζόντιων παρεμβάσεων για την άρση των εμποδίων αυτών, οι ανάγκες και επομένως τα πεδία στα οποία οι επιχειρήσεις ζητούν την ανάληψη δράσης, διαφοροποιείται ανάμεσα στις επιχειρήσεις που είναι αισιόδοξες και σε θέση να ηγηθούν της ανάκαμψης, από τη μία πλευρά, και στις επιχειρήσεις που έχουν μπροστά τους την πρόκληση της επιβίωσης, από την άλλη. Έτσι, για τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή σχεδιάζουν επενδύσεις (μερίδιο 36%) οι πιο σημαντικές προτεραιότητες είναι η βελτίωση του μηχανισμού εποπτείας της αγοράς και των υποδομών, η βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης και της απονομής της δικαιοσύνης μαζί με την υποστήριξη της καινοτομίας και των εξαγωγών και την ανάγκη εξεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού αποτελούν.


seb4


Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που καταρχήν αναζητούν στρατηγική επιβίωσης (μερίδιο 64%) επιθυμούν βελτίωση στους όρους λειτουργίας της αγοράς (ανταγωνισμός, εποπτεία, διαφάνεια) μαζί με προσιτό δανεισμό, επενδυτικά κίνητρα και ευελιξία στην αγορά εργασίας.


Οι επιχειρήσεις εκφράζουν χαμηλή ικανοποίηση τόσο από την ποιότητα όσο και από τη διαφάνεια των υπηρεσιών του δημοσίου και αξιολογούν με χαμηλό βαθμό την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί.


seb5


Την ίδια ώρα ζητούν την ένταση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Ενδεικτικά, το 69,3% των επιχειρήσεων θεωρεί μεν αναγκαίες τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογική πολιτική και διοίκηση, όμως μόλις το 7,0% αξιολογεί θετικά αυτές που πραγματοποιήθηκαν. Αιτία αποτελεί, όπως επισημαίνεται στη σχετική μελέτη, ότι μέχρι σήμερα η πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων έχει υλοποιηθεί αποσπασματικά, ασυντόνιστα, χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων μερών και δίχως ένα συνεκτικό σχέδιο επίλυσης των προβλημάτων του επιχειρείν, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας.


seb6


Στην έρευνα δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιλέξουν συγκεκριμένες προτάσεις που κατά τη γνώμη τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν ότι η στόχευση πρέπει να βασιστεί, σε οριζόντιο επίπεδο, σε πέντε άξονες, με ρεαλιστικές και αποτελεσματικές προτάσεις: φορολογικό πλαίσιο, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, απονομή δικαιοσύνης, καλή νομοθέτηση και επενδυτικά κίνητρα.


seb1


gsis ημερολογιο

Φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή οι δηλώσεις που υπέβαλαν ήταν ελλιπείς ή ανακριβείς, μπορούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017 να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις ανεξαρτήτως αν προκύπτει φόρος – π. χ. μπορεί να υποβληθεί δήλωση για εισοδήματα που απαλλάσσονταν της φορολογίας ή είχαν φορολογηθεί στην πηγή και ορθώς δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική δήλωση – αλλά είναι απαραίτητες για κάλυψη τεκμηρίων.


βικυ κουλιανου βικτωρας ηλιαδης

Στη ρύθμιση υπάγονται όλοι οι φόροι που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, δηλαδή, φόρος εισοδήματος, ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών, ΦΠΑ, χαρτόσημο κ. λπ., εφόσον οι προθεσμίες υποβολής των σχετικών δηλώσεων έληγαν έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2016. Φορολογούμενοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου και υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017, εκτός από τον κύριο φόρο, επιβαρύνονται και με πρόσθετο φόρο 12% (αντί 10%, που ίσχυε μέχρι 31 Μαΐου 2017).


Ο φόρος αυτός αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το έτος εντός του οποίου έληξε η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης με συντελεστές αναπροσαρμογής που κυμαίνονται από 25% για έτη έως το 2001, από 5% έως 25% για τα έτη από το 2001 έως το 2009, ενώ είναι μηδενικοί για το 2010 και μετά.


gsis ημερολογιο

Αναλυτικά η εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής:


βάλια δημητρακοπούλου

«Σας κοινοποιούμε συνημμένα τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν.4474/2017 (ΦΕΚ 80 Α'/7.6.2017) «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις» για ενημέρωσή σας και άμεση εφαρμογή τους. Με τις ως άνω διατάξεις παρατείνεται μέχρι και τις 30.9.2017 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 57 του ν. 4446/2016 (Α' 240) από τότε που έληξε (δηλαδή 31/5/2017).


»Για δηλώσεις που υποβάλλονται από την 1η.6.2017 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου προβλέπεται ότι: Φορολογούμενοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μπορούν να υποβάλλουν και μετά τις 31.5.2017 και μέχρι τη λήξη της παραταθείσας προθεσμίας τις δηλώσεις του άρθρου 57 του ανωτέρω νόμου και ο πρόσθετος φόρος των άρθρων 1 και 2 του ν. 2523/1997 ορίζεται σε (12%) του κύριου φόρου, αντί του δέκα τοις εκατό (10%) που ίσχυε έως 31.5.2017.


»Ο ίδιος πρόσθετος φόρος 12 % του κύριου φόρου επιβάλλεται και για περιπτώσεις φορολογουμένων: α) για τους οποίους μέχρι την υποβολή των δηλώσεων έχει εκδοθεί και δεν έχει κοινοποιηθεί η εντολή ελέγχου ή η πρόσκληση παροχής πληροφοριών του άρθρου 14 του Κ. Φ.Δ. β) οι οποίοι υποβάλλουν δηλώσεις εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση της εντολής ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών και εφόσον η σχετική εντολή ελέγχου ή η πρόσκληση παροχής πληροφοριών κοινοποιείται μετά την 1.6.2017.


»Επισημαίνεται ότι εφόσον η εντολή ελέγχου ή η πρόσκληση παροχής πληροφοριών έχει κοινοποιηθεί μετά την κατάθεση του ν. 4446/2016 τη Βουλή και μέχρι και τις 31.5.2017 και η δήλωση υποβάλλεται εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση, το ποσοστό του πρόσθετου φόρου ανέρχεται σε δέκα τοις εκατό (10%) του κύριου και όχι σε δώδεκα τοις εκατό (12%,) καθώς η εν λόγω κατηγορία φορολογουμένων καταλαμβάνεται από την αρχική διάρκεια της ρύθμισης του ν. 4446/2016.


»Εφόσον οι δηλώσεις της εν λόγω κατηγορίας φορολογουμένων υποβληθούν από 1.6.2017 και μετά την πάροδο των ενενήντα ημερών, ο πρόσθετος φόρος υπολογίζεται σε δεκαοχτώ τοις εκατό (18% ) του κύριου, στην περίπτωση που πριν την υποβολή των δηλώσεων δεν έχει κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο προσωρινός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων και σε τριάντα έξι τοις εκατό (36%), εάν έχει κοινοποιηθεί προσωρινός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων.


»Τέλος στη περίπτωση που κατά την κατάθεση του ν. 4446/2016 στη Βουλή είχε κοινοποιηθεί εντολή ελέγχου ή πρόσκληση παροχής πληροφοριών και η δήλωση υποβάλλεται από 1.6.2017 και μετά, τα ποσοστά των πρόσθετων φόρων ορίζονται σε δεκαοχτώ τοις εκατό (18%) εφόσον πριν την υποβολή της δήλωσης δεν έχει κοινοποιηθεί προσωρινός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων και τριάντα έξι τοις εκατό (36%) στην περίπτωση που έχει κοινοποιηθεί. »


ρωμανος αισθητικη

«Το πρόβλημα ήταν πως από την επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν - κακώς κατά τη γνώμη μας - με λάθος μέθοδο και ύφος αλλά και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται της σύμβασης παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο», είπε ο κ. Δρίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.


Τόνισε ότι η επιστολή της Cosco ήταν σε «λάθος ύφος» και πρόσθεσε ότι «οι επισημάνεις της μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης, συνέβη.


ρωμανος αισθητικη

Σε ερώτηση για το εάν σκέφθηκε να παραιτηθεί, υπογράμμισε ότι έδωσε μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την Cοsco. «Γιατί να παραιτηθώ», διερωτήθηκε.


ρατσες μεγαλων σκυλων απο ν

Για την αναταραχή που προκλήθηκε είπε ότι έγινε πολιτική αξιοποίηση του θέματος. "Όλα αυτά προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα αλλά δεν φέρει ευθύνη η κυβέρνηση", είπε μεταξύ άλλων.


σπονδυλοδεσια αυχενα

διαδικασια γεννας

Ουσιαστικά οι Γενικές Διευθύνσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων θα γράψουν «υπερωρίες» μέσα στο κατακαλόκαιρο, καθώς το αργότερο έως τις 18 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κοινοποιήσει στο υπουργείο Οικονομικών τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2018. Ουσιαστικά θα πρέπει να προσδιορίσουν τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν τα 56,1 δισ. ευρώ των δαπανών που προβλέπει ο προϋπολογισμός του επομένου έτους και να κάνουν σοβαρές προβλέψεις για τα προσδοκώμενα έσοδα τους.


διαδικασια γεννας

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2018, ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι φορείς δεν συνεργασθούν εποικοδομητικά για την έγκαιρη ολοκλήρωση της επισκόπησης δαπανών, τα ανώτατα όρια δαπανών και οι στόχοι δημοσιονομικού αποτελέσματος τους θα αναμορφωθούν «με πρωτοβουλία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».


Κατά τον κ. Χουλιαράκη οι φορείς θα πρέπει να δείξουν φειδώ για την επίτευξη της ακριβέστερης και σαφέστερης απεικόνισης συνολικά των εσόδων και των δαπανών, στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την οικονομική κατάσταση των φορέων, καθώς και στον έλεγχο των συνθηκών υπό τις οποίες χρησιμοποιούνται οι πόροι. «Η μη τήρηση των αρχών αυτών κατά την κατάρτιση και εκτέλεση του Προϋπολογισμού συνιστά ουσιώδη παραβίαση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», ξεκαθαρίζει η εγκύκλιος σε αυστηρό τόνο.


Συντάξεις και μισθοί



ειδη κεντηματος online

τηλέφωνο εφορίας ηρακλείου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για αμοιβές προσωπικού θα ανέλθουν συνολικά στα 12,1 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί 11,3 δισ. ευρώ.


Οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για συντάξεις θα ανέλθουν συνολικά στα 29,4 δισ. ευρώ, αυξημένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί στα 23,7 δισ. ευρώ. Οι δαπάνες του προϋπολογισμού 2018 για συντάξεις του Δημοσίου θα ανέλθουν συνολικά στα 6,23 δισ. ευρώ, οριακά μειωμένες σε σχέση με το 2017, όταν είχαν προϋπολογιστεί στα 6,3 δισ. ευρώ.


μην υποσχεσαι

Το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου τα έσοδα από τον ΕΦΚ στα καπνικά παρουσίασαν πτώση 42,9%, αφού από 1,92 δισ. ευρώ που ήταν το 2016, το 2017 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 1,09 δισ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκαν κατά 825 εκατ. ευρώ!


Οι νέες υψηλές τιμές σαν αποτέλεσμα της τελευταίας αύξησης της φορολογίας από 1ης Ιανουαρίου 2018 και η επακόλουθη πτώση στην κατανάλωση, το λαθρεμπόριο, αλλά και η περυσινή αποθεματοποίηση λόγω της επικείμενης τότε αύξησης των φόρων έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην αρνητική αυτή εξέλιξη των εσόδων.


θεός ζηλωτής

Συνολικά τα τελωνειακά έσοδα το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 διαμορφώθηκαν σε 5,88 δισ. ευρώ έναντι 6,13 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 4%.


πολλαπλασιαστης peugeot 307 τιμη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα έσοδα τελωνείων από ΦΠΑ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 ανήλθαν σε 333 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 84 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Αύξηση παρουσιάζουν τα τελωνειακά έσοδα από ΦΠΑ και τέλη ταξινόμησης οχημάτων. Το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017 ανήλθαν σε 265 εκατ. ευρώ με τα αντίστοιχα περυσινά να διαμορφώνονται σε 152 εκατ. ευρώ (ποσοστιαία μεταβολή +74,4%).


μην υποσχεσαι

λεων και κριος ταιριαζουν

Πρόκειται για μέτρα που θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται σταδιακά από το ερχόμενο φθινόπωρο, αρχής γενομένης από τις περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, θα συνεχισθούν το 2018 με το νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και θα κλιμακωθούν στις αρχές του 2019 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων, μαζί με το οριστικό τέλος του ΕΚΑΣ.


Στο σύνολό τους τα μέτρα αυτά εκτιμάται ότι θα πλήξουν 2.240.000 εκατομμύρια συνταξιούχους και επαγγελματίες και αφορούν τη δέσμη μέτρων λιτότητας που ψήφισε προκαταβολικά η κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις – όπως αυτές αποτυπώνονται στον νέο νόμο 4472/17 – το σύνολο των νέων παρεμβάσεων στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης θα ανέλθει το 2019 στα 2,6 δισ. ευρώ, το 2020 στα 2,7 δισ. ευρώ και το 2021 στα 2,8 δισ. ευρώ.


λεων και κριος ταιριαζουν

Ενδεικτικά, καταργείται στους ήδη συνταξιούχους από 1/1/2019 η προσωπική διαφορά στις συντάξεις. Παλαιοί συνταξιούχοι ευθυγραμμίζονται με τους νέους. Χάνουν άμεσα έτσι έως 18% κύριας και επικουρικής σύνταξης. Ωστόσο οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.


Τα επιδόματα συζύγου και παιδιών καταργούνται ξεχωριστά και δεν μπαίνουν στο πλαφόν του 18%. Εντός του 2018 στα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων θα περιλαμβάνεται το ποσό της νέας σύνταξης που έχει επανυπολογιστεί και το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς, που είναι η μείωση της νέας σύνταξης από αυτή που παίρνει σήμερα.


non hdl χοληστερόλη

πληρης επιπλωση σπιτιου

Για όλο το 2018 θα λαμβάνουν το άθροισμα των δύο ποσών, δηλαδή τη νέα μικρότερη σύνταξη και την προσωπική διαφορά που καταργείται το 2019. Την 1/1/2019 η μείωση από τα χαράτσια θα περάσει στην τσέπη. Οσοι έχουν προσωπική διαφορά που οδηγεί σε μείωση άνω του 18% θα έχουν περικοπή μέχρι το 18%. Οσοι έχουν προσωπική διαφορά που βγάζει μείωση 15% θα μείνουν στο 15%.



το πιο ησυχο δωματιο

Η παρουσία του αναπληρωτή υπουργού στη βρετανική πρωτεύουσα συμπίπτει με τις πληροφορίες για επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές.


Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Χουλιαράκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων με στόχο την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος προσαρμογής και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.


το πιο ησυχο δωματιο

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εξετάζει την έκδοση πενταετούς ομολόγου, λήξης 2022, ύψους έως 3,5 δισ. ευρώ. Ο αρχικός στόχος για το επιτόκιο της έκδοσης τοποθετείται στο 4,75% - 4,85%, όταν το τελευταίο πενταετές ομόλογο που είχε εκδώσει η Ελλάδα το 2014 έφερε επιτόκιο 4,95%.


γιατι φυτρωνουν τα κρεμμυδια

καρδαμο τι ειναι

Μεγάλο μέρος του υπό έκδοση χρεογράφου θα δοθεί σε κατόχους του πενταετούς ομολόγου του 2014 που κανονικά ωριμάζει τον Απρίλιο του 2019. Αυτό το ομόλογο έχει σήμερα απόδοση 3,7% και οι κάτοχοι του θα το ανταλλάξουν με χρεόγραφο που θα δίνει υψηλότερη απόδοση κατά 1%!


Πιο απλά το Δημόσιο δεν θα πάρει ζεστό χρήμα, αλλά θα ανταλλάξει τα παλαιά ομόλογα με νέα, κάτι που αναμένεται να επιδιωχθεί ως συναλλαγή ειδικά με τις ελληνικές τράπεζες που κατέχουν το 30% του ομολόγου του 2014. Με τον «υβριδικό» αυτό σχεδιασμό το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως θα μπορεί να καλύψει με ασφάλεια έως και το 70% της νέας έκδοσης με το επιτόκιο να κινείται στο εύρος που εκείνο επιθυμεί.


Τα θετικά της έκδοσης


Η έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου θα ασκήσει πιέσεις στο κόστος δανεισμού όλων των βραχυπρόθεσμων τίτλων και ειδικά των εντόκων γραμματίων. Σχηματικά, δεδομένου ότι το υφιστάμενο απόθεμα των εντόκων γραμματίων αγγίζει σήμερα τα 15 δισ. ευρώ, έαν το επιτόκιο υποχωρήσει από τα επίπεδα του 2,95% - 3% στο 1%, αυτό θα σημαίνει μείωση τόκων κατά 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.


Παράλληλα η έκδοση πενταετών ομολόγων θα έχει άμεσo αντίκτυπο στα επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων. Αν και ήδη μεγάλες επιχειρήσεις όπως ο ΟΠΑΠ και η Μυτιληναίος έχουν εκδόσει πενταετή ομόλογα με επιτόκιο 3,5%, η υποχώρηση του κόστους δανεισμού του Δημοσίου και η μετατόπιση του σημείου αναφοράς, από τα δεκαετή στα πενταετή ομόλογα, θα βελτιώσει τα επιτόκια εταιρικού δανεισμού.


Στο σκέλος της διαπραγμάτευσης, ο δανεισμός της Ελλάδας με επιτόκιο κάτω του 5%, θα έδειχνε στις αγορές πως η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ, η οποία τοποθετεί στο 6% το μέσο κόστος δανεισμού της χώρας από τις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης, είναι υπέρμετρα απαισιόδοξη.


σχολη πλοιαρχων μορια 2017

Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ σήμερα Παρασκευή επεβλήθη αναστολή λειτουργίας 48 ωρών στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς από έλεγχο που διενήργησαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ καταδείχθηκε πως δεν είχε κόψει 12 αποδείξεις.


φορολογία χωρών

Παράλληλα, λουκέτο 48 ωρών επεβλήθη σε κατάστημα νυφικών στο Ηράκλειο, καθώς δεν εξέδωσε απόδειξη συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, αλλά και σε λούνα παρκ σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη που είχαν «ξεχάσει» να κόψουν αποδείξεις.


Τέλος, σε σχέση με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές - μαϊμού, ο μέχρι στιγμής έλεγχος έχει αποκαλύψει πως οι ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις σε ανύπαρκτο ΑΦΜ, ήταν συνολικά 8 στον αριθμό και πως οι αποδείξεις που κόπηκαν ήταν τουλάχιστον 22.100 (η καταμέτρηση συνεχίζεται).



φιλμ υπερυθρης θερμανσης τιμη
σχολη πλοιαρχων μορια 2017

ατυχημα πορσε βιντεο

Ο υπουργός σημείωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «δίνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής με ίδια κεφάλαια, με την κατάργηση της προϋπόθεσης τραπεζικού δανεισμού, για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και απλοποιούμε τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης».


ενθαρρύνω στα αγγλικα

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σταθάκης, «ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου "Εξοικονομώ κατ' οίκον", συμπεριλαμβανομένης της ίδιας συμμετοχής, αναμένεται να ανέλθει συνολικά στα 500 εκ. ευρώ».


Όσον αφορά τη μη εξασφάλιση πόρων για τις ήδη ενταγμένες αιτήσεις του προηγούμενου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον», ο υπουργός, στη δήλωσή του, ξεκαθαρίζει ότι «κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 75 εκατ. ευρώ για 8.518 από τις εκκρεμείς αιτήσεις. Τώρα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εξασφαλίζουμε επιπλέον 58 εκατ. ευρώ, ώστε να καλύψουν περίπου άλλες 7.000 εκκρεμείς αιτήσεις. Με συντονισμένες προσπάθειες καλύπτουμε σχεδόν το 50% των περίπου 35.000 δικαιούχων, οι οποίοι δε στάθηκε δυνατόν να ενταχθούν στο προηγούμενο πρόγραμμα, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων ήδη από το 2014».


Καταλήγοντας τόνισε ότι «η ενεργειακή εξοικονόμηση στον κτιριακό τομέα είναι πολύ περιορισμένη στην Ελλάδα, και αυτό κατά την άποψη μας οφείλεται στο ότι δεν έγιναν σοβαρά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια. Και επισημαίνει ότι «η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το νέο μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο θέλουμε να ανοίξουμε και για αυτό την ενσωματώνουμε στον ενεργειακό μας σχεδιασμό ως "καύσιμο", ισοδύναμο με τις ΑΠΕ».


ατυχημα πορσε βιντεο

elton john diamonds


υποδειγμα τεχνικης εκθεσης μηχανικου

Αυτό έγινε δεδομένου ότι την 13/7/2017 το απόγευμα η ΑΑΔΕ έλαβε ένα ακόμα επικαιροποιημένο αρχείο από το ΥπΑΑΤ, προκειμένου να δοθεί εύλογος χρόνος στους φορολογούμενους να εκπληρώσουν ορθά την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, η ΑΑΔΕ εισηγήθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και αποδέχθηκε την παράταση της προθεσμίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών "αναφορικά με τα θέματα και τα πολλαπλά ερωτήματα που έχουν προκύψει και αφορούν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνουμε για τα παρακάτω:



Οι κωδ. αριθμοί 037-038 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προσυμπληρώνονται, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο που αποστέλλεται στη Δ. ΗΛΕ. Δ. από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), με το οποίο γνωστοποιείται στην ΑΑΔΕ ποιοι φορολογούμενοι πληρούν τα κριτήρια χαρακτηρισμού ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.


υποδειγμα τεχνικης εκθεσης μηχανικου

βιβλια καθηγητη φυσικης


Α. Οι πολίτες που δεν έχουν μέχρι σήμερα υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, διότι θεωρούν ότι εσφαλμένα δεν απεικονίζονται ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πρέπει σε κάθε περίπτωση να υποβάλουν εμπρόθεσμη δήλωση. Ακολούθως, οφείλουν να προβούν στις ενέργειες που θα τους υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ για τη διόρθωση της εικόνας τους στα αρχεία του Υπουργείου αυτού, τα οποία θα αποστέλλονται επικαιροποιημένα στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ. ΗΛΕ. Δ.). Κατόπιν λήψης του αρχείου αυτού, η ΔΗΛΕΔ θα αποστείλει ηλεκτρονική ειδοποίηση στους πολίτες που θα συμπεριλαμβάνονται στα επικαιροποιημένα αρχεία, ενημερώνοντάς τους για τη δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης ηλεκτρονικά, χωρίς υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών στη Δ. Ο.Υ..


ηλεκτρικα scooter seckam

Συναφώς, για λόγους χρηστής διοίκησης η ΑΑΔΕ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αποδέχθηκε να προτείνει νομοθετική διάταξη, με την οποία τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβληθούν για τον παραπάνω λόγο από 1-8-2017 μέχρι την 31-10-2017 θα θεωρούνται εμπρόθεσμες, εφόσον η αρχική δήλωση έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.


Σε περίπτωση που ο πολίτης κάνει αρχική δήλωση με επιφύλαξη, διότι θεωρεί ότι εσφαλμένα δεν έχει προσυμπληρωθεί στη δήλωσή του ο κωδ. αριθμός 037 – 038, προκειμένου για την ορθή εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, υποχρεούται, εντός 90 ημερών από την υποβολή της, να προσκομίσει στη ΔΟΥ βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία του ΥπΑΑΤ ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης. Μετά την τυχόν άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής, οι ΔΟΥ θα προβαίνουν σε εκκαθάριση μη λαμβάνοντας υπόψη την επιφύλαξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


καιρος στην βουλγαρια σαντανσκι

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα να καταβάλλονται στους λογαριασμούς τους από την Παρασκευή 28 Ιουλίου μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου.


καιρος στην βουλγαρια σαντανσκι

ποιοι γιορταζουν της παναγιας

υφασμα σιφον

Αναλυτικά:



  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Αυγούστου 2017 ημέρα Τρίτη.

  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

  • Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη.

  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 28 Ιουλίου 2017 ημέρα Παρασκευή.


τι σημαινει η λεξη γραμματοσειρά

Η προοπτική του αξιόχρεου της Τουρκίας είναι «σταθερή», πρόσθεσε ο Φιτς στην ανακοίνωσή του. Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.


Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο οίκος επισήμανε ότι η καταστολή που συνεχίζεται έκτοτε, στο πλαίσιο της οποίας 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και 150.000 απολυθεί, καθαιρεθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, «συνεχίζει να ανησυχεί ορισμένους οικονομικούς παράγοντες». Παράλληλα, οι σαρωτικές εξουσίες που απέκτησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα του Απριλίου εδραιώνουν ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο οι μηχανισμοί δημοκρατικού ελέγχου αποδυναμώνονται, επισήμανε ο οίκος.


τι σημαινει η λεξη γραμματοσειρά

Παρότι αναγνωρίζει ότι τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας αύξησαν την ανάπτυξη φέτος, ο Φιτς προειδοποιεί ότι θα βαρύνουν στις δημοσιονομικές επιδόσεις και προβλέπει ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 3,1% του ΑΕΠ, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για την «προσήλωση» της τουρκικής κυβέρνησης στη «δημοσιονομική πειθαρχία». «Η αναχρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών θα διατηρήσει το εξωτερικό χρέος σε ανοδική τάση», συμπληρώνει ο οίκος.


ακατα μακατα η γιαγια της ακαντου

σαρακοστη θεια λειτουργια

Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Τουρκίας αναμένεται να παραμείνει περί το 28,3% την επόμενη διετία, σύμφωνα με τον Φιτς, ενώ η οικονομική ανάπτυξη θα ανέλθει στο 4,3% την περίοδο μεταξύ του 2017 και του 2019 — ένα επίπεδο σημαντικά κατώτερο του 7,1% όπου βρισκόταν μεταξύ του 2011 και του 2015, αλλά υψηλότερο του μέσου όρου άλλων χωρών με την ίδια αξιολόγηση.


απομακρος συζυγος

Το κουπόνι της έκδοσης ανήλθε στο 4,375% όταν το αντίστοιχο της έκδοσης του 2014 ήταν 4,75%.


φαι κ σπιτ

Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές άνω των 6,5 δισ. ευρώ που υπερκάλυψαν κατά 2,2 φορές την έκδοση.


απομακρος συζυγος

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 3 δισ. ευρώ από την ομολογιακή έκδοση με ίση κατανομή (50-50) μεταξύ νέου χρήματος και «ανακύκλωσης» της προηγούμενης έκδοσης.


τιμη juro pro

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ομολόγων περιγράφονται ενδεικτικά ως εξής:
1. Οι εκδιδόμενοι τίτλοι είναι ομόλογα του ελληνικού δημοσίου σε ευρώ, σταθερού επιτοκίου, διάρκειας 5 ετών, με ημερομηνία λήξης την 1η Αυγούστου 2022.


2. Τα ομόλογα είναι ανώνυμοι τίτλοι, φέρουν τοκομερίδια, ένα για κάθε ετήσια τοκοφόρο περίοδο και εκδίδονται σε άυλη μορφή, είναι δε καταχωρημένα στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ. Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος με κωδικό αριθμό (ISIN) GR0114029540.


3. Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι χίλια ευρώ (€1.000).


4. Το αρχικό ποσό της έκδοσης (αρχική ονομαστική αξία) ορίζεται στο ποσό των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ (€ 3.000.000.000,00).


5. Στη συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης (01/08/2017), τα ομόλογα θα διατεθούν στην τιμή διάθεσης που θα προκύψει από βιβλίο προσφορών.


6. Για την έκδοση αυτή θα δοθεί προμήθεια ύψους € 1.500.000,00.


7. Το επιτόκιο των ομολόγων θα προκύψει από βιβλίο προσφορών και είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια των Ομολόγων.


8. α. Τα ομόλογα αποφέρουν τόκο από την ημερομηνία έκδοσής τους προς επιτόκιο σταθερό για όλη τη διάρκειά τους. Ο τόκος υπολογίζεται στην ελάχιστη ονομαστική αξία των χιλίων Ευρώ (€1.000), με βάση τον πραγματικό αριθμό ημερών κάθε τοκοφόρου περιόδου και έτος 365 ή 366 ημερών (actual/actual ICMA) και καταβάλλεται δεδουλευμένος. Η πρώτη ημερομηνία πληρωμής τόκου ορίζεται η 01/08/2018 και για τα επόμενα έτη η ίδια ημερομηνία μέχρι τη λήξη των ομολόγων, σε ετήσια βάση.
β. Για την πρώτη ημερομηνία πληρωμής τόκου θα υπολογιστεί τόκος από την 1η Αυγούστου 2017 (συ - μπεριλαμβανομένης) έως την 1η Αυγούστου 2018 (μη συμπεριλαμβανομένης).


9. Η εξόφληση των ομολόγων θα γίνει στην ονομαστική τους αξία. Εάν κάποια ημερομηνία πληρωμής τόκου ή κεφαλαίου συμπέσει με μη εργάσιμη ημέρα η εξόφληση θα γίνει την αμέσως επόμενη εργάσιμη χωρίς να πληρωθεί πρόσθετος τόκος.


10. Η αξίωση των κομιστών για το κεφάλαιο και τους τόκους υπόκειται σε πενταετή παραγραφή.


11. Πράκτορας πληρωμής ορίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος. Όλες οι διαδικασίες χειρισμού, καταγραφής, συμψηφισμού και εκκαθάρισης των συναλλαγών επί των τίτλων θα γίνονται από το Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ. Α.Τ.) της Τράπεζας της Ελλάδος.


12. Το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή, είτε στην ανοικτή αγορά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.


13. Τα ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η. Δ.Α. Τ.) και στη διατραπεζική αγορά (Ο. Τ.C.).


εννοια της διαφημισης

Η Citroen για ακόμη μία φορά πρωτοπορεί, αφού πλέον προσφέρει σε ασυναγώνιστη τιμή, την έκδοση 1.0 VTi 68 Feel iTouch με αυτόματο κιβώτιο, για ακόμη πιο άνετες μετακινήσεις στην πόλη!


Το Citroen C1 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για αστικές και όχι μόνο μετακινήσεις, προσφέροντας προηγμένους οικονομικούς κινητήρες βενζίνης με χαμηλή κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν εκδόσεις του μοντέλου που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.


εννοια της διαφημισης

ξενοδοχειο φιλοξενια τσαγκαραδα

Το Citroen C1 φέρει εξοπλισμό μεγαλύτερων κατηγοριών, παρέχοντας ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας για ξέγνοιαστες μετακινήσεις, όπως 6 αερόσακους, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ESP), καθώς και τεχνολογία αιχμής με οθόνη αφής, σύστημα Mirror Screen και κάμερα οπισθοπορείας για άνετους ελιγμούς μέσα στην πόλη.


νεα σμυρνη ρουχα

Τώρα με αυτόματο κιβώτιο, σε ανταγωνιστικότερη τιμή από αυτή του μηχανικού για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ξεκούραστες μετακινήσεις! Μπορείτε να το αποκτήσετε τώρα με 11.119€! Η τιμή αφορά αποκλειστικά και μόνο στην έκδοση Feel iTouch 1.0 68 και ισχύει για αυστηρά περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων.


Τέλος, υπάρχει και το νέο άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για όλες τις εκδόσειςτου C 1. Η άτοκη χρηματοδότηση είναι εναλλακτική στις υπάρχουσες προωθητικέςενέργειες. Τα χαρακτηριστικά του νέου άτοκου χρηματοδοτικού προγράμματος είναι τα εξής:


 Προκαταβολή ανάλογα με την έκδοση, από 183€/μήνα


 0% επιτόκιο


 36 μήνες διάρκεια


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο Δίκτυο Citroen ή την επίσημη ιστοσελίδα της Citroen Hellas www.citroen .gr .


Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

φως ασφαλειας

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μέσο ημερομίσθιο στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση ανήλθε στα 51,54 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.196,30 ευρώ. Αντίστοιχα στη μερική απασχόληση τα ποσά ανέρχονται σε 23,70 ευρώ και 397,67 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


μικρη ροη περιοδου εγκυμοσυνη

Επιχειρήσεις-ασφαλισμένοι


Υποβλήθηκαν και επεξεργάστηκαν ΑΠΔ από 235.129 κοινές επιχειρήσεις και 12.083 από οικοδομοτεχνικά έργα. Ο αριθμός των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί στις ΑΠΔ, ανέρχεται σε 1.871.040, εκ των οποίων 1.834.633 σε κοινές επιχειρήσεις και 36.407 σε οικοδομοτεχνικά έργα.


φως ασφαλειας

Δημογραφικά στατιστικά στοιχεία


Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,14% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,25% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις, οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 57,27%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,30%. Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 21,90% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 53,46% έως 39 ετών. Επίσης, 72,83% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 72,95% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 66,65%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 17,44% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 17,18% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 30,57%.


οργανωμενα ταξιδια απο λαρνακα

Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,15% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,74% άλλης χώρας Ε. Ε. και 8,11% χώρας εκτός Ε. Ε.. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις, 90,79% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,73% άλλης χώρας Ε. Ε. και 7,48% χώρας εκτός Ε. Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 57,80%, 2,29% και 39,91%. Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,38% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 8,05% των ασφαλισμένων γυναικών.


Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων, 54,02% έχουν αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 56,51% είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 8,94%, και της Ρουμανίας με 4,54%. Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,87%, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες βουλγαρικής υπηκοότητας με 8,73% και ρουμάνικης με 7,83%.


Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει, ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 22,44% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 14,34% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 13,68% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 22,87% των ασφαλισμένων με Ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,77% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 12,37% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 26,37% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε. Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 16,65% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 16,11% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες».


Στους ασφαλισμένους αλβανικής υπηκοότητας, 26,52% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 18,51% στις «Κατασκευές» και 18,39% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους, (πλην αυτών της Ε. Ε. και των Αλβανών υπηκόων), 23,87% απασχολείται στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», 23,70% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 23,26% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο». Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές», το 27,62% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 4,43% των ασφαλισμένων.


Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», το 18,51% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,68% των ασφαλισμένων. Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», το 13,42% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 14,34% των ασφαλισμένων. Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,84%. 27,22% των ασφαλισμένων με ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,53% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 13,52% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 32,41% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε. Ε. είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 24,64% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 18,06% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου». Οι ασφαλισμένοι Αλβανικής υπηκοότητας στη συντριπτική τους πλειοψηφία (49,77%) απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 24,01% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 9,59% ως «Ειδικευμένοι Τεχνίτες».


Σχετικά με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους, (πλην αυτών της Ε. Ε και των Αλβανών υπηκόων), 43,41% απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 23,33% στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 11,71% ως «Υπάλληλοι Γραφείου».


Βασικά στοιχεία μηνιαίας απασχόλησης


Στο σύνολο των ασφαλισμένων, η μέση απασχόληση είναι 21,14 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,28 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 14,10. Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,54 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.196,30 ευρώ, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 23,70 ευρώ και 397,67 ευρώ.


Στα οικοδομοτεχνικά έργα, το μέσο ημερομίσθιο είναι 40,09 ευρώ και ο μέσος μισθός 565,27 ευρώ. Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες.


αποφυγη κρεατος

Ειδικότερα, οι έλεγχοι αφορούν σε σκάφη που πραγματοποιούν περιηγήσεις στα νησιά του Αιγαίου και τα συνεργεία της ΑΑΔΕ ερευνούν εάν το ποσό που έχει γραφεί στο ναυλοσύμφωνο ως είσπραξη συμπίπτει με αυτό που πραγματικά εισέπραξε η επιχείρηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο.


αποφυγη κρεατος

Η αρχή έγινε στη Σαντορίνη, όπου σε σκάφος που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Βλυχάδα - Ηφαίστειο στο ναυλοσύμφωνο είχε γραφεί το ποσό των 200 ευρώ ως συνολική είσπραξη για μια περιήγηση. Ωστόσο, από επιτόπιο έλεγχο στο λιμάνι της Βλυχάδας, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισπραχθεί 1.500 ευρώ, όπως αναφέρει το πρακτορείο.


Στη συνέχεια των ελέγχων ανακάλυψαν πέντε τουριστικά σκάφη που είχαν εισπράξει από 1.500- 2.500 ευρώ ανά διαδρομή, ωστόσο τρία από αυτά είχαν αναγράψει πολύ μικρότερα ποσά στα ναυλοσύμφωνα, ενώ τα υπόλοιπα δύο δεν είχαν δηλώσει ούτε ένα ευρώ. Στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των σκαφών επιβλήθηκε, εκτός από το πρόστιμο, και αναστολή της λειτουργίας τους για 48 ώρες.


marilyn monroe songs on youtube


νονη δουνια αντζελα γκερεκου

kem νεας ιωνιας

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως έξι επενδυτικά σχήματα εξέφρασαν ενδιαφέρον έως σήμερα οπότε έληξε η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι εξής:


kem νεας ιωνιας

κατά ματθαίον ευαγγέλιο


  • Macquarie Infrastructure and Real Assets (Europe) Limited.

  • Snam S. p.A./ Enagás Internacional S. L.U./ Fluxys S. A./ N. V. Nederlandse Gasunie.

  • Transgaz S. A. / GRTgaz S. A.

  • Regasificadora del Noroeste S. A.

  • Integrated Utility Services Inc. (INTUS).

  • Powerglobe LLC.


Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.


Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα τίμημα που θα ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε προσφέρει η αζέρικη Socar.


πιγκουινοι κολυμβητηριο

θεματα φυσικης δεσμων 1993

Από το λογαριασμό που διατηρεί στο twitter, γράφει σε τέσσερα tweets:


ψυχαναλυση και ψυχολογια των λαθων

«Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει. Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές Και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».


θεματα φυσικης δεσμων 1993

υπόθεση μανωλάδας


Το ΟΧΙ του λαού μας, κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας 1/4

— Alexis Tsipras (@atsipras) 5 Ιουλίου 2016

δημοσ θεσσαλονικησ αρχικη σελιδα

Οι συζητήσεις για την τύχη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα ξεκινήσουν πιθανότατα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 7 Σεπτεμβρίου, δίχως ωστόσο να αναμένονται αποφάσεις πριν από τις γερμανικές εκλογές.


Οι συμμετέχοντες στην έρευνα οικονομολόγοι, ερωτηθέντες τι είναι πιθανό να κάνει η ΕΚΤ εκτίμησαν ομόφωνα ότι η Κεντρική Τράπεζα θα το παρατείνει το QE, περιορίζοντας ωστόσο το όριο των μηνιαίων αγορών.


Αιτιολογώντας τις εκτιμήσεις τους, οι οικονομολόγοι επικαλούνται τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ευρωζώνη καταγράφει την ισχυρότερη ανάπτυξη των τελευταίων δέκα ετών. Επισημαίνουν επίσης ότι παρότι ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου της ΕΚΤ για 1,5%, εντούτοις τα τελευταία στοιχεία είναι καλύτερα του αναμενομένου.


οι μεγαλυτερες πολεις της ελλαδας κατα σειρα

ο ψευτησ κοκτω

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να στηρίξουν μια επιχειρηματολογία υπέρ της περιστολής του προγράμματος, ωστόσο η ΕΚΤ καλείται να αντιμετωπίσει και την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου. Το κοινό νόμισμα έχει αυξηθεί από την αρχή του έτους περισσότερο από 12% έναντι του δολαρίου.


δημοσ θεσσαλονικησ αρχικη σελιδα

Το γεγονός αυτό ανησυχεί τους υπευθύνους χάραξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, αυξάνοντας τις πιθανότητες η μείωση του μηνιαίου ορίου αγοράς τίτλων να είναι τελικά μικρότερη.


υπόθαλψης συνώνυμα

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι η πρώτη χώρα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, διευκρινίζοντας πως αυτό σημαίνει εισροή πόρων 11 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία από το 2015 και μετά, στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της επιχειρηματικής καινοτομίας και της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.


Παράλληλα, υπογράμμισε πως το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αυξήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και μάλιστα κατά 25%, και έφτασε στο 1 δισ. ευρώ, ενώ στο Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 προβλέπεται η αύξηση του ΠΔΕ στο 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για υποδομές αγροτικής παραγωγής και προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων.


υπόθαλψης συνώνυμα

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνομολογήθηκαν συμφωνίες που θα αποφέρουν επιπλέον ρευστότητα ύψους 2 δισ. ευρώ μέσα στο 2017, ενώ προετοιμάζονται έργα ύψους 7 δισ. ευρώ για την επόμενη τριετία, ενώ σημείωσε πως ήδη από την αξιοποίηση των συμφωνιών με την EBRD και το σχέδιο Γιούνκερ, 2 δισ. ευρώ διοχετεύτηκαν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


η πιο ομορφη περιπτερου στη λαρισα

Στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός προανήγγειλε πως ενεργοποιούνται νέα στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία που μέσω μόχλευσης θα κινητοποιήσουν πολλαπλάσιους πόρους ύψους 3 δισ. ευρώ. Ως παράδειγμα έφερε το Ταμείο Επιχειρηματικότητας 2, το Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds). , το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», το Ταμείο Υποδομών, και το Ταμείο Μικροπιστώσεων.


εκπιπτομενη δαπανη ενφια

Ειδικά για τις μικροπιστώσεις απεκάλυψε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά από σχετική μελέτη το κατάλληλο νομοθετικό σχέδιο για τη χορήγηση μικροπιστώσεων σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. «Για πρώτη όμως φορά στην Ελλάδα, προχωράμε και δημιουργούμε το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για την ενίσχυση 100.000 πολύ μικρών επιχειρήσεων. Οι οποίες θα έχουν πια εύκολη πρόσβαση σε μικρές πιστώσεις, μέχρι 15.000 ευρώ για να ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα ή για να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα», σημείωσε σχετικά.


μηνας κοσμηματα γουρι 2014

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ο μέσος μισθός για πάνω από 100.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης διαμορφώνεται στα 393,79 ευρώ, ενώ ο ένας στους δύο λαμβάνει πλέον μισθούς κάτω των 800 ευρώ. Επιπλέον, κατά τη διετία 2015-2017 καταγράφηκαν περικοπές μισθών έως 18,9%. Ενδεικτικά:


internet.org new name

παιχνιδια με τουρνουα μπασκετ


  • 200.000 ενώ εργάζονται 8 ώρες ημερησίως στην πράξη καταχωρίζονται ως μερικώς απασχολούμενοι.

  • 300.000 εργαζόμενοι ενώ απασχολούνται ως μισθωτοί στην πράξη είναι αυτοαπασχολούμενοι αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

  • 900.000 στον ιδιωτικό τομέα ενώ εργάζονται καθημερινά και κανονικά μισθοδοτούνται µε καθυστέρηση από έναν μέχρι 15 μήνες.


Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης εκτίμα ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, διότι εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι-φτωχοί, οποίοι εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.


μηνας κοσμηματα γουρι 2014

ινδικη καρυδα λιπαρα

Το Αγία Ζώνη ΙΙ λειτουργούσε ως φορολογική αποθήκη. Παραλάμβανε καύσιμα από τα διυλιστήρια και στη συνέχεια εφοδίαζε με αυτά άλλα πλοία. Το ηλικίας 45 ετών είχε παραλάβει από τα ΕΛΠΕ 2.200 τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.


ινδικη καρυδα λιπαρα

Αυτό που συνηθίζεται είναι με την είσοδο των προϊόντων στη φορολογική αποθήκη η οποία γίνεται με την κάλυψη ηλεκτρονικού διοικητικού εγγράφου, ο παραλήπτης να ενημερώνει άμεσα, γραπτά ή ηλεκτρονικά, το τελωνείο ελέγχου για την πραγματική άφιξη και παραλαβή των προϊόντων πριν την υποβολή της αναφοράς παραλαβής, προκειμένου το τελευταίο, στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, να προβεί σε έλεγχο επί των εισερχομένων στη φορολογική αποθήκη προϊόντων.


σοκολατακια με πορτοκαλι και αμυγδαλα

ποκερ ελλαδασ

Στην περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το τελωνείο και όλα ήταν εντάξει, ενώ η εταιρεία είχε δηλώσει τρεις προορισμούς μεταφόρτωσης των καυσίμων. Παραμένει όμως ακόμη και σήμερα άγνωστη η ταυτότητα των πλοίων που θα παραλάμβαναν τις ποσότητες των καυσίμων.


Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, αμέσως μετά την φόρτωση των καυσίμων από τα διυλιστήρια ακολουθεί η εκφόρτωση προς το πλοίο που έχει κλείσει τη συμφωνία για την προμήθεια των καυσίμων.


Στην περίπτωση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στη Σαλαμίνα σχεδόν ένα 24ωρο. Οπότε ανακύπτει το ερώτημα εάν το πλοίο παρέλαβε τα καύσιμα χωρίς να έχει κλείσει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία ή η όποια συμφωνία ναυάγησε ενδιάμεσα.


Όπως προαναφέρθηκε το «Αγία Ζώνη ΙΙ» ήταν φορτωμένο με δυο ειδών καύσιμα, με fuel oil και marine gas oil. Το πρώτο είναι το βαρύ ναυτιλιακό καύσιμο και είναι η πίσσα που έφθασε στις ακτές του Σαρωνικού. Το δεύτερο καύσιμο χρησιμοποιείται για τις ηλεκτρομηχανές και σε περίπτωση διαρροής επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ανιχνεύθηκαν ποσότητες του marine gas oil στη θάλασσα. Αν δεν ανιχνεύθηκε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει πως ποσότητα του συγκεκριμένου καυσίμου ίσως μεταφέρθηκε σε άλλο πλοίο ή ακόμη και στην ξηρά. Αλλά αυτό είναι κάτι που μέλλει να καταδειχθεί από την έρευνα του λιμενικού, των τελωνειακών και της Εισαγγελίας Πειραιά.


σιδερας κτηνιατρος

Στην τελευταία συνάντηση του Ecofin που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμερ πρότεινε στους συναδέλφους του να υπάρξει συνολική συμφωνία ώστε η φορολόγηση των επιχειρήσεων αυτών να γίνεται με βάση τον τζίρο και όχι τα κέρδη – τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να συμφωνηθεί μια πιο οριστική λύση.


σιδερας κτηνιατρος

κανω τυρι με ξυδι

Με τη Γαλλία συντάσσονται συνολικά άλλες εννέα χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.


διαμεσολαβητης επενδυτη

Άλλες οκτώ χώρες, όμως, με επικεφαλής την Ιρλανδία εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα μπορούσε να επιβληθεί ένας τέτοιος φόρος, δείχνοντας τις δυσκολίες που θα υπάρχουν μέσα στους κόλπους της ΕΕ για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.


Η Γαλλία πρότεινε να επιβληθεί αυτός ο προσωρινός φόρος στον τζίρο επειδή η φορολόγηση των κερδών είναι πιο δύσκολη λόγω των διεθνών κανονισμών που ισχύουν.


Σήμερα πολλές πολυεθνικές με έντονη παρουσία στην Ευρώπη, κυρίως από τον κλάδο της τεχνολογίας, επιλέγουν να μεταφέρουν τα κέρδη τους σε θυγατρικές οι οποίες εδρεύουν σε χώρες με χαμηλή φορολογία. Έτσι καταφέρνουν με νόμιμο τρόπο να γλιτώνουν τεράστια ποσά από φόρους.


θερμιδες λαχανοσουπα

Στο συγκεκριμένο λογαριασμό έχουν ήδη κατατεθεί 1,4 δισ. ευρώ από τα χρήματα που άντλησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τον Ιούλιο από τις αγορές. Στόχος της κυβέρνησης είναι έως το Δεκέμβριο του 2018 να συγκεντρωθούν σε αυτό το λογαριασμό περίπου 14 δισ. ευρώ, τα οποία θα είναι το αποθεματικό ασφαλείας που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του 2019 και του 2020.


Μέρος των 14 δισ. ευρώ θα προέλθει από τις επόμενες δόσεις του ESM, αλλά εξίσου σημαντικό κομμάτι θα διασφαλιστεί από την έξοδο της χώρας στις αγορές.


θερμιδες λαχανοσουπα

lambo offroad

Η κυβέρνηση εξετάζει να εξέλθει στις αγορές τον Οκτώβριο ανταλλάσοντας (swap) ομολόγα που είχαν εκδοθεί το 2012, με νέα. Με τον τρόπο αυτό θα αντικαταστήσει 20 ομόλογα ονομαστικής αξία περίπου 32 δισ. ευρώ, με πολύ λιγότερα ομολόγα αξίας όμως 37 δισ. ευρώ.


ειδη κυνηγιου μενιδι

Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα γίνει πιθανότατα πριν την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ (13-15 Οκτωβρίου) και τα 5 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από τις νέες εκδόσεις θα διοχετευθούν στον ειδικό αποθεματικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.


Να σημειωθεί πως αν και το διετές ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται πλέον με απόδοση αισθητά χαμηλότερη του 3%, δηλαδή το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί, ωστόσο η ρευστότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων παραμένει προβληματική, καθώς τα χρεόγραφα είναι στα χέρια λίγων και δεν γίνονται πολλές πράξεις. Το επικείμενο swap αναμένεται να καταστήσει λειτουργική την αγορά ομολόγων αυξάνοντας την εμπορευσιμότητα των νέων τίτλων.


Αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου αναφοράς, το οποίο σήμερα κινείται στην περιοχή του 5,5% και θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση του προφίλ του ελληνικού χρέους.


οικογενειακα επιδοματα α δοση

Το υπουργείο Οικονομικών μέσω της επισκόπησης των δαπανών (spending review) των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, εντόπισε μη αποτελεσματικές πρωτογενείς δαπάνες ύψους 320 εκατ. ευρώ και με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018 που κατέθεσε χθες στη Βουλή ανακατένειμε τις σχετικές πιστώσεις σε κοινωφελείς δράσεις.


στέφανος χίος κόμμα

Στόχος της επισκόπησης δαπανών είναι η συγκέντρωση, επεξεργασία και αποτίμηση προτάσεων για πολιτικές εξοικονόμησης πόρων με στόχο τη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για την κοινωνική προστασία ευάλωτων πληθυσμών σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τρόπο διατηρήσιμο και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.


ο κυριος ασπροδοντης

Τα αποτελέσματα της επισκόπησης δαπανών ήταν τόσο ενθαρρυντικά ώστε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλάζει το οργανόγραμμά του υπουργείου και ιδρύει νέα Διεύθυνση Επισκόπησης Δαπανών με στόχο τη διαρκή συγκριτική αξιολόγηση κάθε πρωτογενούς δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου ώστε οι φόροι που συλλέγει το υπουργείο να έχουν υψηλή και μετρήσιμη κοινωνική ανταποδοτικότητα.


οικογενειακα επιδοματα α δοση

Η Διεύθυνση Επισκόπησης Δαπανών θα υπάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στον αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του spending review. Ήδη από τις αρχές του 2016 ο κ. Χουλιαράκης είχε μεθοδεύσει τη λήψη τεχνικής βοήθειας από τη Βρετανία και είχε προχωρήσει στην πιλοτική εφαρμογή της επισκόπησης δαπανών σε τρία υπουργεία.


Να σημειωθεί πως το spending review ουσιαστικά έτρεξε στο σύνολο του Δημοσίου στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2017 από δύο ομάδες στις οποίες μετείχαν συνολικά 40 στελέχη υπουργείων υπό την καθοδήγηση της Ιουλίας Αρμάγου, προϊσταμένης του ΓΛΚ και της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του κ. Χουλιαράκη, Θεώνης Κουφονικολάκου.


Αν και δεν υπήρχε κάποιος ξεκάθαρος δημοσιονομικός στόχος, το οικονομικό επιτελείο θεωρούσε εξαρχής ότι υπήρχαν περιθώρια περιστολής δαπανών χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δημόσιο. Το ΔΝΤ αμφισβητούσε τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου, ωστόσο τα αποτελέσματα του spending review το διέψευσαν.


καλυτερο σουβλακι ζωγραφου

Τι σημαίνει Ποιότητα & Ασφάλεια Ασθενών;


H Ποιότητα στην υγεία είναι η παροχή σωστής φροντίδας, στο σωστό ασθενή, από το σωστό άτομο, τη σωστή χρονική στιγμή. Η ασφάλεια των ασθενών αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ποιότητας. Έτσι, καθώς το ΥΓΕΙΑ είναι ο ηγέτης στον κλάδο της υγείας στην Ελλάδα, ο πρωταρχικός στόχος μας είναι η υψηλής ποιότητας περίθαλψη και η ασφάλεια για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους.


καλυτερο σουβλακι ζωγραφου

Τι σημαίνει Διαπίστευση;


ενταση καφε nespresso

Διαπίστευση υπηρεσιών υγείας είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας ανεξάρτητος φορέας αξιολογεί τον οργανισμό, για να διαπιστώσει με αντικειμενικό τρόπο εάν πληροί συγκεκριμένες και μετρήσιμες απαιτήσεις για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών.


ψωμι με μαγια στιγμης

Τι σημαίνει Διαπίστευση κατά το Πρότυπο JCΙ;


To JCI είναι ένα διεθνές πρότυπο διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας. Η προετοιμασία για τη διαπίστευση συνήθως διαρκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. Είναι μια επίπονη διαδικασία, που απαιτεί δέσμευση και αφοσίωση από όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού, καθώς προετοιμάζουν και εφαρμόζουν διαδικασίες για να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις του προτύπου.


Όταν ολοκληρωθεί η προετοιμασία, το JCI αποστέλλει στο νοσοκομείο ομάδα διεθνούς εμπειρίας εμπειρογνωμόνων επιθεωρητών (ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί), οι οποίοι αξιολογούν επί τόπου τις πάνω από χίλιες μετρήσιμες απαιτήσεις που αποτελούν το πρότυπο. Μέσω συνεντεύξεων με το προσωπικό, τους ασθενείς και τη διοίκηση, επιτόπιας επιθεώρησης των εγκαταστάσεων και ελέγχου των εγγράφων και των αρχείων, βαθμολογούν κάθε δραστηριότητα και καταλήγουν σε μια πλήρη αξιολόγηση κατά πόσο αποτελεσματικό είναι το σύστημα ποιότητας και ασφάλειας του νοσοκομείου και κατά πόσο εφαρμόζεται στην καθημερινή πράξη. Η διαπίστευση JCI ισχύει για μία τριετία, στο τέλος της οποίας όποιο νοσοκομείο επιθυμεί να τη διατηρήσει, χρειάζεται να επιθεωρηθεί εκ νέου.


αντιπαροσ φωτογραφιεσ παραλιες

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο ίδιος τόνισε: "Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, θεμελειώδες για εμάς, όταν ζητάμε από τις επιχειρήσεις να τηρούν τις υποχρεώσεις τους, να τηρούμε και εμείς τις δικές μας απέναντί τους. Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενος που τον Σεπτέμβριο καταφέραμε να συμψηφίσουμε ή να επιστρέψουμε υποχρεώσεις συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι σε έναν μήνα πετύχαμε να μειώσουμε το stock των ληξιπρόθεσμών μας κατά 50%. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και σειρά αποφάσεων που έχουμε λάβει για δευκόλυνση των επιστροφών φόρου. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να έχουμε ξεμπερδέψει με το stock και να είμαστε πλέον μέσα σε αυτά που προβλέπει ο νόμος, για την επιστροφή εντός 90 ημερών. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε".


αντιπηκτικη αγωγη σε καταγμα

δοχεια συσκευασιας λαδιου

Κατά τον κ. Πιτσιλή, αυτή την εποχή ετοιμάζεται "το βασικό αρχιτεκτονικό σχέδιο της ΑΑΔΕ, το "blue print" της νέας Αρχής που θέλουμε να έχουμε μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια από τώρα. Και το ετοιμάζουμε αποσυνδέοντας τη σκέψη μας από δυσχέρειες και αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θέτουμε φιλόδοξους στόχους για την αποτελεσματική φορολογική διοίκηση. Βασική επιδίωξη της μεταρρύθμισης αυτής είναι η πλήρης στροφή προς την πελατοκεντρική προσέγγιση, προς την εξυπηρέτηση φορολογούμενου, που θέλει να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις του. Η συμμόρφωση θα γίνεται ολοένα και πιο εύκολη όσο μειώνεται η γραφειοκρατία, μειώνονται οι αγκυλώσεις, ηλεκτρονικοποιούνται οι συναλλαγές" είπε.


Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ διαμορφώνει - μεταξύ άλλων - νέα στρατηγική πληροφορικής και επιχειρησιακό σχέδιο με συγκεκριμένα χρονοδιγράμματα, ώστε να απλοποιήσει τις διαδικασίες με στόχο την ελαχιστοποίηση της ανάγκης παρουσίας των πολιτών σε εφορίες και τελωνεία αλλά και την εξοικονόμηση πόρων. Τέλος, είπε πως θεσπίζεται νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της Αρχής, δίκαιο και αξιοκρατικό, βάσει του οποίοι οι αποδοχές, δεν θα ακολουθούν μόνο τα τυπικά προσόντα και την αρχαιότητα αλλά θα λαμβάνεται υπόψη και το έργο που παράγει ο κάθε υπάλληλος.



αντιπαροσ φωτογραφιεσ παραλιες

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

εθνικα θε

Η επιχορήγηση έχει ως ανώτατο όριο τα 350 ευρώ για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα διατηρήσει όλες τις συγκεκριμένες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για δεκαοκτώ (18) μήνες όσο δηλαδή χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Όσον αφορά το Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα το ποσό επιχορήγησης ορίζεται σε 350 ευρώ και σε 175 ευρώ αντίστοιχα.


νοτος μαχαιριτσας κιθαρα

ζωδια πολιτικων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ. ΑΛ. Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και απασχολούν αμειβόμενους εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής:


εθνικα θε

α) σε μείωση του προσωπικού της και


β) σε μείωση των αποδοχών των δυνητικά ωφελουμένων όπως αυτές εμφανίζονται στη σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών η οποία έχει αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ.


Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι αμειβόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εργαζόμενοι σε δύο (2) εργοδότες κατά ανώτατο όριο, ασφαλιζόμενοι πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ,


εφόσον:


α) η ασφάλιση τους εντάσσεται στη διάταξη της παρ. 9 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016.


β) Η σύμβαση με τις αντισυμβαλλόμενες δικαιούχους επιχειρήσεις της παραπάνω παραγράφου, βρίσκεται σε ισχύ και έχει αναρτηθεί στην ειδική πλατφόρμα του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ τουλάχιστον τρεις (3) μήνες πριν την υποβολή της αίτησης υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα.


γ) μετατραπεί η παραπάνω σύμβαση παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.


δ) δεν παρείχαν εξαρτημένη εργασία στον ίδιο εργοδότη το δωδεκάμηνο που προηγείται της ημερομηνίας της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.


Σε περίπτωση κατά την οποία ο ωφελούμενος απασχολείται σε δύο εργοδότες με πλήρη απασχόληση στον πρώτο και μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση στον δεύτερο, δυνητικά δικαιούχος του προγράμματος είναι μόνο ο εργοδότης που θα τον προσλάβει με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.


Οι ωφελούμενοι μπορούν να διατηρήσουν την ιδιότητα του αυτοαπασχολούμενου καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας.


Η διάρκεια του συνολικού προγράμματος ανέρχεται στους δεκαοκτώ (18) μήνες, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και οι υπόλοιποι έξι (6) μήνες σε δέσμευση.


Είναι δυνατή η παράταση επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης, κατά τριάντα (30) το πολύ ημέρες με ισόχρονη δέσμευση της επιχείρησης, για μη απόλυση προσωπικού, σε περίπτωση: α) δικαιολογημένης ασθένειας εργαζόμενου β) άδειας άνευ αποδοχών που χορηγείται μετά από αίτηση του εργαζομένου Η παράταση - επιμήκυνση γίνεται μετά από αίτηση της επιχείρησης και απόφαση του Προϊσταμένου της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.


Η πρόσκληση του προγράμματος θα δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στο διαδίκτυο www.oaed.gr. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει, λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων. Μετά την αυτόματη λήξη της προθεσμίας συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 20% των αρχικά κατανεμηθεισών θέσεων. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις.


αναπηρικο καροτσι μεταχειρισμενο

«Δεν ντρέπεστε που κόβετε συντάξεις και κοροϊδεύετε τον κόσμο; Δεν ξέρετε τι σας γίνεται δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας, λειτουργείτε με λογική ακραίου νεοφιλελευθερισμού και έχετε βορειοκορεατική αντίληψη. Ξεπουλάτε τον ορυκτό πλούτο, πρέπει να παραιτηθείτε τώρα», ανέβασε τους τόνους ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος.


η μαχαιρα κλιση αρχαια

«Είστε κλασικός υβριστής, δεν τιμάτε την πολιτική σας διαδρομή, λέτε συνειδητά ψέματα. Ο Μανιάτης είναι βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ με δυο - τρεις άλλους που ευθύνονται για την κατάντια αυτού του κόμματος, για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε δορυφόρο του νεοφιλελευθερισμού και της ΝΔ, είναι κατάντια για το ΠΑΣΟΚ να υπάρχουν τέτοιες ύβρεις από στελέχη του», αντέτεινε ο Πάνος Σκουρλέτης.


Επικράτησε απίστευτη ένταση με τον Γιάννη Μανιάτη να περνά στην αντεπίθεση: «Ντροπή σας κύριε Σκουρλέτη παίρνετε παράδειγμα από τον κύριο Σπίρτζη και όλα τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ που έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ, είστε υβριστής και ψεύτης».


αναπηρικο καροτσι μεταχειρισμενο

τραγουδια σταν αν μου φταναν τα λεφτα


θαλασσιο λιονταρι

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών η συνάντηση Τσακαλώτου - Λαγκάρντ έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Ήταν θετικό το κλίμα. Συμφωνήσαμε να τελειώσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου για να βάλουμε επιτακτικά το θέμα του χρέους στην ημερήσια διάταξη. Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση εγκαίρως. Πιστεύουμε ότι έως τότε θα έχει τελειώσει και ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ναυτιλιακα αγγλικα

Η αναφορά αυτή δείχνει πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι συνεργάτες τους εισέπραξαν από τη συνάντηση με τη Κριστίν Λαγκάρντ την εντύπωση ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται να βάλει «τρικλοποδιές» κατά τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση, οι οποίες εκκινούν στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν για μια εβδομάδα (θα επαναληφθούν αργότερα μέσα στο Νοέμβριο).


θαλασσιο λιονταρι

γραμματεας αναζητηση εργασιας

Αποτελεί δε ένα πρόδρομο δείκτη πως η συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνει σε πολύ καλό κλίμα.


Αν και ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει την στήριξη του Ταμείου για το χρέος, έσπευσε να διευκρινίσει πως ενδεχόμενη απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα - λόγω μιας πιθανόν αρνητικής έκθεσης βιωσιμότητας για το χρέος-, δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία εξόδου της χώρας προς τις αγορές.



«Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές ακόμη και αν το ΔΝΤ παραμείνει εκτός του προγράμματος. Ωστόσο, έχουμε κοινό στόχο μια γρήγορη απόφαση για το ελληνικό χρέος», ανέφερε ο αξιωματούχος.



Σε σχέση με το πότε μπορεί να γίνει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος και ειδικότερα για το εάν συμμερίζεται τη θέση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ότι αυτή θα γίνει το Ιούνιο, ο Έλληνας αξιωματούχος υπογράμμισε πως η πρώτη αξιολόγηση του ΔΝΤ στη βάση του «επί της αρχής» προγράμματος με την Ελλάδα θα γίνει το Φεβρουάριο και πως η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης μπορεί να γίνει τότε. «Είναι εφικτό το σενάριο να υπάρξει συμφωνία για το χρέος τότε. Θα υπάρχει έτσι ικανό χρονικό περιθώριο ώστε να διευκολύνει την έξοδό μας στις αγορές», ανέφερε.


Ερωτηθείς για το τι θα γίνει εάν δεν πιαστεί ο στόχος του 2018 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ο αξιωματούχος ανέφερε: «Το ΔΝΤ δεν ζητά πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 2,2% του ΑΕΠ. Η διαφωνία γεφυρώθηκε στο Eurogroup του Μαΐου όταν συμφωνήσαμε την νομοθέτηση του δημοσιονομικού κόφτη. Αν το ΔΝΤ επαληθευθεί τον Απρίλιο 2019 θα έχουμε προσαρμογή. Αλλά δεν θα επαληθευθεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα πιάσουμε και θα ξεπεράσουμε το 3,5% του ΑΕΠ το 2018»


Κατά την ίδια πηγή, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτοο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μάλπας του ανέφερε πως το ΔΝΤ «κάνει καλά και πιέζει για το χρέος». Ο ίδιος υποσχέθηκε πως η Αμερική θα συνεχίσει να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση την Γερμανία, δείχνοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ ακολουθεί την ίδια γραμμή με την κυβέρνηση Ομπάμα στο ελληνικό ζήτημα.


Τέλος, ο αξιωματούχος τόνισε πως στις επαφές που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με θεσμικούς επενδυτές, αλλά και πολιτικούς φορείς στην Ουάσιγκτον, διαπιστώθηκε πως το κλίμα για την χώρα μας έχει γίνει ευνοϊκότερο. «Έχει αλλάξει το κλίμα. Οι επενδυτές είχαν ενδιαφέρον και έκαναν ενθαρρυντικές ερωτήσεις. Δεν ήταν επιθετικές, αλλά διευκρινιστικές και δεν εξέφρασαν αμφιβολίες», ανέφερε.


hp τιμες

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης ερωτηθείς για την προοπτική ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ξεκαθάρισε αφενός πως η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι σημαντική και αφετέρου πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.


Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:


τορνος ξυλου πατεντα


«Η Ελλάδα έχει όντως πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά υπό πιο ευρεία έννοια η πρόσβαση στις αγορές μεσοπρόθεσμα θα είναι διατηρήσιμη μόνον εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.


hp τιμες

»Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας».


συνταγές για λουκανοπιτάκια


Τί απάντησε ο Μαριο Ντραγκι για την Ελλαδα στο #IMFmeetings pic.twitter.com/tAswJAQegq

— Thanasis Koukakis (@nasoskook) 14 Οκτωβρίου 2017

kilokiller τιμη στα φαρμακεια

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο αυτό δεν το συμμερίζονται οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, οι οποίες μάλιστα έχουν διατυπώσει τις αντιρρήσεις τους επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό να προχωρήσει.


outdoor magazine gear of the year

Σύμφωνα με τους θεσμούς, μια τέτοια τράπεζα μπορεί να παρέχει μόνο εγγυήσεις για τη λήψη δανείων και όχι να χρηματοδοτεί απευθείας με δανεισμό επιχειρήσεις στην αγορά, ανταγωνιζόμενη έτσι το υπάρχον τραπεζικό σύστημα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος δανειοδοτήσεων με πολιτικά κριτήρια.


kilokiller τιμη στα φαρμακεια

Ενστάσεις πάντως είχαν διατυπωθεί και από τους θεσμούς και για τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Ταμείο Παρακαταθηκών στο όλο εγχείρημα. Σχέδιο το οποίο επίσης επεξεργαζόταν η κυβέρνηση θέλοντας να συνδέσει το Ταμείο με την Αναπτυξιακή Τράπεζα.


τζορτζ μπέρναρντ σω αποφθεγματα

Ένα ακόμα πρόβλημα αποτελεί και το θέμα της χρηματοδότησής της, καθώς μέχρι σήμερα και παρά τις επαφές που έχουν γίνει δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για ξένα κεφάλαια τα οποία θα ενισχύσουν την Αναπτυξιακή Τράπεζα και αυτό παρά τις επαφές που έχει κάνει ήδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.


Επαφές έχουν γίνει με την Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας (KfW), της Γαλλίας (ΒPI France), τη Ιταλίας (Cassa Depositi e Prestiti) και της Βρετανίας (British Business Bank). Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει προσεγγίσει και τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, έχει πραγματοποιήσει επα - φές με την CPB (China Development Bank), αλλά και το GRULAC (Group of Latin American and Carribbean Countries).


κρασι γαμος

Τα ανωτέρω θέματα έχουν ήδη απασχολήσει τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων, χωρίς ωστόσο να έχουν εκφραστεί από την πλευρά των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM κάποιες ακραίες θέσεις. «Αναζητούνται συμβιβασμοί ώστε να προχωρήσει γρήγορά η διαδικασία», ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στο CNN Greece.


Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2018 αυτό που έχει καταδειχθεί είναι πως το μακροοικονομικό σενάριο που έχει προβλεφθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018 -2021 και το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 2,5% την επομένη χρονιά θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Ομοίως, θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο στόχος για τα δημόσια έσοδα, δεδομένου πως η χαμηλότερη ανάπτυξη θα οδηγήσει σε μικρότερες εισπράξεις.


κρασι γαμος

Η αναπροσαρμογή αυτή σύμφωνα με προκαταρκτικούς υπολογισμούς οδηγεί σε μια δημοσιονομική απόκλιση της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ ή των 900 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο προϋπολογισμός του 2018 δεν επιτυγχάνει στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ , αλλά 3% του ΑΕΠ. Αν και οι θεσμοί δεν έχουν κάνει καμία αναφορά σε μέτρα για την κάλυψη της απόκλισης αυτής, ωστόσο αναλύουν διαρκώς τα νούμερα.


λεξικο oxford σταυροπουλοσ

Η συγκεκριμένη ανάλυση γίνεται για ακόμη έναν λόγο. Το 2017 η κυβέρνηση θα καταφέρει να καλύψει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ και η κοινή εκτίμηση είναι πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα αγγίξει το 2,2% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχουν διαθέσιμα προς αξιοποίηση 900 εκατ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι το ποσό αυτό θα δοθεί, ως κοινωνικό μέρισμα, σε οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες.


αγαπημενες στασεις ζωδιων

Οι θεσμοί όμως θέλουν τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν σε τομείς που θα στηρίξουν την ανάπτυξη το 2018 και θα οδηγήσουν σε επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ. Οι δανειστές επιθυμούν τα χρήματα αυτά να δοθούν αφενός για να αποπληρωθούν ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα αφετέρου για να εκδοθούν συντάξεις που εκκρεμούν. Συζητούν δε το ενδεχόμενο μέρος των 900 εκατ. ευρώ να τοποθετηθεί στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την «καθαρή έξοδο» της χώρας από το Μνημόνιο και ο οποίος τροφοδοτείται από χρήματα του ESM και από μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος.


Να σημειωθεί πως οι Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Φραντσέσκο Ντρούντι και Νικόλα Τζιαμαρόλι θα παραμείνουν στην Αθήνα ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας και θα επιστρέψουν εν συνεχεία στο τέλος Νοεμβρίου για τον επόμενο γύρο της αξιολόγησης.


νικη σομμερ

Οικονομολόγοι διεθνών τραπεζών αλλά και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφωνούν ευρέως στην εκτίμηση αυτή, καθώς η ΕΚΤ θα πρέπει να λάβει υπόψη της την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, που είναι τη μεγαλύτερη εδώ και μια δεκαετία, και τον πληθωρισμό που υπολείπεται του στόχου του 2% της ΕΚΤ για τα επόμενα χρόνια.


νικη σομμερ

Η Credit Suisse αναμένει π. χ. πως στη σημερινή συνεδρίαση ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την παράταση κατά εννέα μήνες του QE ως τον Σεπτέμβριο του 2018 μειώνοντας το ποσό των μηνιαίων αγορών με ρυθμό 20 δισ. ευρώ. Η απλούστερη επιλογή θα ήταν να μειώσει ανά τρίμηνο τις μηνιαίες αγορές των 60 δισ. ευρώ ομολόγων κατά 20 δισ. ευρώ ανά τρίμηνο (π. χ. στα 40 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο), αλλά σαφώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλες επιλογές (π. χ. 50-40-30) που θα είχαν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.


απορρυπαντικα πλυντηριου πιατων

DW: Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE


Για την ελβετική τράπεζα η ΕΚΤ θα διατηρήσει πάντως κάποια ευελιξία ώστε να είναι σε θέση να αντιδράσει στις εκάστοτε οικονομικές και όχι μόνο εκπλήξεις. Από την άλλη πλευρά αναμένει πως η ευρωτράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 15 μονάδες βάσης στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και στη συνέχεια κατά 25 μονάδες βάσης ανά τρίμηνο, μία εκτίμηση πιο επιθετική σε σχέση με την αγορά που βλέπει την πρώτη αύξηση τον Οκτώβριο του 2019.


φανελα τερματοφυλακα

H ΕΚΤ φέρεται, σύμφωνα με πηγές του Reuters, ότι στη συνάντηση θα τονίσει την ανάγκη μείωσης της στήριξης της οικονομίας λόγω της ισχυρής ανάπτυξης, δεσμευόμενη όμως σε μια διευκολυντική πολιτική για αρκετό καιρό. Το κρίσιμο ερώτημα όμως για την αγορά είναι αν θα παραμείνει ανοικτός ο χρόνος λήξης του προγράμματος, δίνοντας στην κεντρική τράπεζα το περιθώριο να το παρατείνει και πάλι ή να στείλει σαφές μήνυμα για τον τερματισμό του.


Οι σκληροπυρηνικοί της ΕΚΤ θέλουν η ΕΚΤ να περάσει το μήνυμα ότι θα μειώσει και κάποια στιγμή θα τερματίσει τις αγορές του QE, ενώ οι πιο συμβιβαστικοί ζητούν η τράπεζα να διατηρήσει τουλάχιστον τον ίδιο βαθμό ευελιξίας και να παρατείνει τις αγορές σε περίπτωση που επιδεινωθούν οι προοπτικές. Το ακριβές ποσό των μηνιαίων αγορών είναι ακόμη υπό συζήτηση, με τις απόψεις να κυμαίνονται από 25 δισ. ευρώ έως 40 δισ. ευρώ, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για δραστική μείωση από τα σημερινά επίπεδα των 60 δισ. ευρώ. Ορισμένοι «επιθετικοί» ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν εφικτή τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ, ακόμη και από τον Ιανουάριο.


επαναφορα χρωματος στα ρουχα

Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε διαχειριστεί δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα και έχουμε εκτεταμένα δεδομένα των προβλημάτων που προκύπτουν. Η 5ετής Εγγύηση είναι αποτέλεσμα πολυετούς ανάλυσης, αναδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο το πλεονέκτημα των Spotawheel αυτοκινήτων έναντι της υπόλοιπης αγοράς”, αναφέρει ο CEO και ιδρυτής της Spotawheel Χάρης Αρβανίτης.


σαμαλι τι ειναι

Με δεδομένη τη γραπτή τεχνική αναφορά 180+ σημείων και το δικαίωμα επιστροφής 7 ημερών, η 5-ετής Εγγύηση της Spotawheel εξανεμίζει κάθε φοβία ή ανασφάλεια του Έλληνα καταναλωτή κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.


οπου κι αν πας θωδη

Η Δωρεάν γραπτή Εγγύηση της Spotawheel καλύπτει όλα τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου για έως και 5 χρόνια, ενώ είναι πλήρως μεταβιβάσιμη σε επόμενο ιδιοκτήτη.


επαναφορα χρωματος στα ρουχα

Στην ουσία, ο αγοραστής όχι μόνο εξοικονομεί το κόστος μιας τέτοιας εγγύησης που τιμολογείται στην αγορά έως και 3.500€, αλλά κρατάει ψηλά και την αξία του αυτοκινήτου του σε ενδεχόμενη μεταπώλησή του!


Στο online showroom της Spotawheel, στο www.spotawheel.gr, φιλοξενούνται κορυφαία μεταχειρισμένα με λεπτομερείς φωτογραφίες και βίντεο, αναλυτική αναφορά ελέγχου και πλέον έως 5 Χρόνια Δωρεάν Εγγύηση!


επανάληψη δίκης

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς, παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα και κατέδειξε πως η αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων παραμένει ένα από τα εκκρεμή θέμα της αξιολόγησης που θα επανεξεταστεί στο τέλος Νοεμβρίου.


Το spending review αποσκοπεί στη δημιουργία δημοσιονομικού περιθωρίου, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για την κοινωνική προστασία ευάλωτων πληθυσμών σε τομείς με υψηλή κοινωνική αποτελεσματικότητα και να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τρόπο διατηρήσιμο και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.


επανάληψη δίκης

Ωστόσο, στη σημερινή συνάντηση καταδείχθηκε πως οι δανειστές δεν έχουν την οριστική εικόνα για το spending review και πως θα πρέπει να αποτυπωθούν τα σχετικά στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών στον προϋπολογισμό του 2018, ώστε από το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει να προσδιοριστεί ακολούθως το εύρος των παρεμβάσεων και κυρίως η τύχη των επιδομάτων.


ελαιολαδο τιμη μασουτης

Σημειώνεται πως βάσει του Μνημονίου το υπουργείο Εργασίας θα πρέπει μέσα στον Νοέμβριο να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων, στη μεταρρύθμιση των επιδομάτων αναπηρίας, σε αλλαγές στα μεταφορικά επιδόματα, στις παροχές σε φοιτητές, αλλά και στην επιδότηση ενοικίου.


τεντες σκιασης camping

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της επισκόπησης δαπανών έχει εντοπίσει μη αποτελεσματικές πρωτογενείς δαπάνες ύψους 320 εκατ. ευρώ, τις οποίες αποτύπωσε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018.


δικτυο καταστηματων ζαρα

Η νομική εταιρία Αppleby είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις. 100 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 470 εργαζόμενοι, γραφεία σχεδόν σε κάθε σημαντικό φορολογικό παράδεισο. Η Appleby ιδρύθηκε στο Χάμιλτον, πρωτεύουσα των Βερμούδων. Εκεί, η επιχείρηση εδρεύει σήμερα σε ένα απλό κτίριο. Αλλά ο κατάλογος των πελατών είναι εξαιρετικός: συμπεριλαμβάνονται πριγκίπισσες, πρωθυπουργοί και αστέρες του Χόλυγουντ, καθώς και μερικοί από τους πλουσιότερους ολιγάρχες του κόσμου, από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική.


δικτυο καταστηματων ζαρα

ισες ευκαιριες για ολους

τζαμπο ζυγαριες

Τώρα η Appleby βρίσκεται στο κέντρο των Paradise Papers, μίας διεθνούς έρευνας που οδηγεί κατευθείαν στον σκιώδη κόσμο των δισεκατομμυρίων. Η Suddeutsche Zeitung δίνει στη δημοσιότητα συνολικά περίπου 13,4 εκατομμύρια έγγραφα. Δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι πελάτες χρησιμοποιούν εταιρείες γραμματοκιβωτίων για να καλύψουν την εγκληματική συμπεριφορά ή να αποκρύψουν χρήματα από αμφιλεγόμενες πηγές. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα τα έγγραφα αποκαλύπτουν τις μέχρι τώρα άγνωστες συνδέσεις ενός Αμερικάνου υπουργού με τους Ρώσους ολιγάρχες. Συνολικά, φιγουράρουν περισσότεροι από δώδεκα σύμβουλοι, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και δωρητές του Ντόναλντ Τραμπ στα έγγραφα


Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα έγγραφα αποδεικνύουν ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Nike, η Apple, η Uber ή το Facebook συρρικνώνουν τους φόρους τους σε γελοία χαμηλά ποσοστά, αποκαλύπτουν περιουσιακά στοιχεία της βασίλισσας Ελισάβετ , του ροκ αστέρα Bono , και ενός συνεργάτη του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό σε φορολογικούς παραδείσους. Αποκαλύπτουν πως οι πολιτικές ελίτ χρησιμοποιούν αυτόν τον μυστικό κόσμο: περισσότεροι από 120 πολιτικοί από σχεδόν 50 χώρες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


Στη Γερμανία, τα ίχνη οδηγούν σε χιλιάδες πελάτες, δικαιούχους ή άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα - χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί αυτόματα νομικό παράπτωμα. Μεταξύ των υπεράκτιων χρηστών είναι δισεκατομμυριούχοι, ευγενείς, επιχειρηματίες, κληρονόμοι, επενδυτές, καταδικασθέντες απατεώνες και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ αλλά και εταιρείες όπως η Sixt, η Deutsche Post ή η αλυσίδα ξενοδοχείων Meininger, η Siemens, η Allianz, η Bayer και η Deutsche Bank γράφει η SZ


Τα έγγραφα δείχνουν έναν κόσμο που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των μεγάλων εταιρειών, των πλουσίων και των εξαιρετικά πλούσιων. Ανοίγουν την πόρτα σε μια βιομηχανία που υπόσχεται την υψηλότερη μυστικότητα και καλύπτει ένα προηγουμένως αόρατο δίκτυο σε όλο τον κόσμο.


Τα Paradise Papers δείχνουν πόσο αδιάρρηκτος ειναι ο offshore κόσμος με τα βιομηχανικά έθνη. Ο οικονομολόγος Γκάμπριελ Ζουκμάν έχει υπολογίσει πόσο μεγάλη είναι η διάσταση αυτού του κόσμου για την έρευνα αυτή: περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια ευρώ μετατοπίζονται ετησίως από πολυεθνικές εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.


Αλλά οι φορολογικοί παράδεισοι βοηθούν όχι μόνο τις εταιρείες να αποφύγουν τους φόρους αλλά και τους ιδιώτες. Δεν πρόκειται μόνο για φόρους, αλλά και για το γεγονός ότι οι πλούσιοι, ιδίως, μπορούν να παρακάμψουν τους νόμους που τους ενοχλούν - ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φόρους κληρονομιάς, για θέματα ευθύνης ή για προστασία των πιστωτών.


"Για τους υπερ-πλούσιους, υπάρχει ένας κόσμος πέρα ??από το νόμο", λέει ο κοινωνιολόγος Μπρουκ Χάρινγτον συγγραφέας του βιβλίου Capital without Borders. Έτσι, από όλους τους ανθρώπους, οι πλουσιότεροι θα μπορούν να απολαύσουν "τα οφέλη της κοινωνίας" χωρίς να υπόκεινται στους περιορισμούς τους.


Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που ελάχιστα ή καθόλου εμφανίζονται στα έγγραφα: άνθρωποι που κερδίζουν κανονικά ή λίγα. Και όμως αυτός ο υπεράκτιος κόσμος έχει αντίκτυπο σε όλους μας. Από τις εθνικές οικονομίες λείπουν τα δισεκατομμύρια των φόρων - ορισμένα εκ των οποίων λείπουν, για παράδειγμα για τη λειτουργία νοσοκομείων, για τη δημιουργία παιδικών σταθμών ή για την κοινωνική ασφάλεια


Η διάσταση του προβλήματος δείχνει έναν άλλο υπολογισμό του οικονομολόγου Γκαμπριέλ Ζουκμάν : Οι υπερ-πλούσιοι έχουν σταθμεύσει 7,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στους φορολογικούς παραδείσους.