Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ο μεγαλυτερος νομος της ελλαδας

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία και το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους στην ιστοσελίδα: http://results. it. minedu. gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.


συριζα β αθηνων

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου.


ο μεγαλυτερος νομος της ελλαδας

Για την εγγραφή και την ταυτοποίησή τους, οι επιτυχόντες θα πρέπει να απευθυνθούν κατευθείαν στα τμήματα ή τις σχολές επιτυχίας, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο και όσα τυχόν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ζητήσουν οι γραμματείες των τμημάτων/σχολών.


μανιταρια γεμιστα με γαριδες

μπουκωμενη μυτη και αιμα

Μπορείτε να σχεδιάσετε το event που ταιριάζει στην εταιρεία σας και στο budget σας, καθιστό ή finger food, με τις καλύτερες brunch, lunch & dinner προτάσεις της πόλης.


Διαλέξτε ονειρεμένα μενού και δείτε τους ιδιαίτερους χώρους του CHEFI, που προσαρμόζονται με μεγάλη ευελιξία, για όλους τους τύπους των εκδηλώσεων.


unnamed 1


μπουκωμενη μυτη και αιμα

οι βαθμοι του ναυτικου

Είναι στο Χαλάνδρι, στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου των βορείων προαστίων, με εύκολη πρόσβαση τόσο από την Λεωφόρο Κηφισίας όσο και από την Λεωφόρο Μεσογείων.


νησια κυκλαδων λιστα

Διαθέτει και υπηρεσίες parking καθώς και την δυνατότητα επιλογής όποιας μουσικής επιθυμείται, από προτεινόμενες playlists έως disc jockeys.


Για πληροφορίες, ραντεβού ή κρατήσεις καλέστε στο 210 6815774 ή στείλτε email στο therestaurant@chefi.gr


We have the best food in the world
CHEFI The Restaurant
Περικλέους 31, Χαλάνδρι.
Κρατήσεις: 210 68 15 774
therestaurant@chefi.gr, www.chefi.gr


κατασκευη διωρυγας κορινθου

Παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών για να καταγραφεί πρόοδος στο θέμα των εργασιακών δεν υπήρξε πρόοδος, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη δέχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να αρνείται οποιαδήποτε υποχώρηση τόσο στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, όσο και σε αυτό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.


ερρίκο μαλατέστα

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν τόσο την αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου απολύσεων από 5% σε 10%, όσο και την κατάργηση της διοικητικής προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων που διατηρεί ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας. Στο πλαίσιο των αμοιβαίων υποχωρήσεων, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου αποδέχεται στο θέμα των ομαδικών απολύσεων την κατάργηση του υπουργικού βέτο, αλλά όχι την αύξηση του ποσοστού των επιτρεπόμενων απολύσεων.


Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο τραπέζι την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, επισημαίνοντας ότι απαιτείται η επαναφορά τους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου, κάτι που αποδέχθηκε και ο Ευρωπαίους Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.


δημοτικη πινακοθηκη αρτα

Ωστόσο, η θέση της Κομισιόν δεν δεσμεύει τους υπόλοιπους θεσμούς που επιμένουν να παραμείνει σε αναστολή η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης και η δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.


κατασκευη διωρυγας κορινθου

Πλέον η κυβέρνηση και η Κομισιόν επενδύουν σε μια πολιτική συμφωνία για το θέμα που θα κάμψει τις αντιστάσεις των θεσμών και των σκληροπυρηνικών της Ευρωζώνης.


ποσεσ θερμιδεσ εχει ενα πιατο φακη

Το στέλεχος του ΔΝΤ αναφερόμενο στις αποφάσεις του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για το ελληνικό χρέος είπε πως είναι καλοδεχούμενες, αλλά προσέθεσε πως «δεν αρκούν για να το καταστήσουν βιώσιμο σε βάθος χρόνου».


αργα ολα τα επεισοδια

βενιζελειο νοσοκομειο ηρακλειο τηλεφωνο

Ο ίδιος αποσαφηνίσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί τον στόχο του 1,5% του ΑΕΠ ρεαλιστικό και ότι δεν ζητά πρόσθετη λιτότητα, αλλά ένα πρόγραμμα που να βασίζεται σε πλεονάσματα 1,5% του ΑΕΠ.


Σε αντίθεση περίπτωση εάν υλοποιηθεί το σχέδιο των Ευρωπαίων περί 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος αυτό θα σημαίνει την υποχρεωτική λήψη πρόσθετων μέτρων.


ποσεσ θερμιδεσ εχει ενα πιατο φακη


Εφόσον οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε ένα στόχο 3,5% τότε θα πρέπει να συνοδεύεται από αξιόπιστα μέτρα», είπε το στέλεχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως για να μετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα το Ταμείο θα πρέπει να διασφαλίσει πως αυτό βασίζεται σε αξιόπιστους στόχους και πολιτικές.



Ο ίδιος είπε πως το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ως μέρος της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ελλάδα. Θα στηριχθεί δε, σε παραδοχές που θα προκύψουν από τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το ύψος των πλεονασμάτων και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο Ράις είπε ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για το πότε η έκθεση θα εξετασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.


Ερωτηθείς από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη για τις συζητήσεις μεταξύ θεσμών και Ελλάδας για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τόνισε εμφατικά και επανειλημμένα ότι «οι πολιτικές που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα του ESM είναι συμβατές μόνον με πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ».


Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου πως το ΔΝΤ στο Eurogroup πίεσε την ελληνική κυβέρνηση για νέα μέτρα και όχι τους Ευρωπαίους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων, ο Ράις ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να αναφερθεί στο τι συνέβη στο συμβούλιο, και τοποθετήθηκε ξανά υπέρ του στόχου για πλεόνασμα 1,5%.



«Δεν νομίζω πως υπάρχει αμφιβολία για τη θέση μας. Προτιμούμε το στόχο του 1,5% διότι είναι ρεαλιστικός και περιλαμβάνει λιγότερη λιτότητα για τους Έλληνες. Θέλουμε μια λύση για το χρέος που να σχετίζεται με αυτό το στόχο», σημείωσε το στέλεχος του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως το περιεχόμενο του προγράμματος του ESM είναι ζήτημα της Ελλάδος και των Ευρωπαίων.




πολεμαρχος καναλι

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στο ODEON STARCITY τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, με οικοδέσποινα τη Μαντώ Γαστεράτου που καλωσόριζε τους καλεσμένους και ενημέρωνε για τα happenings της βραδιάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρωταγωνιστές της ταινίας: Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας και Ευαγγελία Συριοπούλου, που φωτογραφήθηκαν με τους καλεσμένους και απαντούσαν στις hot ερωτήσεις τους.


λεκάνη στα αγγλικα

Οι προσκεκλημένοι, εκτός από την εξαιρετική ταινία, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικά SONY Xperia XZ και Xperia X Compact και να συμμετέχουν στον πιο γιορτινό διαγωνισμό φωτογραφίας!


τυποι ποδιων εντομων

 S9A3791


πολεμαρχος καναλι

Πιο συγκεκριμένα, καλούνταν να φωτογραφηθούν στο χριστουγεννιάτικο ΜΕΛΛΟΝ photo stand της Κωτσόβολος. Τη φωτογραφία τους έπρεπε να την ανεβάσουν στο app http://tiny. cc/xperiaxzwishes ή στο προφίλ τους στο Facebook με τα hashtags #XariseMellon #XperiaXZwishes, να μοιράσουν χριστουγεννιάτικες ευχές στους αγαπημένους τους και να μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν μοναδικά δώρα SONY. O μεγάλος διαγωνισμός θα συνεχιστεί και στα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα stands με τα ΜΕΛΛΟΝ σε καταστήματα Κωτσόβολος.


εργαλειοθηκες φθηνες

Ο οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου, χτυπώντας έναν θεατή, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρώς.


βουλκανιζατέρ αμφιθέας

Σύμφωνα με το Evia Zoom, ο τραυματίας είναι ένας 47χρονος από την Αθήνα, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με εκδορές. Λίγο αργότερα υπέγραψε και έφυγε.


εργαλειοθηκες φθηνες

αδυσωπητη μεταφραση



ΤΡΟΧΑΙΟ 1ΤΡΟΧΑΙΟ 2
Πηγή φωτογραφίων: Evia Zoom


φυσιολογια του γεννητικου συστηματοσ τησ γυναικασ

Με συνέπεια σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο οι ΣΤΑ. ΣΥ. Α. Ε., όσο και οι εκπαιδευτικοί φορείς ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία και τη διάθεσή τους για στήριξη των κοινωνικο-οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας, παίρνοντας την πρωτοβουλία να έρθουν αντιμέτωποι στο γήπεδο για καλό σκοπό.


Κατά τη διάρκεια της φιλανθρωπικής ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, ο Σύλλογος Εργαζομένων των ΣΤΑ. ΣΥ. Α. Ε. θα διανείμει περισσότερες από 500 συσκευασίες γάλακτος σε δημότες της Καισαριανής που έχουν ανάγκη.


φυσιολογια του γεννητικου συστηματοσ τησ γυναικασ

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρουσία όλων είναι συμβολική και σημαντική, καθώς μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης στην περίοδο κρίσης που διανύουμε.


προθέσεις στα αρχαία


ερωτησεισ εισαγωγησ αρχαια κατευθυνσησ β λυκειου

το αεναο συμπαν

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 628,26 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,06%.


κανε κρατηση θεσσαλονικη

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 632,27 μονάδες (+0,69%) και κατώτερη τιμή στις 621,65 μονάδες (-1,00%).


Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 39,921 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν συνολικά 90.382.214 τεμάχια.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,50%.


το αεναο συμπαν

ενοικιάσεις μεζονετών ωραιόκαστρο θεσσαλονίκης

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+6,15% στα 15,20 ευρώ), της Alpha Bank (+3,35% στα 1,85 ευρώ) και του ΟΠΑΠ (+1,23% στα 8,25 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Eurobank (-4,09% στα 0,610 ευρώ), της Grivalia Properties (-3,17% στα 7,63 ευρώ), της Ελλάκτωρ (-2,70% στα 1,08 ευρώ) και της Coca Cola HBC (-2,38% στα 19,66 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+4,85%) και των Ταξιδιών (+0,93%), ενώ αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,39%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,85%).


πάρκο φλοίσβου παλαιό φάληρο

Το πότε αυτά τα μέτρα θα εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή εξαρτάται από τη βούληση της κυβέρνησης και των δανειστών και ειδικά από το εάν θα γεφυρωθούν εγκαίρως οι μεταξύ τους διαφορές στα δημοσιονομικά, στα εργασιακά και στα θέματα ενέργειας.


lido moulin rouge or crazy horse

Πάντως σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο - τελικό προσχέδιο του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου - τα προαπαιτούμενα της νέας χρονιάς συνίσταται στα εξής:


πάρκο φλοίσβου παλαιό φάληρο

miele πλυντηριο στεγνωτηριο


  • Στην ολοκλήρωση του «ξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων (ενστόλων, ΕΣΥ και καθηγητών) που θα οδηγούν σε «πάγωμα» δώρων και βαθμών για όσους αποστρατεύονται.

  • Να εισαχθεί νέο μόνιμο σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο.

  • Να νομοθετηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020 (θα ακολουθήσει τον Απρίλιο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021).

  • Στην παροχή επαρκών πόρων για αποτελεσματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

  • Στην υιοθέτηση ενοποιημένου σχεδίου δράσης για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και εναρμόνιση των πλαισίων μαζικών απολύσεων και βιομηχανικής δράσης και συλλογικές συμβάσεις με τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ.

  • Στη σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου για το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα.

  • Στη τροποποίηση του νομικού πλαισίου για εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών με λεπτομερείς προβλέψεις.

  • Να συμφωνηθεί οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των «προστατευμένων» δραστηριοτήτων των μηχανικών.

  • Στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης για εναλλακτικούς προμηθευτές και ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων.

  • Στην ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία του σχεδιασμού αγοράς που υπάρχει στο μοντέλο της ΕΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Να υιοθετηθεί νομοθεσία για την ενίσχυση της θεσμικής, οικονομικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

  • Να υιοθετηθεί προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει το σύστημα ηλεκτρικών μητρώων (e-dockets) για ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

  • Να αποτιμήσει το ΤΑΙΠΕΔ τα στοιχεία ενεργητικού των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων και θα μεταβιβάσει στο νέο Ταμείο εκείνα που δεν σχεδιάζει να αναπτύξει.

  • Να συσταθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

  • Να συμφωνηθεί η διαδικασία βάσει της οποίας θα καθοριστεί η εξαίρεση των εναπομεινάντων χαρτοφυλακίων ακινήτων και κρατικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων που δεν θα μεταφερθούν στο Ταμείο.

  • Να τροποποιηθεί και να εφαρμοσθεί το νομικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

  • Να τροποποιηθεί η νομοθεσία για ζητήματα που αφορούν σύγκρουση συμφερόντων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

  • Να εφαρμοστεί το νέο νομικό πλαίσιο για τα κτηματολογικά γραφεία σε όλη την επικράτεια.


ιταλικο εστιατοριο θεσσαλονικη αρμενοπουλου

Σχεδόν καθημερινά μετά το Νοέμβριο το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υποστηρίζουν πως το 95% των προαπαιτούμενων της δεύτερης αξιολόγησης έχει κλείσει και πως απομένει ένα 5% για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.


disney on ice θεσσαλονικη 2014

Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά των δανειστών αφενός διότι θεωρούν πως πολλά ζητήματα εξ αυτών που η Ελλάδα εμφανίζει ως ταχτοποιημένα ακόμη τελούν σε εκκρεμότητα, αφετέρου διότι οι ίδιοι προσεγγίζουν την αξιολόγηση ως «μια ζώσα διαδικασία που διαρκώς εμπλουτίζεται με δεδομένα».


ιταλικο εστιατοριο θεσσαλονικη αρμενοπουλου

Ως παράδειγμα μπορεί κανείς να φέρει τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτά αρχικά – το Μάιο του 2016- είχαν προσδιοριστεί σε 48. Ωστόσο, στους μήνες που μεσολάβησαν οι σχετικές υποχρεώσεις εμπλουτίστηκαν μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης.


αναλωσιμα χορτοκοπτικου

Εάν υιοθετήσει κανείς την - υπεραπλουστευτική - κυβερνητική θέση πως έχει εκπληρωθεί το 95% των προαπαιτούμενων τότε αυτό σημαίνει πως τα 45 από τα 48 μέτρα ορόσημα του προηγούμενου Μαΐου έχουν υλοποιηθεί. Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι έτσι, διότι πέραν από τις γνωστές εκκρεμότητες σε δημοσιονομικά, εργασιακά, ενεργειακά και τις αποκρατικοποιήσεις έχουν ανακύψει ακόμη πολλά θέματα που εκτός από τους δανειστές αναγνωρίζονται ως ανοικτά και από τις υπηρεσίες των υπουργείων που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση.


Στον αέρα ο βασικός κορμός



Τα ίδια τα προαπαιτούμενα που τελούν σε εκκρεμότητα δείχνουν πως δεν αποτελούν την «ουρά» αλλά το βασικό κορμό των μέτρων που θα κρίνουν τη δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Μνημόνιο - τελικό προσχέδιο του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα στα τέλη Νοεμβρίου - τα προαπαιτούμενα της νέας χρονιάς συνίσταται στα εξής:



  • Στην ολοκλήρωση του «εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων (ενστόλων, ΕΣΥ και καθηγητών) που θα οδηγούν σε «πάγωμα» δώρων και βαθμών για όσους αποστρατεύονται.

  • Να εισαχθεί νέο μόνιμο σχεδίου κινητικότητας στο Δημόσιο.

  • Να νομοθετηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017-2020 (θα ακολουθήσει τον Απρίλιο το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021).

  • Στην παροχή επαρκών πόρων για αποτελεσματική λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

  • Στην υιοθέτηση ενοποιημένου σχεδίου δράσης για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας και εναρμόνιση των πλαισίων μαζικών απολύσεων και βιομηχανικής δράσης και συλλογικές συμβάσεις με τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ.

  • Στη σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου για το εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα.

  • Στη τροποποίηση του νομικού πλαισίου για εξωδικαστική διευθέτηση των οφειλών με λεπτομερείς προβλέψεις.

  • Να συμφωνηθεί οδικός χάρτης για την απελευθέρωση των «προστατευμένων» δραστηριοτήτων των μηχανικών.

  • Στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης για εναλλακτικούς προμηθευτές και ουσιαστική αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων.

  • Στην ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία του σχεδιασμού αγοράς που υπάρχει στο μοντέλο της ΕΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Να υιοθετηθεί νομοθεσία για την ενίσχυση της θεσμικής, οικονομικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

  • Να υιοθετηθεί προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει το σύστημα ηλεκτρικών μητρώων (e-dockets) για ηλεκτρονικές δημοπρασίες.

  • Να αποτιμήσει το ΤΑΙΠΕΔ τα στοιχεία ενεργητικού των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων και θα μεταβιβάσει στο νέο Ταμείο εκείνα που δεν σχεδιάζει να αναπτύξει.

  • Να συσταθεί σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

  • Να συμφωνηθεί η διαδικασία βάσει της οποίας θα καθοριστεί η εξαίρεση των εναπομεινάντων χαρτοφυλακίων ακινήτων και κρατικά ελεγχόμενων επιχειρήσεων που δεν θα μεταφερθούν στο Ταμείο.

  • Να τροποποιηθεί και να εφαρμοσθεί το νομικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

  • Να τροποποιηθεί η νομοθεσία για ζητήματα που αφορούν σύγκρουση συμφερόντων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

  • Να εφαρμοστεί το νέο νομικό πλαίσιο για τα κτηματολογικά γραφεία σε όλη την επικράτεια.


μεταπτυχιακο τι ειναι

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.


Αύριο το μεσημέρι και πριν την συνεδρίαση του EuroWorking Group στο οποίο θα μετέχει ο κ. Χουλιαράκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα συναντηθούν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.


Να σημειωθεί πως την Πέμπτη θα γίνει και η καθιερωμένη ενημέρωση Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον όπου αναμένονται ανακοινώσεις για το χρόνο επιστροφής του κλιμακίου του Ταμείου στην Αθήνα, αλλά και το πότε το ελληνικό ζήτημα θα εξετασθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.


μεταπτυχιακο τι ειναι

βίαιη συνώνυμα

εξαγορα ενσημων για παιδια

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές αυτό αναμένεται στις 6 Φεβρουαρίου.


χρώμα στο σαλόνι

Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης με την είσοδο στο νέο έτος μετράμε αντίστροφα το χρόνο, για την λήξη του προγράμματος. «Τυπικά μας απομένουν 18 μήνες, όμως τα πιο κρίσιμα βήματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στους πρώτους μήνες αυτού του έτους. Για το λόγο αυτό η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι κρίσιμη για την έκβαση όλου του προγράμματος», ανέφερε.


μαραθώνιος διατροφή

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη η ελληνική κυβέρνηση έχει από την πλευρά της ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της και τα λίγα θέματα που μένουν ανοιχτά μπορούν να κλείσουν άμεσα, αν υπάρξει η αναγκαία βούληση από όλες τις πλευρές.


«Δεν εξαρτώνται όλα μόνο από εμάς. Δεν είναι κρυφό ότι, στην παρούσα συγκυρία, βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ των Θεσμών. Κυρίως ανάμεσα στο ΔΝΤ και ορισμένα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης. Αλλά και στο εσωτερικό των εν λόγω κρατών διατυπώνονται αποκλίνουσες απόψεις. Άρα δεν πρόκειται για προβλήματα που τα δημιουργεί η δική μας στάση», τόνισε και προσέθεσε: «Τέτοιες διαφορές απόψεων μεταξύ των Θεσμών υπήρξαν και στο παρελθόν, το 2010, το 2011 και μετέπειτα. Και οδήγησαν είτε σε καθυστερήσεις είτε σε εξωπραγματικές απαιτήσεις ή σε ετεροβαρείς συμβιβασμούς σε βάρος της Ελλάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της κρίσης, την παράταση και το βάθεμα της ύφεσης, τη διόγκωση των κοινωνικών δεινών. Πρέπει, λοιπόν, πάση θυσία να αποτραπεί η επανάληψη των ίδιων λαθών».


επιστημης ζωικης παραγωγης και υδατοκαλλιεργειων επαγγελματικη αποκατασταση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε πως συντελούνται ποιοτικές αλλαγές, που αλλάζουν τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας. «Στη θέση της κρατικοδίαιτης και διαπλεκόμενης με τις κομματικές εξουσίες επιχειρηματικής τάξης αναδύονται νέες επιχειρηματικές δυνάμεις, που κάνουν ήδη αισθητή την παρουσία τους, ιδίως σε τομείς της καινοτομίας και της εξωστρέφειας», σημείωσε.


χρώμα στο σαλόνι

Ο ίδιος τόνισε πως η αλλαγή του επιχειρηματικού χάρτη της χώρας θα επιταχυνθεί και μέσα από τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, ενώ προσέθεσε πως το νέο ολοκληρωμένο πλαίσιο ρύθμισης των επιχειρηματικών δανείων, σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα ασφαλιστικά Ταμεία θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή και θα διέπεται από διαφανείς αρχές, κοινές για όλους.


«Οι πρακτικές του παρελθόντος, όταν με πολιτικές παρεμβάσεις, εξασφαλίζονταν εύκολα δάνεια η χαρίζονταν χρέη «ημέτερων», δεν έχουν θέση στη νέα διακυβέρνηση. Και κάνει εντύπωση ότι ορισμένοι από εκείνους, που υπηρέτησαν ή υπηρετήθηκαν από αυτές τις πρακτικές, παραπλανούν και περιγράφουν την προσπάθεια ανατροπής αυτών των πρακτικών ως δήθεν απειλή για το Κράτος Δικαίου», σημείωσε ο κ. Δραγασάκης.


Ο ίδιος ανέφερε πως διαγραφές ή μειώσεις δανείων θα γίνονται μόνο σε επιχειρήσεις με προοπτικές βιωσιμότητας και μόνο εφόσον οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα συνεισφέρουν με νέα κεφάλαια και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια.


«Αν οι υφιστάμενοι μέτοχοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν, οι τράπεζες μπορούν να αναζητήσουν νέους επενδυτές με κεφάλαια και αξιόπιστα business plans. Στις περιπτώσεις αυτές οι τράπεζες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι παλαιοί μέτοχοι δεν θα απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους πριν διερευνηθεί το ενδεχόμενο να διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία εντός της χώρας ή στο εξωτερικό. Το ξέρουμε ότι αυτό δεν θα είναι πάντα εύκολο, αλλά το μήνυμα είναι ότι η εποχή που κάποιοι είχαν τα κέρδη τους στο εξωτερικό και τα χρέη τους στο εσωτερικό, δεν μπορεί και δεν θα γίνει πλέον ανεκτή», ξεκαθάρισε ο κ. Δραγασάκης.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ιερος ταυρος αρχαιων αιγυπτιων

Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπογράφεται μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων τωναρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, ενώ εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.


χαρτης σιδηροδρομικων γραμμων ελλαδος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε: «Η Ferrovie dello Stato Italiane Groupαναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχοσιδηροδρομικών υπηρεσιών».


ιερος ταυρος αρχαιων αιγυπτιων

φόροσ για αγορά ακινήτου

Στην τελετή της υπογραφής παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.


4021955


ΠΗΓΗ: EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


σολωμός με μουστάρδα και μέλι

«Χωρίς το ΔΝΤ το πρόγραμμα τελειώνει. Και πρέπει να πάρουμε άδεια από τη Βουλή για να διαπραγματευτούμε ένα νέο πρόγραμμα», είπε ο Σόιμπλε δείχνοντας ότι δεν θα υποστηρίξει μια νέα ελληνική διάσωση αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνηθεί να ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα.


«Εγώ δεν θα συμβούλευα ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε την άδεια του γερμανικού κοινοβουλίου», είπε και προσέθεσε: «Οι νομοθέτες θα έλεγαν ότι αν οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση, με όλη την ευελιξία που χορηγείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, να εφαρμόσουν αυτό που έχει εγκριθεί, η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον».


Όπως ξεκαθάρισε, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πρόβλημα της Ελλάδος και όχι του Ταμείου διότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι τηρεί τα συμφωνηθέντα. «Το ελληνικό πρόγραμμα στηρίζεται από την αρχή του το 2010 στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Αν το Ταμείο αρνηθεί να συμμετάσχει θα είναι ένα σημάδι πως οι Έλληνες δεν είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους και το πρόγραμμα θα τερματιστεί διότι η βάση του, δηλαδή το ΔΝΤ, δεν θα είναι πια εκεί», είπε.


Στην ίδια βάση πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να δείξει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι σέβεται και τηρεί όσα συμφωνήθηκαν. «Το ΔΝΤ βλέπει ότι η Ελλάδα διστάζει να υλοποιήσει όσα συμφωνήθηκαν το Μάιο για αυτό δεν δέχεται να μπει στο πρόγραμμα», υπογράμμισε και προσέθεσε: «Για αυτό άλλωστε ο Τσίπρας έκανε εκλογές προκειμένου να εφαρμόσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε υποσχεθεί και τις κέρδισε τις εκλογές. Επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία για την Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα».


σολωμός με μουστάρδα και μέλι

ευκολη συνταγη για κεικ

βωλακας δραμας τραγουδια

Μιλώντας για όλα τα επίκαιρα ζητήματα των τελευταίων μηνών ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές τόσο για την πολιτική της ΕΚΤ όσο και για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.


Για την ΕΚΤ είπε πως η χαλαρή νομισματική πολιτική επιτρέπει στα κράτη μέλη να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ωστόσο πως ο Μάριο Ντράγκι τάσσεται συστηματικά υπέρ των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.


ρυθμιση εφοριας 2017

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά να «ξεπήδησε» από τα συσσωρευμένα σκουπίδια που βρίσκονται εδώ και μήνες στην περιοχή.


Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας Πύραρχος Ρίζος Ανδρέας, στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από 15 άνδρες, με έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος συμμετέχει ένα πυροσβεστικό σκάφος τύπου «πετζετέλ» και αναμένεται ενίσχυση από δεύτερο.


Η φωτιά έχει τυλίξει στις φλόγες της αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής γης, ενώ οι πυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν.


ρυθμιση εφοριας 2017

Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα το πρωί, φωτιά ξέσπασε σε σκουπίδια και στον Άγιο Στέφανο χωρίς όμως να λάβει διαστάσεις.


bristol open day steward

σοκολατί ανοιχτό

κτεο για δικυκλα

«Ο προστατευτισμός, αυτήν τη στιγμή, είναι ξεκάθαρα κακή ιδέα», δήλωσε ο Μπενουά Κερέ στο Radio Classique, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει ειδικότερος σχολιασμός, αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποσαφηνίσει την οικονομική του πολιτική.


συμπεριλαμβανοντας συνωνυμο

Ο Μπενουά Κερέ επανέλαβε επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μεταβάλει την χαλαρή νομιματική της πολιτική και ότι είναι σημαντικό οι νομισματικές συνθήκες στην ευρωζώνη να είναι οι καταλληλότερες για την οικονομία της ευρωζώνης.


κτεο για δικυκλα

αναπνευστηρας καταδυσης


νικολουλη μπικινι

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης 26 Ιανουαρίου.


νικολουλη μπικινι

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 639,27 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%.


the birth of venus

Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης 4,38 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 641,82 μονάδες (+0,42%) και κατώτερη στις 637,44 μονάδες


(-0,27%).


αποκωδικοποιητες mpeg4 τιμες media markt

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 22,371 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 32.173.285 μετοχές.


Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,01%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,66%.


Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Aegean Airlines (+2,28% στα 6,73 ευρώ), της Jumbo (+1,97% στα 14,00 ευρώ), των ΕΛΠΕ (+1,81% στα 4,50 ευρώ), της Μυτιληναίος (+1,12% στα 6,34 ευρώ) και του ΟΛΠ (+1,09% στα 13,03 ευρώ).


Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-2,31% στα 21,98 ευρώ), της Motor Oil (-1,17% στα 13,49 ευρώ), της Eurobank (-1,11% στα 0,625 ευρώ) και της Πειραιώς (-1,03% στα 0,193 ευρώ).


Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,42%) και των Πρώτων Υλών (+1,12%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Κατασκευών (-1,85%) και των Τραπεζών (-0,72% ).


Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Πειραιώς διακινώντας 13.194.572 και 6.795.310 μετοχές, αντιστοίχως.


Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 4,374 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 3,089 εκατ. ευρώ.


Ανοδικά κινήθηκαν 55 μετοχές, 52 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.


Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ιντερτέκ +25,00%, ΑΧΟΝ Συμμετοχών +20%, SATO +16,95% και Attica Bank +15,79%.


Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τζιρακιάν -20%, Pasal -16,83%, Foodlink -10% και Q&R -9,92%.


να κοψω τα μαλλια μου κοντα

Πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνάντηση που πραγματοποιείται στη Γερμανία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Καταλύτης για την κίνηση αυτή ήταν η απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση.


να κοψω τα μαλλια μου κοντα

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι γερμανικές εποπτικές Αρχές, η Bafin, θα ξεκαθαρίσουν στις τράπεζες ότι δεν θα μπορούν να φτιάξουν εταιρείες - βιτρίνες στη Φρανκφούρτη απλά για να δηλώνουν εκεί την έδρα τους, αλλά ότι θα πρέπει να στεγάζουν εκεί τη διοίκηση και τμήματα διαχείρισης κινδύνου.


ταπετσαρια τοιχου ροδος

Πολλές τράπεζες με έδρα το Λονδίνο έχουν αρχίσει πλέον να εξετάζουν εναλλακτικά σχέδια για τη μετακίνηση της έδρας τους αλλού μετά τις ανακοινώσεις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι η Βρετανία εξετάζει σοβαρά να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις για το Brexit αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάρτιο και μπορεί να χρειαστούν έως και δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.


υπουργειου μεταφορων περιστερι

Στην περίπτωση που οι τράπεζες κάνουν μαζική έξοδο από το Λονδίνο, τότε η Φρανκφούρτη αναμένεται ότι θα είναι μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια τέτοια κίνηση. Ηδη μεγάλες επενδυτικές τράπεζες φέρεται να έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για να μεταφέρουν στη Φρανκφούρτη τα γραφεία και το προσωπικό τους. Αλλες πόλεις που θέλουν να προσελκύσουν τράπεζες από το Λονδίνο είναι το Παρίσι και το Δουβλίνο.


αρχαια μεσογειακη διατροφη

Ωστόσο ο ίδιος επανέλαβε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανακοίνωσε άλλωστε και μετά τη συνάντηση που είχε η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Νταβός, συμμετέχει πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.


time out ny off broadway

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος πάντως απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο το ΔΝΤ θα λάβει την οριστική του απόφαση για τη χρηματοδοτική του συμμετοχή ή μη, στο ελληνικό πρόγραμμα. Αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα ότι τούτο θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα αποσυνέδεσε την απόφαση αυτή από τις επερχόμενες εκλογές σε συγκεκριμένες χώρες της Ε. Ε.


μαρια σιουτα facebook

Επανέλαβε ότι στο ΔΣ του Ταμείου, το οποίο είναι αρμόδιο για να αποφασίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θα πρέπει «να βγαίνουν τα νούμερα του προγράμματος».



Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι θέση του Ταμείου παραμένει ότι με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο υφιστάμενο πρόγραμμα το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018, όπως εκτιμά το Ταμείο, θα διαμορφωθεί στο 1,5%. Υποστήριξε για ακόμη μία φορά ότι το ΔΝΤ δεν επιθυμεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, ωστόσο εκτιμά ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 3,5%.


αρχαια μεσογειακη διατροφη


Τέλος ο κ. Μάρει απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού Πρόεδρου Ντόναλντ Τράμπ να αποχωρήσει από τη Συμφωνία Εμπορίου των χωρών του Ειρηνικού, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΔΝΤ εκτιμά ότι το διεθνές εμπόριο αποτελεί "ατμομηχανή" για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.


καραβακι για την χρυση

Συγκεκριμένα, «λευκός καπνός» βγήκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θέτοντας, ως αναγκαία προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο εξαγοράζων όμιλος Σκλαβενίτης έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού.


παράταση κτηματολογίου σερρών

Αναλυτικά πρόκειται για την εκποίηση 22 καταστημάτων λιανικής πώλησης και να διατηρηθεί μία μεταβατική χρονική περίοδος 3 ετών και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εμπορική συνεργασία με τους μικρούς τοπικούς προμηθευτές της Μαρινόπουλος.


Σημειώνεται ότι η Επιτροπή στην απόφασή της σημειώνει ότι «τα προαναφερόμενα διορθωτικά μέτρα είναι επαρκή, κατάλληλα και αναλογικά για να διασφαλίσουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις επιμέρους σχετικές αγορές λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ σε τοπικό επίπεδο, καθώς και σε αγορές εφοδιασμού (procurement) στην ελληνική επικράτεια».


καραβακι για την χρυση

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού


πιτα καισαρειας με παστουρμα αργυρω

τρομακτικες ιστοριες αληθινες

Οι συμβάσεις αναρτήθηκαν ήδη και οι επενδυτές έχουν περιθώριο τεσσάρων-πέντε εβδομάδων για να καταρτίσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.


ειδη καπνου online

international organizations jobs

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είχε αναφερθεί προ ημερών στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμένων, Χρήστου Λαμπρίδη.


Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ετοιμότητα για να ολοκληρωθούν τα ζητήματα των συμβάσεων το συντομότερο δυνατό και με βάση τον προγραμματισμό.


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδιαφέρον τουλάχιστον πέντε από τους οκτώ επενδυτές, που είχαν εμφανιστεί επισήμως ως ενδιαφερόμενοι για το 67% του ΟΛΘ, παραμένει ενεργό.


τρομακτικες ιστοριες αληθινες

σαλατα ροκα σπανακι ροδι

Οι συντάκτες της έκθεσης παρατηρούν πως σες χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία οι Moody's, Fitch και Standard & Poor's προχώρησαν με μεγάλη βραδύτητα στις υποβαθμίσεις των οικονομικών των εν λόγων κρατών αρκετά μετά την επιβάρυνση του χρέους τους ως προς το ΑΕΠ.


db oracle schema

coaguchek xs цена украина

«Η Moody's άρχισε να υποβαθμίζει την Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2009, την Πορτογαλία τον Ιούλιο του 2010, την Ισπανία το Σεπτέμβριο του 2010 και την Ιταλία το 2011, δηλαδή πολύ καιρό μετά από όταν ο λόγος του χρέους των χωρών αυτών είχε αρχίσει να αυξάνεται σημαντικά», αναφέρεται στην έκθεση.


Οι αναλυτές εντοπίζουν ακόμη πως οι αξιολογήσεις των Moody's, Fitch και Standard & Poor's ήταν αρκετά ρηχές έως το 2010, ωστόσο μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους βασίστηκαν περισσότερο στα θεμελιώδη μεγέθη.


Πάντως, η έκθεση υποστηρίζει πως οι οίκοι αξιολόγησης δεν μπορούν να κατηγορηθούν για την προκυκλική συμπεριφορά στην κρίση της ζώνης του ευρώ, καθώς στις περισσότερες χώρες το μέγεθος των υποβαθμίσεων ήταν εντός πλαισίου.


σαλατα ροκα σπανακι ροδι

«Κοιτώντας προς το μέλλον, είναι αμφίβολο αν οι αξιολογήσεις για ορισμένες από αυτές τις χώρες θα επιστρέψουν σύντομα στα προ της κρίσης επίπεδα», αναφέρει η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΚΤ και προσθέτει πως «οι αβέβαιες προοπτικές ανάπτυξης και τα υψηλά επίπεδα χρέους θα παραμείνουν σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την προσεχή περίοδο».


μεγαρο θεατρο

Ξεκινώντας από την αυγή ενός από τους σημαντικότερους αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου και φτάνοντας μέχρι τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η σειρά-ντοκιμαντέρ «The Greeks» επιχειρεί να φωτίσει την καθοριστική συνεισφορά των Ελλήνων στην παγκόσμια σκέψη και στη διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού, αλλά και να συνδέσει το λαμπρό χτες με το αβέβαιο τώρα, στρέφοντας το βλέμμα σε ένα καλύτερο αύριο. Το National Geographic είναι διαθέσιμο μέσω COSMOTE TV, Nova, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης.


national geo4


μαρια αναματερου βιογραφια

sammy 2 μεταγλωττισμένο full movie

Στη σειρά-ντοκιμαντέρ «The Greeks», ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ηθοποιοί, αθλητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες εξερευνούν τη γέννηση του ελληνικού πολιτισμού, που αναδείχθηκε μέσα από αντιξοότητες για να θέσει τις βάσεις πανανθρώπινων ιδεών και αξιών. Δημοκρατία, λογική σκέψη, θέατρο, αθλητισμός, τέχνη, μελέτη του ανθρώπου και της φύσης, πεδία στα οποία οι Έλληνες δεν άνθισαν μόνο, αλλά πρωτοστάτησαν.


national geo2


μεγαρο θεατρο

Το «The Greeks», πιάνει το νήμα από το τότε και το φέρνει στο σήμερα, δείχνοντας ότι η πραγματικότητα της οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας και αναταραχής μπορεί, όπως και στο παρελθόν, να γεννήσει τις μεγάλες τομές του μέλλοντος.


national geo6



χρεωση ασθενοφορου

Αν και οι κάρτες έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια, ωστόσο η μείωση των εισοδημάτων λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και των αυξημένων φοολογικών βαρών έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση της μέσης κατανάλωσης στις συναλλαγές με κάρτες. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τη χρήση των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.


χρεωση ασθενοφορου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας:



  • Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες σε έναν χρόνο – μετά την επιβολή των capital controls – αυξήθηκαν κατά 440.000 και έφτασαν τα 14,6 εκατομμύρια στο τέλος του περασμένου Ιουνίου.

  • Το πρώτο εξάμηνο του περασμένου χρόνου, σε σύγκριση με το δεύτερο εξάμηνο του 2015, εκδόθηκαν 385.000 παραπάνω χρεωστικές και 55.000 πιστωτικές.

  • Οι συναλλαγές έφτασαν τα 233 εκατομμύρια και η αξία τους τα 26,2 δισ. ευρώ. Η αύξηση του αριθμού των συναλλαγών αποδίδεται στην εξοικείωση των καταναλωτών με το πλαστικό χρήμα και στη ρύθμιση για το κτίσιμο του αφορολογήτου μέσω καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

  • Η μέση αξία των συναλλαγών μειώθηκε κατά 10% στα 1.781 ευρώ εξαιτίας κυρίως της μείωσης των συναλλαγών με χρεωστική κάρτα κατά 10% στα 1.991 ευρώ.

  • Η μείωση του ύψους των συναλλαγών (της κατανάλωσης) αποδίδεται από την Τράπεζα της Ελλάδος στις φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

  • Ο αριθμός συναλλαγών ανά κάρτα ήταν 16, και πιο συγκεκριμένα με τις χρεωστικές κάρτες έγιναν 16 συναλλαγές από 17 το προηγούμενο εξάμηνο και με τις πιστωτικές 13 συναλλαγές από 12 το 2015.



γιακουματος μακης βιογραφικο
artisanal εστιατοριο κηφισια τιμες

τι γινεται αν χασω την πτηση

«Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% και υπάρχουν συζητήσεις για το τι χρειάζεται επιπλέον. Μερικοί λένε ότι το χάσμα εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο και θέλουν ένα μεγάλο μαξιλάρι (πακέτο) ασφαλείας. Και άλλοι λένε ότι δεν είναι απαραίτητο. Αυτή η συζήτηση που θα έχουμε το απόγευμα», είπε ο Ντάισελμπλουμ.


Ο ίδιος έδειξε πως το ζήτημα των πλεονασμάτων έχει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση. «Θα μιλήσουμε για τα θέματα που είναι το τραπέζι, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό σύστημα, φορολογικό σύστημα, τον προϋπολογισμό. Πόσο μεγάλο θα πρέπει να είναι το πλεόνασμα, αν μπορεί να είναι σε χαμηλότερο επίπεδο τι θα συμβεί τότε με το χρέος» , τόνισε και προσέθεσε πως «θα υπάρξουν διάφορες προτάσεις και στη συνέχεια θα δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία συμφωνία»


τι γινεται αν χασω την πτηση

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ καθησύχασε λέγοντας πως οι πρώτες μεγάλες πληρωμές χρέους της Ελλάδος έχουν προγραμματιστεί για το εφετινό καλοκαίρι. «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει μια διορία, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα κρίσης», ανέφερε.


ρολο χοιρινο γεμιστο με πορτοκαλι


ηταν να φυγουμε μαζι

διρφυς πανιδα

Για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων αλλά και για τον επανυπολογισμό των καταβαλλόμενων απαιτείται και ο συντελεστής αναπροσαρμογής μισθών από το 2002 και μετά, ο οποίος αποτελεί σημαντική παράμετρο (προστατεύει τις συντάξεις από περαιτέρω μείωση). Ομως η Ελληνική Στατιστική Αρχή ακόμη αναζητεί τον μαθηματικό τύπο.


Οι νέες συντάξεις, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, είναι μειωμένες έως 30%. Με το νέο καθεστώς (από τον Μάιο 2016) όσοι αποχωρούν από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν ως κύρια σύνταξη το άθροισμα δύο ποσών. Της εθνικής σύνταξης, που ορίστηκε στα 384 ευρώ για 20ετή ασφάλιση και άνω (μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος που υπολείπεται μέχρι την 15ετία) και της ανταποδοτικής, που υπολογίζεται με βάση τον μέσο όρο αποδοχών από το 2002 και μετά και με νέους χαμηλότερους συντελεστές αναπλήρωσης.


διρφυς πανιδα



η συμφωνια του μπουσαν
καπνος μαλμπορο μπλε

η τελευταια ανοιξη

Οι δηλώσεις του Λίπτον έρχονται 24 ώρες πριν την συνάντηση της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη στο Βερολίνο, την οποία μεταξύ άλλων θα απασχολήσει η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.


πορτ αρθουρ

adidas παπουτσια ροζ

Συγκεκριμένα, ο Λίπτον δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αναφορικά με την Ελλάδα και ξεκαθάρισε ότι το Ταμείο θα επιθυμούσε να βρεθεί σε μια κατάσταση όπου θα μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα. «Αν η συμμετοχή μας σε ένα πρόγραμμα μας οδηγούσε μακριά από την εντολή μας, το ΔΝΤ θα μπορούσε να αμφισβητηθεί ουσιαστικά», ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, δείχνοντας πως δεν υφίστανται ακόμη οι προϋποθέσεις χορήγησης στήριξης στην Ελλάδα εκ μέρους του ΔΝΤ.


Ο ίδιος επανέλαβε πως η εντολή του ΔΝΤ είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της σταθερότητας μέσω της συνεργασίας και πως το Ταμείο έχει την ευελιξία να απαντήσει στις τρέχουσες προκλήσεις.


η τελευταια ανοιξη

Να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε σήμερα για τη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού και να κάνει πίσω από το αίτημα για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για μια δεκαετία. Με τον τρόπο αυτό υπονόησε πως το ζήτημα αυτό θα εξετασθεί αύριο στο Βερολίνο.


Πάντως, αν και άλλες Ελληνικές πηγές υποστηρίζουν πως το ΔΝΤ θα ικανοποιηθεί μέσα από τη παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος - που ήδη έχουν εξεταστεί σε τεχνικό επίπεδο-, τόσο από πηγές της ευρωζώνης όσο και από πηγές στην Ουάσιγκτον δεν εκπέμπεται ανάλογη αισιοδοξία.



τρελες φατσες

Στο πλαίσιο ερωτήσεων που έγιναν σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσίευμα της Handelsblatt που υποστήριζε ότι η Γερμανία θα δεχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εφόσον η Αθήνα νομοθετήσει τα πρόσθετα μέτρα, από την γερμανική κυβέρνηση ξεκαθαρίσθηκε πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.


τρελες φατσες

διελευση πλουτωνα απο ερμη

«Βασικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την στάση μας στο πρόγραμμα ελληνικής βοήθειας», είπε η Ουλρίκε Ντέμερ εκπρόσωπος του υπουργείου.


Ερωτηθείσα εάν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν νωρίτερα από ό, τι το 2018, η Ντέμερ επανέλαβε την απόφαση της ζώνης του ευρώ για «πιθανά» μέτρα ελάφρυνσης του χρέους το 2018, εφόσον η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει του όρους διάσωσης της. Όπως διευκρίνισε, οι αποφάσεις του Eurogroup του περασμένου Μαΐου τόσο για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις όσο και για την ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους παραμένουν σε ισχύ.


Να υπογραμμιστεί πως το ΔΝΤ αποδέχεται την σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος, ωστόσο απαιτεί από τους Ευρωπαίους η δέσμευσή τους για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους να είναι αρκετά αξιόπιστη.


απώτερος συνωνυμο αντωνυμο

Σε έκθεση του για τις αναδιαρθρώσεις χρέους που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και υπογράφεται από τον Πόουλ Τόμσεν το ΔΝΤ ανέφερε τα εξής: «Η αξιοπιστία της δέσμευσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εξειδίκευση των όρων μείωσης του χρέους. Μια υπερβολικά αόριστη δέσμευση θα αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές υπονομεύοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας του προγράμματος. Επιπλέον, ενώ μπορούμε να συμφωνήσουμε στη σύνδεση της ελάφρυνση του χρέους με την επίτευξη ειδικών στόχων πολιτικής, οι στόχοι πρέπει να είναι ρεαλιστικοί προκειμένου η στρατηγική του χρέους να παραμείνει αξιόπιστη», ανέφερε η σχετική έκθεση.


τιμη εισητηριου κτελ θεσσαλονικη αθηνα

Η εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής των ομολόγων του ESM συγκαταλέγεται στις αποφάσεις που έλαβε στις 23 Ιανουαρίου το Συμβούλιο Διευθυντών του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα αυτά έχουν ως στόχο να μειώσουν το επιτοκιακό ρίσκο για την Ελλάδα με ανταλλαγή χρέους με σταθερά αντί κυμαινόμενα επιτόκια και με μείωση του βάρους αποπληρωμής και είναι σημαντικό βήμα προς την βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.


Κατά τον ESM όταν τα προαναφερόμενα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολο τους θα μπορούν να οδηγήσουν σε αθροιστική μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060, περιορίζοντας τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας κατά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.


Να σημειωθεί πως η Ελλάδα είχε λάβει έως τις 30 Ιουνίου 2015 από τον EFSF δάνεια συνολικού ύψους 130,9 δισ. ευρώ, μέσω 21 ομολόγων που κανονικά έληγαν από το 2023 έως το 2054. Αυτές οι λήξεις μετατέθηκαν πλέον κατά 4 χρόνια κατά μέσον όρο με την σταθμισμένη μέση ληκτότητα να διαμορφώνεται στα 32,45 χρόνια.


τιμη εισητηριου κτελ θεσσαλονικη αθηνα

camper off road truck


See table w/ newEFSF loan maturities for Greece after smoothing repayment profile,1of short-term debt measures forGR https://t.co/ZRrJUjDxuJ pic.twitter.com/3q8Csxtlje


κινδυνευω μιχαλης σταβεντο
— ESM (@ESM_Press) February 24, 2017

μπλουζακια χονδρικης

Η Λισαβόνα δηλώνει ότι μείωσε πέρυσι το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,1% του ΑΕΠ ή και χαμηλότερα – το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία της χώρας ως δημοκρατίας και κάτω από το στόχο του 2,5% που θέτουν οι Βρυξέλλες – από το 4,4% το 2015. Είναι επίσης για πρώτη φορά χαμηλότερο του ορίου του 3% που ορίζει η ΕΕ για υπερβολικά ελλείμματα. Στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, οι Βρυξέλλες καθορίζουν αυστηρές προθεσμίες και στόχους προκειμένου χώρες να μειώσουν το έλλειμμά τους.


μπλουζακια χονδρικης

Η πιο πρόσφατη πρόβλεψη της Κομισιόν είναι ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 2,3% αλλά «σε κάθε περίπτωση η Πορτογαλία ξεπέρασε το στόχο που έθεσε το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο» το 2016, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.


αποκλινουσα ταινια

Η Κομισιόν αναμένει το έλλειμμα της Πορτογαλίας να διαμορφωθεί στο 2% φέτος και στο 2,2% το 2018.


γλωσσα γ δημοτικου ανθολογιο

«Εάν αυτές οι τάσεις επιβεβαιωθούν όταν χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία της Eurostat τον Απρίλιο και τις εαρινές οικονομικές προβλέψεις, μπορεί να πει κανείς ότι η Πορτογαλία οδεύει προς το τέλος των διαδικασιών υπερβολικού ελλείμματος», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε βουλευτές σε επίσκεψή του στη Λισαβόνα.


Ενώ γενικά επαίνεσε τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, ζήτησε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περιορισμένη ανάπτυξη και το υψηλό χρέος.


δως μου λίγη ακόμα αγάπη στίχοι

Tο 1ο Ιδιωτικό Κολλέγιο στην Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους μεγάλους νικητές στην κατηγορία Εκπαίδευση.


πεταλουδα διαρκεια ζωης

Το σχεδιασμό την νέας ιστοσελίδας του κολεγίου ανέλαβε και υλοποίησε η ανερχομένη εταιρεία WEB Development και e-commerce NETSTEPS, η οποία και παρέδωσε το έργο όχι μόνο εντός χρονοδιαγράμματος αλλά πολύ νωρίτερα.


Στα WebX Awards (www.webxawards.gr) βραβεύτηκαν οι καλύτερες παρουσίες στο Ελληνικό Web σε campaign, brand και corporate sites. Όπως ανέφερε και ο Head of Marketing Week Business Unit, κ. Δημήτρης Κορδεράς, στον εναρκτήριο λόγο του:


δως μου λίγη ακόμα αγάπη στίχοι

καφετιερα στα αγγλικα


Όσο και αν φώναζε κάποτε το Wired ότι το web πέθανε, το web ζει και βασιλεύει, στηρίζοντας όχι μόνο το content που εν συνεχεία προωθείται σε άλλα digital κανάλια, αλλά και μία ολόκληρη πολυεπίπεδη τεχνολογία που μπορεί να μη φαίνεται, αλλά είναι εκεί και στηρίζει και την εμπειρία του χρήστη και τα περίφημα Data που πάνω τους θα στηριχθεί τελικά η επιχειρηματική δραστηριότητα. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να λανσάρουμε τα WebX Awards.



Στην τελετή απονομής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Live του Πολυχώρου gazARTE με παρουσιαστές την Τζένη Μελιτά και το Φάνη Λαμπρόπουλο, το σημαντικό βραβείο παρέλαβαν ο C. E.O της NETSTEPS, κ. Γιάννης Καραλής και ο Διευθυντής Marketing του Mediterranean College, κ. Νίκος Μαραγκόπουλος.



Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

προβλημα με τον πεθερο

Ο συρρικνώμενος αριθμός των επισκεπτών έχει πλήξει και τους συναφείς κλάδους, αφαιρώντας μία περίπου ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ από την ανάπτυξη της χώρας το 2016, αναφέρει το ΔΝΤ, επικαλούμενο πρόσφατη σχετική μελέτη.


Λίγο πριν το 2016, η Τουρκία είχε εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Την ανάπτυξη τροφοδότησε το αναπτυσσόμενο δίκτυο του εθνικού αερομεταφορέα, η ανάπτυξη των υποδομών, η κατασκευή ξενοδοχείων και το μάρκετινγκ. Για να διευκολύνει την είσοδο στην χώρα, μόνο το 3%ττων ξένων τουριστών χρειάζονταν βίζα, κερδίζοντας επισκέπτες από τους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος.


Η ακμάζουσα τουριστική κίνηση έφερε στα έσοδα που ισοδυναμούσαν με το 3,7% του ΑΕΠ και δημιούργησε 600.000 θέσεις εργασίας, ή 2,3% της συνολικής απασχόλησης. Άλλο ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν σε συναφείς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και του κλάδου αναψυχής, αναφέρει το ΔΝΤ.


Η αλλαγή ήρθε το 2016, με μια απότομη αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα. "Οι τρομοκρατικές επιθέσεις – που μόνο το 2015 έφτασαν τις 400 έναντι ενός μέσου όρου 70 ετησίως μεταξύ του 2010 και του 2014 - οδήγησε σε περισσότερο από 30% μείωση του αριθμού των ευρωπαίων τουριστών που αποτελούσαν πάνω από το ήμισυ των επισκεπτών. Τα έσοδα από μια άλλη σημαντική ομάδα, τους Ρώσους τουρίστες, έπεσε δραματικά λόγω των κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στις πτήσεις τσάρτερ και τις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων," λέει το Ταμείο.


προβλημα με τον πεθερο

οικονομικα ελληνικα ρουχα

ήχος θάλασσας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μια μείωση ύψους 10% σε αφίξεις από το εξωτερικό μεταφράζεται σε 0,3-0,5% μείωση του ΑΕΠ. Πέρα από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τις μεταφορές, κλάδοι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους όπως οι τηλεπικοινωνίες, το λιανικό εμπόριο, και τα προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας έχουν νιώσει το σοκ.



Οι μελέτες δείχνουν ότι η ανάκαμψη πιθανόν να είναι αργή καθώς τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας τείνουν να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στις αφίξεις τουριστών. καταλήγει το ΔΝΤ



ζερμέν λεφέβρ

Η Ντέλια Βελκουλέσκου και τα λοιπά στελέχη της αποστολής του ΔΝΤ καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να θέσουν τις επόμενες ημέρες το πλαίσιο συμφωνίας που επιθυμεί το Ταμείο προκειμένου να μετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα. Και αυτό το πλαίσιο δεν αφορά μόνον στα δημοσιονομικά μεγέθη του 2018 και του 2019 και στις απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, αλλά εκτείνεται σε πολλούς άλλους τομείς, από τα εργασιακά έως τα ενεργειακά και από το κτηματολόγιο έως το απόθεμα κεφαλαίων των τραπεζών.


αβρααμ ναξος

Από την πλευρά του ΔΝΤ, αλλά και των λοιπόν θεσμών θεωρείται δεδομένο ότι οι συνομιλίες που θα ξεκινήσουν αύριο με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν – σε αυτόν το γύρο - στις 5 Μαρτίου δεν θα οδηγήσουν σε τελικό αποτέλεσμα και θα απαιτηθεί νέα «κάθοδος» των κλιμακίων μετά το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να διεξάγει μέσω συλλογικού διαπραγματευτικού οργάνου τις τρέχουσες διαβουλεύσεις αποκεντρώνοντας τις συζητήσεις από τους κ. κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη – προκειμένου να μην τους χρεωθεί το όποιο δυσμενές αποτέλεσμα - τότε οι συζητήσεις αναμένεται να καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.


προβλημα υποτιτλων 3d

Αλλά η διαπραγμάτευση δεν εξαντλείται μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Το μέτωπο των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ καλά κρατεί. Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε χθεσινή του συνέντευξη ανέδειξε τα δημοσιονομικά μεγέθη, την ελάφρυνση χρέους, το χρόνο που η Ελλάδα θα πρέπει να καταγράφει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και τις εκτιμήσεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδος, έως τις βασικές διαφορές ΔΝΤ και ΕΕ. Αλλά αυτές οι εκκρεμότητες μόνον μικρές δεν είναι και δεδομένου ότι ξεπερνούν την εντολή των θεσμών και πρέπει να αποσαφηνιστούν σε ένα από τα επόμενα Eurogroup.


Η Κομισιόν υιοθετεί την εκτίμηση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ το 2016, όταν το ΔΝΤ το τοποθετεί στο 0,9% του ΑΕΠ. Ακόμη, η ΕΕ εκτιμά ότι το 2017 θα επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ, δίνοντας επιπρόσθετα αυξημένες πιθανότητες για επίτευξη και του στόχου 3,5% για το 2018, χωρίς νέα μέτρα, κάτι που το Ταμείο αμφισβητεί. Το ΔΝΤ θα ανακοινώσει επισήμως τις αναθεωρημένες του προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το νωρίτερο τον Απρίλιο στην έκθεσή του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), αν και θα δώσει ενδείξεις για το εάν δέχεται ή όχι τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης στις συναντήσεις που ξεκινούν αύριο στο Χίλτον.


ζερμέν λεφέβρ

Πάντως, δεδομένου ότι καταγεγραμμένη θέση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ είναι πως θα απαιτηθεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους για την αποκατάσταση της βιωσιμότητάς του, το Ταμείο θα επιμείνει στην γραμμή η ανακούφιση χρέους να συνδεθεί με ρεαλιστικές παραδοχές σχετικά με την ικανότητά της Ελλάδας να παράγει συνεχή πλεονάσματα και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.


δυο ζωες μαχαιριτσας

«Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδώσει καλά τους τελευταίους μήνες. Το 2016 επέστρεψε η ανάπτυξη και η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τους δημοσιονομικούς της στόχους. Επομένως, το πακέτο πολιτικής θα πρέπει να είναι ισορροπημένο με την έννοια ότι τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα θα αντισταθμιστούν από μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πιερ Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας ότι «ένα ισορροπημένο πακέτο θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το βάρος από όποια περαιτέρω προσαρμογή θα λαμβάνει υπόψη τη δυνατότητα πληρωμής και θα οδηγήσει σε καλύτερα στοχευμένες πολιτικές στήριξης των πιο ευάλωτων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού».


δυο ζωες μαχαιριτσας

Συνεχίζοντας ο κ. Μοσκοβισί αναφέρει πως «η διασφάλιση της επίτευξης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 - κάτι που η Επιτροπή αναμένει ότι θα γίνει, σύμφωνα με τις χειμερινές της προβλέψεις - θα πρέπει να συμπληρώνεται καταλλήλως με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμο διάστημα. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να διευκρινιστούν τις επόμενες εβδομάδες και δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως μέσα που ανατρέπουν τις ήδη εφαρμοσμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις».


Ερωτηθείς σχετικά με τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε ο ίδιος την περασμένη Δευτέρα για τη χρηματοδότηση ενεργών πολιτικών απασχόλησης στην Ελλάδα, ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε πως «το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ήδη στηρίζει την Ελλάδα αναφορικά με τις ενεργές πολιτικές στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σχήματος δημοσίων έργων που συνδυάζει θέσεις εργασίας με εκπαίδευση». Τόνισε, δε, πως «η Επιτροπή συζητά την πιθανότητα ένα μεγαλύτερο μερίδιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου να αφιερωθεί σε αυτές τις πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που στηρίζουν τους νέους που δεν βρίσκονται ούτε σε απασχόληση ούτε σε εκπαίδευση».



τοπικα λεωφορεια χαλανδριου
εθνικο θεατρο αποφοιτοι

τσακιρησ μαλλασ 2017 μποτακια

Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα θέλει να πουλήσει όλα αυτά τα δάνεια σε ένα και μόνο πακέτο για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Το σχέδιο προβλέπει να δοθεί στους υποψήφιους αγοραστές περιθώριο μόλις ενός μήνα για να εξετάσουν το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα διατεθεί προς πώληση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που δεν κατονομάζονται επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο στρατηγικός σχεδιασμός της τράπεζας.


Τα κόκκινα αυτά δάνεια ενδέχεται να πουληθούν ακόμη και κάτω από το 25% της ονομαστικής τους αξίας. Μάλιστα δε, φέρεται ότι οι τραπεζίτες της Monte dei Paschi έχουν ξεκινήσει σχετικές επαφές για να βολιδοσκοπήσουν τις διαθέσεις των διεθνών επενδυτών. Οπως σημειώνουν αναλυτές, η Monte dei Paschi μπορεί να πετύχει σχετικά εύκολα ένα γρήγορο ντιλ επειδή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές γνωρίζουν ήδη λεπτομέρειες για το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων της. Αγκάθι όμως αναμένεται να είναι η τελική τιμή που θα συμφωνηθεί, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις οι υποψήφιοι αγοραστές κόκκινων δανείων θα ζητήσουν γενναία έκπτωση.


τσακιρησ μαλλασ 2017 μποτακια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο αυτό μόνο εάν κρίνει ότι πληροί τους κανονισμούς της ΕΕ που περιορίζουν σημαντικά την κρατική παρέμβαση στις προβληματικές τράπεζες.


διοίκηση 4ης υγειονομικής περιφέρειας μακεδονίας και θράκης


απαγορεύεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο

πως κανω αφαιρεση κλασματων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, επικαλούμενος στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια βρετανική Ένωση-UK Cards Association, οι δαπάνες μέσω ανέπαφων συναλλαγών σημείωσαν αύξηση στη Βρετανία της τάξης του 223% το 2016, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Συνολικά, στη βρετανική αγορά το 2016 πραγματοποιήθηκαν 2,9 δισεκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές, δηλαδή σχεδόν το 20% επί του συνόλου των 14,8 δισεκατομμυρίων συναλλαγών που έγιναν μέσω καρτών. Όπως αναφέρεται σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία eMarkerter, οι Βρετανοί καταναλωτές επιλέγουν τις ανέπαφες συναλλαγές επειδή προσφέρουν ταχύτητα, ευκολία και αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.


μωρο τρωει

Όσον αφορά στην Ελλάδα, μεγάλο είναι το ποσοστό και των Ελλήνων καταναλωτών που επιλέγουν τις ανέπαφες πληρωμές για τις αγορές τους, σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard.


light on yoga pdf

Συγκεκριμένα, το 2016 πραγματοποιήθηκαν 4,3 εκατομμύρια ανέπαφες συναλλαγές μέσω των συγκεκριμένων καρτών, σημειώνοντας ραγδαία αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και η αύξηση του αριθμού των POS στην αγορά, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 220.000 τερματικά το 2016. Το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης των ανέπαφων συναλλαγών καταγράφεται στα καταστήματα παιχνιδιών και ειδών χόμπι (63%), στα φαρμακεία (34%),στα βενζινάδικα (25%) και στα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ (20%).


πως κανω αφαιρεση κλασματων

κεντρο μαρφαν

Στόχος των διπλών και τριπλών τηλεδιασκέψεων που θα διενεργούνται καθημερινά τις επόμενες ημέρες είναι να γεφυρωθούν στο μέτρο του δυνατού οι διαφορές στις σοβαρές εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης, ώστε να οδηγηθούμε στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου με τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλήσεις με τους θεσμούς. «Ουσιαστικά θα έχουμε 168 ώρες περιθώριο για να υπάρξει μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement)», ανέφερε υπηρεσιακό στέλεχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο CNN Greece, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσει να προβλέψει το αποτέλεσμα.


κεντρο μαρφαν

Και αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Μπορεί στη δεκαήμερη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση να έκανε επώδυνες υποχωρήσεις, ωστόσο ακόμη η απόσταση με τους δανειστές παραμένει μεγάλη. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε τη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2019 με την προϋπόθεση να υπάρξει ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ωστόσο η εφάπαξ περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» στις συντάξεις το 2020 που θέλει το ΔΝΤ, αντί της σταδιακής μείωσης που προτείνει η κυβέρνηση, και η άρνηση οποιασδήποτε επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και η απαίτηση αύξησης των ομαδικών απολύσεων στο 10% οδήγησαν σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις.


Οι επώδυνες συγκλίσεις



τσμεδε διακοπη εισφορων

κρανια ολυμπου φωτογραφιες

Συγκλίσεις υπήρξαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στο δημοσιονομικό κενό και τα μέτρα που θα απαιτηθούν το 2018 και σε περιφερειακά μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ειδικότερα:



  • Για το δημοσιονομικό κενό του 2018 το ΔΝΤ πείστηκε πως θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, για να γίνει αυτό απαιτήθηκαν κυβερνητικές υποχωρήσεις και συγκεκριμένα η αποδοχή επιβολής τέλους στα ξενοδοχεία των μεγάλων πόλεων (ανάλογα με τα αστέρια) και κλιμακωτού φόρου στα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσω Airbnb. Το οικονομικό επιτελείο έκανε υποχωρήσεις και σε σχέση με την επισκόπηση δαπανών (spending review) για την περικοπή επιμέρους κοινωνικών επιδομάτων τα οποία θα αντικατασταθούν από το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  • H κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις για την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας μέσω όχι μόνον δημοπρασιών, αλλά και πώλησης μονάδων. Σε αντίθεση με παλιότερο σχέδιο, που προέβλεπε πωλήσεις μονάδων λιγνίτη και υδροηλεκτρικών ίσων με το 30% του δυναμικού της εταιρείας, πλέον οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και προωθείται η πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ. Ωστόσο, για το σχετικό ζήτημα η κυβέρνηση θα περιμένει γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία θα πέσει το βάρος της γνωμοδότησης για το εάν το Δημόσιο πρέπει να πουλήσει ή όχι κι άλλα κομμάτια (εργοστάσια παραγωγής ή πελάτες) της ΔΕΗ.

  • Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιχειρήσεων, επήλθε τελικά συμβιβασμός» για τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων που θα υπαχθούν στη ρύθμιση. Αποφασίσθηκε η ένταξη βιώσιμων επιχειρήσεων με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ. Στη ρύθμιση θα εντάσσονται για πιθανό «κούρεμα» και οι παρακρατούμενοι φόροι ΦΠΑ και ΦΜΥ, αλλά θα εξαιρούνται οι ασφαλιστικές εισφορές και τα μη φορολογικά πρόστιμα. Σε σχέση με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών αποφασίσθηκε η σχετική ρύθμιση να περιληφθεί σε νομοσχέδιο που προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

  • Στα εργασιακά διαπιστώθηκαν συγκλίσεις ως προς την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με αύξηση από τις 24 στις 48 ώρες της περιόδου προειδοποίησης για την πραγματοποίηση απεργίας, την αναθεώρηση του υφιστάμενου καθεστώτος των αιτιολογημένων λόγων για τους οποίους μπορεί να απολυθεί ένας συνδικαλιστής, του εξορθολογισμό των συνδικαλιστικών αδειών, αλλά και τη θέσπιση ειδικών διαδικασιών για την έκδοση δικαστικών αποφάσεων αναφορικά με τη νομιμότητα της απεργίας.


γεωθερμικη ενεργεια εικονες

Συγκεκριμένα η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Parisien» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα σημειώνει:


γεωθερμικη ενεργεια εικονες

ελληνικες εταιρειες εσωρουχων

«Για να δεσμευθούμε δίπλα στην Ελλάδα - πράγμα που μου έχει ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός - εκτός από τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας. Αυτό απαιτεί μια αναδιάρθρωση, που θα μπορούσε να γίνει με διάφορες ενέργειες όπως, με σημαντική επιμήκυνση των αποπληρωμών, ή με πολύ χαμηλά τα ανώτατα όρια των επιτοκίων».


new matic καταστηματα

Αναφορικά με ποιον τρόπο θα μπορέσουν να πειστούν οι πιστωτές, η διευθύντρια του ΔΝΤ, εξηγεί: «Παίρνουμε το ραβδί του προσκυνητή και περιοδεύουμε, εξηγώντας και ξαναεξηγώντας και ξαναεξηγώντας. Αυτό προσπαθώ να κάνω» υπογράμμισε.


Στο ερώτημα κατά πόσο το Brexit αποτελεί ζωτικό κίνδυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση η κ. Λαγκάρντ εκτιμά: «Η Μεγάλη Βρετανία εκπροσωπεί περίπου το 13% των εξαγωγών της ευρωζώνης, για τις οποίες ξαφνικά θα τεθούν ερωτήματα, χωρίς να ξέρουμε για την ώρα με ποιον τρόπο θα αντιμετωπισθούν. Έχουμε, επίσης, τους δεσμούς στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και στο θέμα των "διαβατηρίων" για τις τράπεζες που έχουν εγκατασταθεί στη Μ. Βρετανία. Πιστεύω ότι θα υπάρξουν συνέπειες που δεν μπορούμε ακόμα να μετρήσουμε».


Η επικεφαλής του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει την «επικινδυνότητα» ή μη του Ντόναλντ Τραμπ. «Περιμένω γραπτά κείμενα και ακόμα δεν έχω δει τίποτα. Δεν θέλω να αντιδρώ σε tweet ή άλλα σλόγκαν» υπογραμμίζει και προσθέτει:



σχήμα αλόγου

Εκτός από τις καθημερινές ουρές αναμονής και το αλαλούμ με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, οι χαμένοι 60.000 ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ δημιουργούν πρόσθετο πρόβλημα στον οργανισμό, αφού δεν μπορεί να τους αποστείλει ειδοποιητήρια για την πληρωμή των εισφορών τους.


ψηφιακών πιστοποιητικών

λογω tivis νουμερα τηλεθεασης

Πρόκειται για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους υπάρχει δυσκολία να εξακριβωθεί η μορφή της απασχόλησης που είχαν το 2015 και το αν συνεχίζουν να διατηρούν μπλοκάκι. Ετσι, η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσανατολίζεται σε νέα δεκαήμερη παράταση της προθεσμίας πληρωμής των οφειλών που λήγει αύριο.


Στα ειδοποιητήρια που έχουν αποσταλεί εντοπίζονται επίσης πολλά λάθη, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω συμψηφισμών στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, μετά την εκκαθάριση των δηλώσεων του 2016 ή και την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποχρεούνται να υποβάλλουν οι εργοδότες δηλώνοντας τους απασχολουμένους - αμειβομένους με ΔΠΥ ως οιονεί μισθωτούς.


Σημειώνεται ότι εντοπίζεται τρύπα 50% στον στόχο για το ασφαλιστικό χαράτσι από τον ΕΦΚΑ. Μέχρι τώρα είχαν εισπραχθεί μόλις 130 εκατ. ευρώ. Ο εισπρακτικός στόχος από την πρώτη δόση του ασφαλιστικού χαρατσιού έως 26,9% για τον Ιανουάριο ανέρχεται στα 250 - 260 εκατ. ευρώ.


σχήμα αλόγου

βραχιόλια μαρτίου

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου, αναζητούντους λόγους που οδήγησαν τον 60χρονο να διαπράξει αυτό το στυγερό έγκλημα.


βραχιόλια μαρτίου

λαχταριστες τρουφες αλερτας

μασακι ταμουρα

Ο αδερφός του, μιλώντας σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αποκάλυψε την αφορμή - που σύμφωνα με τον ίδιο - όπλισε το χέρι του 60χρονου. «Μου είπε ότι μάλωσε με την κόρη μου και τον έδιωξε από το σπίτι. Ο λόγος που μάλωσαν, σύμφωνα με τα όσα μου είπε, ήταν πως δεν καθάριζε το σπίτι. Είχαν κάνει μια συμφωνία για όσο καιρό έμενε σπίτι της κόρης μου, να καθαρίζει και να βοηθάει επειδή εκείνη δούλευε. Επειδή, όπως μου είπε, δεν καθάριζε, η κόρη μου τσαντίστηκε και ξεκίνησε ο καβγάς», ανέφερε ο άνδρας.


«Ο αδερφός μου πήγαινε συχνά στο μαγαζί της για να πίνει καφέ. Σύμφωνα με τα όσα μου είχε πει η Μαρίνα, είχε πρόβλημα που πήγαινε εκεί. Της ήταν βάρος και δεν τον ήθελε. Δεν ήταν καθόλου θυμωμένος και δεν μου έδειξε καμία απολύτως ένδειξη για τα όσα διαδραματίστηκαν το επόμενο πρωί.


Το χρονικό του εγκλήματος


Η 53χρονη γυναίκα όπως κάθε πρωί, πήγε για δουλειά στην καφετέρια που διατηρούσε, με τον 60χρονο να της έχει στήσει καρτέρι. Μετά από έναν έντονο καβγά ο εκείνος δε δίστασε να βγάλει μαχαίρι και να της καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα, με την άτυχη γυναίκα να αφήνει λίγο αργότερα την τελευταία της πνοή.


Τραγική ειρωνεία, ο δολοφόνος πήγε και έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το μηχανάκι της ανιψιάς του. Δύο ώρες αργότερα παραδόθηκε στους αστυνομικούς. «Σκότωσα τη Μαρίνα, εγώ το έκανα», φέρεται να τους είπε.


Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας γειτονικής επιχείρησης συγκλόνισε ακόμη και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς, που δεν μπόρεσαν να αντικρίσουν για δεύτερη φορά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της άτυχης 53χρονης να σώσει τη ζωή της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκαρφάλωσε στον πάγκο της καφετέριας προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματα του 60χρονου, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει τελικά να γλιτώσει.


Σύμφωνα με το Cretalive, ο πρώην σύζυγος του θύματος και αδερφός του δράστη, είναι γνωστός κακοποιός και στο παρελθόν το όνομα του έχει εμπλακεί σε τρανταχτές υποθέσεις.


Η γυναίκα ήταν μητέρα τριών παιδιών ενώ η κόρη της είχε διακριθεί στα καλλιστεία στην Αμερική κερδίζοντας τον τίτλο της της Ms Transcontinental International και αναδείχτηκε Μις Υφήλιος 2017.


Στον εισαγγελέα ο 60χρονος


προβλημα χαλινου

Δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών πινάκων έχουν οι δικαιούχοι και οι πάροχοι, που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, από σήμερα 21 Μαρτίου στις 8 το πρωί έως την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 23:59. Η ένσταση μπορεί να υποβληθεί μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ.


Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των δικαιούχων είτε σαρώνονται και συνυποβάλλονται με αυτήν ηλεκτρονικά είτε κατατίθενται στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ, έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, ενώ δικαιολογητικά που συνοδεύουν την ένσταση των Παρόχων σαρώνονται και συνυποβάλλονται με την αίτηση ηλεκτρονικά με αποκλειστικό τρόπο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεως.


μαρίνας πατούλη

Η 12μηνη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθεί, μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων και ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα.



tablet lenovo προσφορα public
προβλημα χαλινου

τεχνητες λιμνες πελοποννησου

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν πως ο κ. Σταθάκης τους ξεκαθάρισε πως οι θεσμοί έχουν καταστήσει ευκρινές πως η αξιολόγηση δεν κλείνει χωρίς σαφείς δεσμεύσεις σε σχέση με τις πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ. Κατά τους ίδιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν έχει πέσει μόνο η πώληση παλαιών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά κυρίως σύγχρονων. «Ο κ. Σταθάκης μας είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών», ανέφεραν οι συνδικαλιστές.


ακτινιδια τσεχελιδη

Στο θέμα της ΔΕΗ όλα δείχνουν πως θα υπάρξει διαγωνισμός μετά τον Ιούνιο για την παραχώρηση του 40% της δυναμικότητας της ΔΕΗ, κυρίως με την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Ομοίως, οι θεσμοί επιμένουν και στην πώληση του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ και στη μη μεταβίβαση του ποσοστού στο Υπερταμείο, κάτι που διεκδικεί η κυβέρνηση.


Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσανατολίζεται πλέον σε κινητοποιήσεις και ήδη οι συνδικαλιστές προανήγγειλαν συλλαλητήριο.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:


τεχνητες λιμνες πελοποννησου

εφημερευοντα φαρμακεια ρυσιο

«Με τη διάψευση των προσδοκιών ότι η κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών και θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία και το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας , ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη.


»Η τακτική της κυβέρνησης η οποία οδηγεί όχι μόνον στην απώλεια μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα αλλά – κυρίως – στην απώλεια ενός καθοριστικού μοχλού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προκαλεί απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για την ικανότητα της πατρίδας μας να «σηκώσει κεφάλι» μετά το ξεπούλημα επιχειρήσεων με κομβικό ρόλο , όπως η ΔΕΗ.


»Δυστυχώς, η κυβέρνηση έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της αλλά και τη ρητορική του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήριζε «εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΗ»


»Εγκαταλείπει θεαματικά τη θέση που είχε υποστηρίξει μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος.


»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζει ότι δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση – όταν μάλιστα οι τωρινές της αποφάσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της θέσεις (9/2015) – να προχωρήσει σε ενέργειες που υπονομεύουν το οικονομικό μέλλον της χώρας.


»Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι 18.000 εργαζόμενοι που εκπροσωπεί θα αγωνιστούν - όπως έκαναν και το 2014 – μαζί με την κοινωνία, τον κλήρο και τις κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις για να αποτρέψουν ένα «εθνικό έγκλημα» που μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του «Ποταμιού», φαίνεται πως έχει «οικουμενική» στήριξη!»


πεπε βασιλεια

Στο σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις γυναίκες βρίσκονται την Πέμπτη ειδικά κλιμάκια των εγκληματολογικών εργαστηρίων που χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή τη σκηνή του εγκλήματος αναζητώντας στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίασή του.


Το μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, με το οποίο κατακρεουργήθηκαν οι τρεις γυναίκες βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ερευνάται, ενώ ένα δεύτερο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο διαπιστώθηκε πως δεν σχετίζεται με το έγκλημα.


πεπε βασιλεια

Δολοφονικά χτυπήματα στο λαιμό και το στήθος


Οι τρεις γυναίκες φέρουν βαθιά δολοφονικά χτυπήματα από το μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ενώ δύο από τις τρεις είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια με σχοινιά που εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα.


κτελ νομου αττικης λαυριο

Ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι η ηλικία της μιας γυναίκας είναι γύρω στα 30, η δεύτερη μικρότερη, γύρω στα 20 ενώ για την τρίτη δεν αποκλείει να είναι και ανήλικη.


φλεγμονωδης εντεροπαθεια συμπτωματα

Επιπλέον, εκτιμά ότι το φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε πριν από 6 μέρες.


Τα πτώματα των τριών γυναικών εντοπίστηκαν σε ένα χωράφι στην περιοχή του Πραγγίου, περίπου 50 μέτρα από τα σύνορα και σε σημείο που θεωρείται πέρασμα και το οποίο χρησιμοποιούν πολύ συχνά λαθροδιακινητές.


Οι γυναίκες ήταν ντυμένες κανονικά με τα ρούχα τους ενώ από την πρώτη έρευνα δεν εντοπίστηκαν γύρω τους άλλα στοιχεία.


Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι να υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στις γυναίκες και τον λαθροδιακινητή για τα χρήματα και ο διαπληκτισμός έφτασε μέχρι το έγκλημα.


καταστηματα ρουχων κορινθος

Από την Τρίτη 30 Οκτωβρίου θα αρχίσουν να πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2018. Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων έχουν ως εξής:


καταστηματα ρουχων κορινθος

γυρος αθηνας 2018


  • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018


Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:


  • Το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

  • Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2018 την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018


  • λεωφορος ηρακλειου 420

    κουτί για μωρομάντηλα

    Σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με βροχές στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, τις Σποράδες, την Εύβοια, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.


    Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με πιθανότητα για ασθενείς βροχοπτώσεις στα βόρεια του νομού, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς.


    Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα έως 7 μποφόρ.


    πολιτικων μηχανικων απθ γραμματεια

    αγαπης πιστεως σοφιας

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους και άνεμοι έως 3 μποφόρ.


    κουτί για μωρομάντηλα

    Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.


    Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου από 18 έως 28, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 16 έως 23, και στην Κρήτη από 18 έως 24.


    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ κατά περιόδους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.


    Για την Κυριακή, δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή, με συννεφιές και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.


    ποτε ξεκιναμε τισ στερεεσ τροφεσ

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Αλγερινός μαχαίρωσε στο πόδι έναν Μαροκινό, μετά από έντονο διαπληκτισμό.


    Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, αλλά και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον τραυματία, η υγεία του οποίου δεν διατρέχει πάντως κάποιο κίνδυνο.


    Ο δράστης εξαφανίστηκε στα γύρω στενά και αναζητείται, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή ποια ήταν η αφορμή για να βγουν τα μαχαίρια.


    ποτε ξεκιναμε τισ στερεεσ τροφεσ

    βαπτιστήριο λυδίας

    Σημειώνεται ότι σήμερα είναι και τα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας Θεάτρου.


    mail τσιπρας

    Έχει στηθεί μια μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Θεάτρου, στο πλαίσιο της έναρξης της δράσης «Κατάστημα στο Κέντρο» του πιλοτικού προγράμματος ΠΟΛΗ².


    Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει ένα μεγάλο πάρτι πόλης, γιορτάζοντας την επαναλειτουργία 7 καταστημάτων, αλλά και την αναβίωση της ιστορικής αυτής πλατείας.



    μισθωτηριο ξενοδοχειου

    «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη γι’ αυτά τα φοβερά νέα, σε μια περιοχή όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ.


    μισθωτηριο ξενοδοχειου

    παραμυθενιοσ κοσμοσ πετρουπολη

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία, «περισσότεροι από 12.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τα βορειοανατολικά ελληνικά σύνορα μέχρι στιγμής το 2018, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις αφίξεις που σημειώθηκαν το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Υ. Α. Τουλάχιστον 40 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέσα στο 2018, με σχεδόν τους μισούς να οφείλονται σε πνιγμό στα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου».


    Και προσθέτει: «Αυτοί οι φρικτοί θάνατοι συνδέονται με τους ευρύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο έλεος των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάστασή τους».


    Τέλος, η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».


    χαρτι υγειας softex προσφορα

    διατροφικη κρητης

    Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.


    διατροφικη κρητης

    Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.


    Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


    Αττική


    Καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και βαθμιαία αίθριος.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    ευθυμος στα αγγλικα

    ευφροσυνη παντελεημονας

    Θεσσαλονίκη


    Καιρός: γενικά αίθριος
    Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


    Μακεδονία, Θράκη


    Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
    Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    προσφορα κρεβατι διπλο με στρωμα

    Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2017 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 34,8% του πληθυσμού (3,7 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2017 στο 20,3% (113 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).


    Σε ό, τι αφορά την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 20,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 21,1%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 15,6% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 16,9%, 6,9% και 9,3%.


    ηλεκτρικη κουβερτα διπλη ελληνικη

    rieker παπούτσια skroutz

    Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (38,9%) και η Ρουμανία (35,7%). Στον αντίποδα, με ποσοστά μικρότερα του 20% βρίσκονται η Τσεχία (12,2%), η Φιλανδία (15,7%), η Σλοβακία (16,3%), η Ολλανδία (17%), η Σλοβενία και η Γαλλία (17,1%) και η Δανία (17,2%), η Σουηδία (17,7%) η Αυστρία (18,1%)και η Γερμανία (19%).


    προσφορα κρεβατι διπλο με στρωμα

    Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις:



    • είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος

    • είτε ζει σε κατάσταση ένδειας, δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις

    • είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας, δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει "κανονική δουλειά".


    Η μείωση του αριθμού των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό στην ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».


    διαγωνισμος μεταφραση στα αγγλικα

    Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη έλληνα ΥΠΕΞ στη χώρα. Η επίσκεψη συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση δέκα ετών από το άνοιγμα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ανόι.


    διαγωνισμος μεταφραση στα αγγλικα

    εξωτερικη μονωση πυλωτης

    120 μερες στα σοδομα ταινια

    Ο κ. Κοτζιάς την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Βιετναμέζο ομόλογο του Pham Bhin Minh και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Pham Sanh Chau, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Nguyen Xuan Phuc.


    Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του ιστορικού ηγέτη του Βιετνάμ, Χο Τσι Μινχ, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου και θα επισκεφθεί την ιστορική οικεία του Στρατηγού Vo Nguyen Giap.


    Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην πόλη Χο Τσι Μινχ, την μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη στο Βιετνάμ και σημαντικό βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της τοπικής Λαϊκής Επιτροπής, Nguyen Thanh Phong, ενώ παράλληλα, πριν από την αναχώρησή του, θα επισκεφθεί το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και το Πολεμικό Μουσείο.


    Το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω ενίσχυση των - ήδη πολύ καλών - σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο. Παράλληλα, θα αναζητηθούν τρόποι διεύρυνσης της πολιτιστικής και μορφωτικής συνεργασίας, ενώ θα επιδιωχθεί και η θεσμοθέτηση της συνεργασίας σε πολυμερές επίπεδο, ιδιαίτερα με την αμοιβαία υποστήριξη υποψηφιοτήτων σε Διεθνείς Οργανισμούς. Ακόμη, θα διερευνηθεί η δυνατότητα ενδυνάμωσης της διμερούς οικονομικο-εμπορικής συνεργασίας, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η προώθηση κοινών δράσεων στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.


    tnt ροδος

    "Ναι, έτσι είναι τα πράγματα και για αυτό οι προσπάθειές μας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΔΝΤ, επικεντρώνονται στο να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο", πρόσθεσε.


    tnt ροδος

    Στο δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε τη θέση της ολλανδικής κυβέρνησης, πως δεν θα παράσχει βοήθεια χωρίς το ΔΝΤ. Αντίστοιχη είναι η γερμανική θέση.


    "Δουλειά μου είναι να σταθεροποιήσω την κατάσταση στην Ελλάδα. Και είναι προς το συμφέρον όλων μας. Είναι το καλύτερο από οικονομικής αλλά και από πολιτικής άποψης και αυτό θα κάνουμε. Tο ΔΝΤ δεν θέλει να εγκαταλείψει την Ελλάδα", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.


    Έχει υποτιμηθεί πόση θα είναι η έκταση της οικονομικής και πολιτικής ζημιάς σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη



    Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει υποτιμηθεί πόση θα είναι η έκταση της οικονομικής και πολιτικής ζημιάς σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. "Όσοι υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα", είπε χαρακτηριστικά.


    γυναικεία ρούχα zara

    εξωφυλλα αλουμινιου

    Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

    mega το δαχτυλιδι της φωτιας επεισοδιο 3

    Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, τον μήνα Σεπτέμβριο η αύξηση των εσόδων ξεπέρασε το 20% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ σε διψήφιο αριθμό είχε κινηθεί και η αύξηση των εισόδων τον Ιούλιο κατά 12,12% και τον Αύγουστο κατά 10,72%.


    Τα παραπάνω αποτελέσματα καταδεικνύουν τη δυναμική του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο έχει εισάγει νέες υπηρεσίες προς όφελος του επιβατικού κοινού, όπως ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική (πακέτο εισιτηρίων 10+1, 5+0, διπλό μετ' επιστροφής), φόρτιση προσωποποιημένης κάρτας μέσω κινητού τηλεφώνου και αγορά / επαναφόρτιση εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα στο σύνολο του δικτύου (298 αυτόματα μηχανήματα, εκδοτήρια της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, δίκτυο 500 περιπτέρων).


    mega το δαχτυλιδι της φωτιας επεισοδιο 3

    Ενδεικτικό είναι ότι οι προσωποποιημένες κάρτες ATH. ENA Card έχουν ξεπεράσει κάθε αρχική πρόβλεψη, καθώς προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο, ενώ αξιοσημείωτη είναι η διάθεση και των ανώνυμων καρτών (420.000).


    «Η ανοδική τάση των εσόδων συνεχίζεται και τον Οκτώβριο, ενώ το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.


    κονσολα για υπολογιστη

    υπνος με ανοιχτα τα ματια

    Σημαντικά τα πλεονεκτήματα των καρτών έναντι των εισιτηρίων


    Ο Οργανισμός συστήνει στο επιβατικό κοινό τη χρήση προσωποποιημένης ή απρόσωπης κάρτας έναντι του πολλαπλού εισιτηρίου.


    Η προσωποποιημένη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο προϊόντα κομίστρου και χρηματική αξία, δηλαδή με προϊόντα μεγάλης ή μικρής χρονικής διάρκειας (π. χ. 30, 90, 180 ή 365 ημερών, 5 ημερών, 3 ημερών), λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (το δεύτερο ξεκινά μετά τη λήξη του πρώτου) και / ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


    Αντίστοιχα, η ανώνυμη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


    Τέλος, το εισιτήριο ATH. ENA Ticket μπορεί να φορτιστεί μόνο με ένα προϊόν μικρής διάρκειας και επαναφορτίζεται, μόνο εφόσον έχει καταναλωθεί η αξία κομίστρου του.


    τζόνι λι μίλερ imdb

    Ο ΥΠΟΙΚ είχε συναντήσεις με το προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον πρόεδρο του Δ. Σ. του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Άρη Στυλιανού, τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Γιάννη Κρεστενίτη, τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εγνατία οδός Α. Ε. Απόστολο Αντωνούδη και Γλυκερία Καλφακάκου, τον πρόεδρο του Δ. Σ. του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Νικήτα Μυλόπουλο, την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και στελέχη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.


    Ενημερώθηκε για πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και για μακροπρόθεσμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, δίνοντας βαρύτητα στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας σε λειτουργικό και εθνικό επίπεδο


    honda sh 150 εξατμιση

    βαρυτητα στο φεγγαρι

    Σύμφωνα με το γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά δήλωσε:


    τζόνι λι μίλερ imdb

    «Κατά τη συνάντησή μου με τον Υπουργό Οικονομικών, παρουσίασα τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία της Μακεδονίας και της Θράκης, και ειδικότερα τις ανάγκες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης».


    χαρταετοι μουσικο σχολειο βολου

    Ειδικότερα, ο ΟΑΣΑ γνωστοποίησε ότι έχει διαθέσει περισσότερες από 960.000 προσωποποιημένες κάρτες και 420.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι 1,38 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με κάρτες.


    φροντιστηριο γαλλικων

    Πλέον, σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (ΑΜΕΚ), ήτοι σε 298, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής κάρτας για την έκδοση και επαναφόρτιση εισιτηρίων, ενώ ξεπέρασαν τα 500 τα περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που έχουν εφοδιαστεί με POS για τον ίδιο λόγο.


    χαρταετοι μουσικο σχολειο βολου

    ενδυση πτολεμαιδα

    «Το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποδεικνύει σταδιακά τη δυναμική του. Σύντομα ο Οργανισμός θα εισαγάγει και νέες υπηρεσίες για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης.


    Σημαντικά τα πλεονεκτήματα των καρτών έναντι των εισιτηρίων


    Ο Οργανισμός συστήνει στο επιβατικό κοινό τη χρήση προσωποποιημένης ή απρόσωπης κάρτας, έναντι του πολλαπλού εισιτηρίου.


    Η προσωποποιημένη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί ταυτόχρονα με έως δύο προϊόντα κομίστρου και χρηματική αξία, δηλαδή με προϊόντα μεγάλης ή μικρής χρονικής διάρκειας (π. χ 30, 90, 180 ή 365 ημερών, 5 ημερών, 3 ημερών), λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο ένα από αυτά μπορεί να είναι ενεργό κάθε χρονική στιγμή (το δεύτερο ξεκινά μετά τη λήξη του πρώτου) και / ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


    Αντίστοιχα, η ανώνυμη ATH. ENA Card μπορεί να φορτιστεί με έως δύο προϊόντα μικρής χρονικής διάρκειας ή με χρήματα, ώστε να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι.


    Τέλος, το εισιτήριο ATH. ENA Ticket μπορεί να φορτιστεί μόνο με ένα προϊόν μικρής διάρκειας και επαναφορτίζεται, μόνο εφόσον έχει καταναλωθεί η αξία κομίστρου του.



    ψαρεμα σπαρου

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο του καλέσματος που απηύθυνε για γενική ανυπακοή, έδωσε το «παρών» στο Ειρηνοδικείο μαζί με άλλους πολίτες που διαμαρτύρονται για τους πλειστηριασμούς και προσπαθούν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες.


    zoi


    αντλιες λυματων

    (Πηγή φωτό: CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)


    ιαν φαμπρ βιογραφικο

    zoii


    ψαρεμα σπαρου

    (Πηγή φωτό: CNN Greece/Νικόλ Παπάζογλου)


    μινκ ζωο

    Παράλληλα τονίζει, ότι «η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει προγραμματικά και νομοθετικά τις ρωγμές του προγράμματος και τις ευκαιρίες που δίνει η πορεία της ελληνικής οικονομίας».


    ξενωνες στην ορμα

    Ο κ. Βούτσης, σε συνέντευξή του στη «Real News», επιτίθεται στο ΔΝΤ και σε «ένα μέρος των πολιτικών που ακόμα επιμένουν στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας των κοινωνικών αποκλεισμών και της άρνησης των κοινωνικών δικαιωμάτων» και τους κατηγορεί ότι, «μηχανεύονται εναγωνίως επί μήνες μια "ισορροπία του τρόμου", που εξωθεί τους μεταξύ τους συμβιβασμούς σε αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας». «Το ότι ξανανοίγουν π. χ. συνεχώς το ζήτημα του ασφαλιστικού και των συντάξεων αποτελεί ακραίο παράδειγμα κυνισμού και έλλειψης αλληλεγγύης», επισημαίνει και προσθέτει:


    «Αυτή η πολιτική που με πολλούς τρόπους εφαρμόζεται και προς άλλες χώρες του Νότου, όπως η Πορτογαλία και η Ιταλία πρέπει να ηττηθεί γιατί, πέραν όλων των άλλων, μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της ΕΕ, και σε προφανή ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων και των πολιτικών της εθνικής αναδίπλωσης», τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής. Προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει χώρα που μπορεί να έχει 3,5% πλεονάσματα επί δέκα χρόνια, όταν δηλαδή ετησίως θα υστερεί ο αντίστοιχος δείκτης της ανάπτυξης, ακόμη κι αν θα είναι στο 1% στο 2%, ή στο 3%».


    μινκ ζωο

    κατερινα στικουδη λευκωσια


    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκτιμά πως «όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ως πολιτικά υπερασπίσιμη θα υπερψηφισθεί» και τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν ζητάει ούτε εκβιάζει υπερψήφιση της συμφωνίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».



    Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να ανοίξει διάλογος για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά πως «τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς στον τόπο μας έχουν σωρεύσει βασικές ευθύνες στη διαδρομή τους».