Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

κοκκινη νυχτα ζακυνθος

Αιτιολογώντας την απόφασή τους για το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών κατοικιών, οι συμβολαιογράφοι σημειώνουν πως αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να μην εκμεταλλεύονται την αποχή τους, που έχει φθάσει πλέον στην 30η εβδομάδα, κάποιοι μεγαλοοφειλέτες.


Δυναμική «απάντηση» στην επανέναρξη των πλειστηριασμών κατοικιών αναμένεται να δώσουν φορείς και οργανώσεις, που αντιτίθενται στην συγκεκριμένη διαδικασία και θα επιχειρήσουν με την παρουσία τους να παρεμποδίσουν την ολοκλήρωσή της.


Για την επανέναρξη των πλειστηριασμών μίλησαν στο CNN Greece ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας, Γιώργος Ρούσκας, καθώς και ο οικονομολόγος και μέλος του Κινήματος «Δεν πληρώνω», Ηλίας Παπαδόπουλος, καταθέτοντας ο καθένας την δική του οπτική επί του συγκεκριμένου ζητήματος.


φωτογραφιες πυλης τρικαλων

ταβλι σκρουτζ

Η πλευρά των συμβολαιογράφων υποστηρίζει ότι πήρε την συγκεκριμένη απόφαση προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εκμετάλλευσης από οφειλέτες που, αν και έχουν τη δυνατότητα, αποφεύγουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, από την άλλη η πλευρά του «Δεν πληρώνω» κάνει λόγο για προσπάθεια να πέσει «στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού, ότι δήθεν μόνο οι περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό.


κοκκινη νυχτα ζακυνθος

Συμβολαιογράφοι: Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί η αποχή μας από ορισμένους


Όπως εξήγησε μιλώντας στο CNN Greece o Πρόεδρος των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας, διαπιστώθηκε ότι «η επτάμηνη αποχή μας από την διαδικασία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έχει μεν διευκολύνει αρκετούς συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα οικονομικά ζητήματα, όμως από την άλλη ουσιαστικά εξυπηρετείται και η κυβέρνηση και ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που αρνείται να λάβει θέση, να νομοθετήσει συγκεκριμένους όρους και εξειδικευμένες προϋποθέσεις για την προστασία της μοναδικής και πρώτης κατοικίας».


Επιπλέον, συνέχισε ο κ. Ρούσκας, διαπιστώσαμε ότι «ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, με αφορμή την αποχή μας, αποφεύγει ή δεν θέλει ή επιδιώκει να μην πληρώσει ή να μην διακανονίσει οφειλές του, ενώ όχι μόνο φαίνεται ότι έχει την οικονομική δυνατότητα, αλλά διαθέτει και μεγάλη ακίνητη περιουσία».


4041878
Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)



«Έτσι ως αρχική μας κίνηση, ορίσαμε ότι εφεξής δεν θα διεξάγουμε και πλειστηριασμούς κατοικιών που το ποσό της επισπευδόμενης απαίτησης, δηλαδή το ποσό της κατάσχεσης είναι μέχρι 399.000 ευρώ. Από κει και πάνω θα διεξάγουμε όλους τους πλειστηριασμούς, γιατί η αποχή μας αποσκοπούσε στην προστασία από συγκεκριμένες ενέργειες συμπολιτών μας που αισθάνονται αδικημένοι, όμως δεν είναι δυνατόν να μην βοηθήσουμε να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή. Θυμίζουμε ότι οι πλειστηριασμοί στηρίζονται αποκλειστικά σε δικαστικές αποφάσεις κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τις εκτελούμε. Η πολιτεία οφείλει να δώσει λύσεις», τόνισε ο κ. Ρούσκας, ξεκαθαρίζοντας πως οι συμβολαιογράφοι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εξετάζουν ποια είναι η οικονομική συνθήκη εκάστου υμών, σημειώνοντας πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου