Η πηχτή, ο πασπαλάς και τα λουκάνικα με πορτοκάλι, ήταν τα φαγητά που βρίσκονταν πάντα στο γιορτινό τραπέζι στην ακριτική Σάμο.
αγιοι ταξιαρχες νεα ιωνια
Αν και η γαλοπούλα τελικά επικράτησε σε όλη την Ελλάδα, εντούτοις τα παλιότερα χρόνια, το χοιρινό ήταν βασικό φαγητό.
παρακολουθησε γονιδης
Για να φτιάξουν την πηχτή, οι νοικοκυρές έκοβαν το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια και πρόσθεταν τουρσί, πράσινες ελιές, πιπέρι, βρασμένα καρότα και ίσως φέτες βραστού αυγού. Το μυστικό για ωραία γεύση ήταν το πολύ λεμόνι.
Τα λουκάνικα με πορτοκάλι ήταν χειροποίητα. Aφού έκοβαν σε πολύ μικρά κομμάτια το κρέας και το λίπος, πρόσθεταν πολύ αλάτι, φλούδα από πορτοκάλι, τα ζύμωναν όλα καλά καλά και γέμιζαν τα έντερα του χοίρου.
Ο πασπαλάς φτιαχνόταν από κρέας στην περιοχή της κοιλιάς του γουρουνιού που είχε και πολύ λίπος.
συμφωνω μολοτοφ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου