Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

χηρα καπετανιου τατιανα

Σπάρτη: Χειροπέδες σε 54χρονο - Τι βρήκε η Αστυνομία στο σπίτι του

Η αστυνομική έρευνα στο σπίτι ενός 54χρονου στη Σπάρτη, έφερε στο... φως ένα θησαυρό.


ροκ σκηνες στην αθηνα

Περισσότερα από 10 αρχαία αντικείμενα κατείχε ένας 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.


bansko chalet



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν τρία γυναικεία ειδώλια, ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο αγγεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα μυροδοχεία ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, δύο πήλινα λυχνάρια, εκ των οποίων το ένα με ανάγλυφη παράσταση του Ηρακλή, ένα πήλινο σφαιρικό αντικείμενο ελληνιστικών ή ρωμαϊκών χρόνων, καθώς και μία εκκλησιαστική εικόνα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα και η εκκλησιαστική εικόνα, κρίθηκαν από αρχαιολόγο ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».


χηρα καπετανιου τατιανα

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ενισχύεται σήμερα η κακοκαιρία - Πού θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Κάρπαθος: Τo SMS του στοίχισε 5.830 ευρώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου