Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

τροχαιο με μηχανη χθες

Σαν σήμερα το 1994 έσβησε το άστρο της Μελίνας Μερκούρη

Η Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1920. Ήταν η αγαπημένη εγγονή του δημάρχου Αθηναίων Σπύρου Μερκούρη και κόρη του βουλευτή της ΕΔΑ και υπουργού Σταμάτη Μερκούρη.


φθινοπωρινες βιτρινες ντεκορ

Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού (1943-46) και έκανε το ντεμπούτο της στη σκηνή το 1944. Ως πρωταγωνίστρια καθιερώθηκε το 1949 με το ρόλο της Μπλανς από το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείον ο Πόθος». Η πρώτη κινηματογραφική δουλειά της ήταν η ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα» (1955). Με το ρόλο, όμως, της Ίλια στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» (1960), αλλά και τη θεατρική μεταφορά του έργου στη Νέα Υόρκη, η Μελίνα Μερκούρη απέκτησε πλέον διεθνή φήμη.


τελη κυκλοφοριας ρυποι 2017



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Το 1965 παντρεύτηκε τον αμερικανό σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν, ο οποίος και τη σκηνοθέτησε στις ταινίες «Ποτέ την Κυριακή» (1960), «Φαίδρα» (1962), «Τοπκαπί» (1964) και «A Dream of Passion» (1978).

Η Μελίνα Μερκούρη πάλεψε σκληρά για την ανατροπή της χούντας από το εξωτερικό όπου βρισκόταν. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας γύρισε στην Ελλάδα και πολιτεύτηκε. Εκλέχθηκε με το ΠΑ. ΣΟ. Κ. το 1981 και ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, αξίωμα που διατήρησε ως το τέλος της πρώτης οκταετίας των κυβερνήσεων Παπανδρέου.


τροχαιο με μηχανη χθες

Όραμά της ήταν μέχρι το θάνατό της η επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Δημιούργησε τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα για να έρθει το θέατρο στην επαρχία, ενώ δική της έμπνευση ήταν και η δημιουργία του θεσμού της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

Το άστρο της Μελίνας έσβησε στις 6 Μαρτίου του 1994.

Πηγή: sansimera.gr


μην ξαναρθεις τραγουδι

Σοκ στην Χίο: Τον πυροβόλησε και τον μαχαίρωσε! Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα

Σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από πυροβόλο όπλο και από μαχαίρι θα μεταφερθεί στην Αθήνα με C130 ένας 47χρονος από τον Βροντάδο, ο οποίος τραυματίσθηκε σε διαμάχη με έναν 30χρονο, σε ιδιοκτησία του πρώτου στην περιοχή της Δασκαλόπετρας Βροντάδου.


Όπως αναφέρει το astraparis.gr, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και τα στοιχεία από την αστυνομία, ο 47χρονος πήγε στο οικόπεδό του, όπου είχε εγκαταστήσει και ένα τροχόσπιτο, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Τρίτης (7/3) και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία συνέβη το περιστατικό της διαμάχης και του τραυματισμού.


οινολογιας και τεχνολογιας ποτων δραμα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο δράστης μετά το περιστατικό κρύφτηκε σε δέντρα της περιοχής, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο Χίου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για την σταθεροποίηση της κατάστασής του, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.


μην ξαναρθεις τραγουδι

παρίσι πακέτο διακοπών

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, το θύμα φέρει τραύματα στο πρόσωπο, στον λαιμό και στον θώρακα.

Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τους αστυνομικούς που ήταν εξοπλισμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήρη εξάρτυση να ψάχνουν και να εντοπίζουν τον δράστη τον οποίο και μετέφεραν στο κτίριο της διεύθυνσης αστυνομίας Χίου.


σαλάτα με μαρούλι

8 Μαρτίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Αποστόλου (Ο΄) Ερμού, επισκόπου γενομένου Δαλματίας. Δίωνος μάρτυρος. Οσίων Θεοφύλακτου επισκόπου Νικομηδείας (†842), Παύλου του ομολογητού επισκόπου Πλουσιάδος και Δομετίου.


ιερουσαλημ μουσουλμανοι

Όσιος Θεοφύλακτος




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


O όσιος Θεοφύλακτος, καταγόταν από την Ανατολή και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Δ'. Λόγω της ευρύτατης παιδείας του και προς συνέχιση των σπουδών του, έφθασε στη Βασιλεύουσα, όπου γρήγορα απέκτησε φήμη σοφού και δημιούργησε φιλικές σχέσεις με ανώτερους κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους, καθώς και με τον μετέπειτα πατριάρχη Ταράσιο. Όταν το 784 εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Ταράσιος προέτρεψε τον Θεοφύλακτο και έγινε μοναχός σε κάποιο μοναστήρι στον Εύξεινο Πόντο. Λίγο αργότερα εξελέγη επίσκοπος Νικομήδειας. Από τη θέση αυτή, ο Θεοφύλακτος διέπρεψε σε έργα εκκλησιαστικής και κοινωνικής πρόνοιας και ευποιΐας. Έκτισε ναούς, νοσοκομεία, γηροκομεία, πτωχοκομεία και δημιούργησε ταμεία για τις άπορες χήρες και τα ορφανά. Έδινε δε, ο ίδιος το παράδειγμα της διακονίας επισκεπτόμενος συχνά, διακονώντας και περιποιούμενος προσωπικά τους πάσχοντες αδελφούς του. Επί βασιλείας Λέοντος του Ε', όταν αναζωπυρώθηκε ο αγώνας των εικονομάχων και ξεκίνησε νέος διωγμός κατά των εικονολατρών χριστιανών, ο άγιος καταδικάστηκε σε εξορία, όπου μαζί και με άλλους αρχιερείς και πιστούς υπέμενε αγόγγυστα τα δεινά, τις στερήσεις και τις κακουχίες της εξορίας. Προσευχόταν αδιαλείπτως για τον θρίαμβο της ορθοδοξίας, τον οποίον όμως δεν αξιώθηκε να δει διότι το 840 παρέδωσε την άγία του ψυχή. Λίγα χρόνια αργότερα το Ιερό λείψανό του μεταφέρθηκε στη Νικομήδεια και εναποτέθηκε στο εκκλησία που ο ίδιος έκτισε.


η εμπειρια ειναι παντα της μοδας


σαλάτα με μαρούλι

ζωης σκηνοθετης

Δράκος του Αμαρουσίου - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του: «Ένιωθα την ανάσα του»

Σοκάρουν οι λεπτομερείς καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματα του 30χρονου ο οποίος σκορπούσε τον τρόμο στο Μαρούσι.


μελινα μερκουρη σταδιο

Η δίκη του αποκαλούμενου ως «δράκου του Αμαρουσίου» άρχισε χθες Δευτέρα (06/03) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και όσοι βρέθηκαν εκεί, έγιναν μάρτυρες συγκλονιστικών στιγμών, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν τα θύματά του.


γεννητριες πετρελαιου mitsubishi



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Πέντε από τις έξι γυναίκες - θύματα του 30χρονου περιέγραψαν καρέ καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του τον περασμένο Μάιο, στο Μαρούσι όταν επιχείρησε να τις βιάσει.

Ο Ευθύμης, όπως τον αποκαλεί η οικογένειά του, κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής και στην έναρξη της διαδικασίας δήλωσε πως δεν αρνείται τις πράξεις, αλλά τον σκοπό τους.


ζωης σκηνοθετης

Διαβάστε ΕΔΩ τι ανέφερε η μητέρα του στο δικαστήριο

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Espresso», ο συνήγορός του Δημήτρης Ράπτης ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Τον χτυπούσα»

«Η κατοικία μου είναι 100 μέτρα από το σημείο που έγινε το συμβάν. Περνώντας τη διάβαση, είδα τον κατηγορούμενο, αλλά ήταν μακριά μου. Τρία σκαλοπάτια πριν βγω έξω νιώθω κάποιον να με πιάνει από τους γοφούς και να με τραβάει πίσω. Στην προσπάθειά μου να απεμπλακώ, έπεσα με την πλάτη στα σκαλιά. Είχε βάλει τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου και προσπαθούσε να μου κατεβάσει τα εσώρουχα. Άρχισα να φωνάζω "βοήθεια!" και να τον χτυπάω όπως μπροούσα. Με είδε ότι χτύπησα αλλά επέμεινε! Ήθελε να με τραβήξει στο εσωτερικό της διάβασης και να με βιάσει. Είμαι ακόμα σε σοκ και δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ ανέφερε το πρώτο θύμα.

Ένταση προκάλεσε στην αίθουσα, η επιμονή του συνηγόρου υπεράσπισης, που ρωτούσε τη μάρτυρα γιατί τελικά ο κατηγορούμενος έφυγε και δεν τη βίασε, αφού είχε πρόθεση.

Εμφανώς ταραγμένη έδωσε κατάθεση και η δεύτερη γυναίκα, η οποία έτρεμε, έκλαιγε και ανέπνεε με δυσκολία κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, με την πρόεδρο να σχολιάζει πως είναι εμφανές ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ, αναφέρει το δημοσίευμα της "Espresso".

«Πήγαινα στη δουλειά μου και, όπως πέρναγα από την υπόγεια διάβαση από την απέναντι μεριά, ερχόταν ο κατηγορούμενος. Είναι τελείως ερημικά στις 7 το πρωί. Με πέρασε και ξαφνικά νιώθω κάποιον να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος και το άλλο να με κρατάει. Άρχισα να φωνάζω. Κατάφερε να με γυρίσει τούμπα ανάσκελα και έπεσε πάνω μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Το μόνο που σκέφτηκα να του πω ήταν ότι έρχεται ο άνδρας μου, κι έτσι έφυγε!...».

Στη δουλειά της πήγαινε και η τρίτη γυναίκα, όταν δέθχηκε επίθεση από τον δράστη. «Όπως περπατούσα, άκουσα βήματα, αλλά σκέφτηκα κάποιος που πηγαίνει στη δουλειά του θα είναι. Ήρθε ξαφνικά από πίσω κι άρχισε να με θωπεύει. Έτσι όπως μου έκλεινε το στόμα και από την πίεση που έβαζα εγώ για να απεμπλακώ, σκίστηκε το δέρμα μου. Εγώ φώναζα όσο μπορούσα, με το χέρι του να μου κλείνει το στόμα. Τελικά, κάτι τράβηξε την προσοχή του και με άφησε».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Η τέταρτη μάρτυρας ανέβηκε επίσης ταραγμένη στο βήμα, αναφέροντας ότι είχε προειδοποιήσει την κόρη της για τον «δράκο».

«Το επόμενο πρωί συνέβη σε εμένα! Πήγαινα στη δουλειά... ακούω βήματα... κάνω στην άκρη... αλλά ξαφνικά μου βάζει ταινία στο στόμα. Έπεσα κάτω, σήκωσα τα πόδια και άρχισα να τον χτυπάω... Τον έγδαρα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Τότε άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά».

Ως ιδιαίτερα ατάραχο και χαλαρό περιέγραψε το δράστη το πέμπτο θύμα του. «Βλέπω έναν κύριο να με προσπερνάει. Μπαίνει σε μια πολυκατοικία στην είσοδο και τον προσπερνάω. Ξαφνικά μου επιτίθεται από πίσω. Έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά μου όργανα. Φώναζα εγώ, με έσπρωξε, τον έσπρωξα κι εγώ και τελικά με άφησε. Προχώρησα να φύγω κι αυτός με κοιτούσε ατάραχος! Έφυγε μετά, αλλά όχι τρέχοντας. Χαλαρά!», κατέληξε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου με την απολογία του κατηγορουμένου.


τσιπρασ κνε

Η νικήτρια του Fitness Band Samsung Gear Fit2 (L), αξίας 199,90 ευρώ!

Η Καλλιόπη Αλεξιάδη είναι η τυχερή του διαγωνισμού που διοργάνωσαν ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το Newsbomb.gr.


Κερδίζει το απόλυτο gadget, ένα Fitness Band Samsung Gear Fit2 (L) αξίας 199,90 ευρώ!


βασιλακης ηλεκτρικα κερκυρα

φθηνα swag ρουχα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Το κομψό και στιλάτο Fitness Band Samsung Gear Fit2 κάνει την καρδιά σου να χτυπάει ακόμα πιο δυνατά, αφού σε βοηθάει να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να είσαι πάντα σε φόρμα, καταγράφοντας τα βήματά σου, την απόσταση που διανύεις, τις θερμίδες που καις, αλλά και τον καρδιακό σου παλμό.


τσιπρασ κνε

Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, παρακολουθεί ακόμη και την ποιότητα του ύπνου σου. Διαθέτει Super AMOLED οθόνη αφής, με διπύρηνο επεξεργαστή Exynos 3250 1GHz, χωρητικότητα 4GB και επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί μέχρι πέντε ημέρες, με μια μόνο φόρτιση. Επιπλέον, με το Fitness Band Samsung Gear Fit2 μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή στον καρπό σου όλες τις ειδοποιήσεις σου, όπως κλήσεις, e-mails, sms, social media αναρτήσεις, αγαπημένα αρχεία και τραγούδια. Έτσι, μπορείς να ελέγχεις τις υποχρεώσεις σου από οπουδήποτε και ταυτόχρονα να διασκεδάζεις!

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ, στην καρδιά της τεχνολογίας, θα ανακαλύψεις μια μεγάλη ποικιλία από προηγμένες συσκευές και νέα smart gadgets, όπως wearables, VR glasses, drones, action cameras, 4K/HD cameras, smart τηλεοράσεις, gaming & κονσόλες.

Συσκευές που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες σου για επικοινωνία και ψυχαγωγία και διευκολύνουν την καθημερινότητά σου. Ρίξε μια ματιά και σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις!

Δες αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Fitness Band Samsung Gear Fit2 εδώ.


sam & cat opening song

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με 55χρονο που αγνοείτο και βρέθηκε νεκρός σε λίμνη

Στα νερά της λίμνης του Αγίου Βασιλείου εντοπίστηκε νεκρός ο 55χρονος άντρας, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία - σύμφωνα από τους οικείους του - μετέβη στην περιοχή για ψάρεμα.


μιντιλαντ χομπρο

Τον άτυχο άντρα, υπήκοο Βουλγαρίας, εντόπισε κάτοικος της περιοχής, που συνέδραμε με τη βάρκα του τις έρευνες των αρχών, στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων δύτες της Πυροσβεστικής.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


sam & cat opening song


κωστας δημητριαδης διαιτητης

μισθοδοσια εκπαιδευτικων αυγουστου 2017

Ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί σήμερα Σάββατο (21/1) και αύριο Κυριακή

Oι εργασίες εγκατάστασης των υποδομών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σταθμούς του Μετρό συνεχίζονται γι' αυτό και αυτό το Σαββατοκύριακο θα κλείσουν τέσσερις σταθμοί.


δαντελες σχεδια

Οι σταθμοί αυτοί είναι: «Αττική», «Ακρόπολη», «Μέγαρο Μουσικής» και «Εθνική Άμυνα». Κατά τη διάρκεια του διημέρου οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς στάση. Ο σταθμός «Αττική» της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσει κανονικά. Οι μετεπιβιβάσεις μεταξύ των γραμμών 1 και 2 θα γίνονται στο σταθμό «Ομόνοια».




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)



ελευθεροι φανταροι σπαρτακοσ
μισθοδοσια εκπαιδευτικων αυγουστου 2017

μαγδαληνη οδοντιατρος σερρες

«Ξανά-καίει» το Φίλη ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ιερώνυμος απάντησε στον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι τα πρακτικά που παρουσίασε στην Ιεραρχία το πρωί της Τετάρτης 8 Μαρτίου 2017 από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο «ήταν δικής του εμπνεύσεως και συγγραφής».


ινστα μενεγακη

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Της Κάτιας Τσιμπλάκη


βουβος κινηματογραφος εκπροσωποι

«Μπορούν να απαντήσουν στον κ. Φίλη όσοι ήταν παρόντες στην συνάντηση» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Μην θεωρήσουμε ότι υπάρχει αντιμαχία με τον κ. Φίλη για να την εκμεταλλεύονται. Αν υπάρχει ερώτημα ή απορία του κ. Φίλη μπορούν να την απαντήσουν όσοι ήταν παρόντες, ο κ. Πρωθυπουργός, ο κ. Καμμένος ή η κ. Γεροβασίλη ή ακόμη οι Αρχιερείς που ήταν παρόντες εκείνο το βράδυ στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.


μαγδαληνη οδοντιατρος σερρες

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «τα πρακτικά, που παραθέτει στην δήλωσή του ο κ. Φίλης αφορούν σε απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή πριν τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την 5η Οκτωβρίου 2016».

Νωρίτερα με ανακοίνωση για όσα αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής, για την κρίσιμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το μάθημα των θρησκευτικών, εξέδωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας.


λαστιχα τρακτερ μεταχειρισμενα

H Περιστέρη αποκλειστικά στο CNN Greece: Η Αμφίπολη δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά της (vid)

Με “ένα... βιβλίο που δεν έχουμε διαβάσει όλες του τις σελίδες ακόμη” παρομοιάζει το μεγαλοπρεπές ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης η επίτιμη αρχαιολόγος και πρώην διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνα Περιστέρη.


λαστιχα τρακτερ μεταχειρισμενα

παγωτο κουκις συνταγη

παπλωμα πουπουλενιο η μαλλινο

Κάμερα: Θεόφιλος Δαδής




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο CNN Greece, η κ. Περιστέρη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το “ταφικό ηρώο που σχετίζεται με τον Ηφαιστίωνα” να κρύβει κι άλλες εκπλήξεις αφού, όπως τονίζει, αν δεν ολοκληρωθεί η μελέτη, δεν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε όλα τα μυστικά που βρίσκονται θαμμένα σ' αυτή την ξεχωριστή γωνιά της μακεδονικής γης.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr


λαος και καλαμακι γλυφαδα μενου

Τροχαίο Πόρσε: Τι λέει ο φίλος του Βακάκη που τον είδε λίγο πριν την τραγωδία (vid)

«Όταν είδα το βίντεο ταρακουνήθηκα, στενοχωρήθηκα, σκεφτόμουν τις τελευταίες στιγμές που τον είδα, αλλά και την κουβέντα του ότι θα τα πούμε το βράδυ», είπε ο φίλος και γείτονας του Γιώργου Βακάκη, Παντελής Παπουτσόγλου μιλώντας στον Alpha.


«Ήρθε το πρωί από δω μαζί με το άλλο παιδί να πάρουν καφέ και να φύγουν για δουλειά», ανέφερε ο 24χρονος Παντελής για την στιγμή που είδε τον Γιώργο Βακάκη.


οτι αγαπω ειναι δικο σου



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Όπως ανέφερε, ο Παντελής, εκείνη την ημέρα το δικό του αυτοκίνητο ήταν χαλασμένο (σ. σ. του Γιώργου Βακάκη) και πήρε ένα άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας.


λαος και καλαμακι γλυφαδα μενου

δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη χαλκίδασ

«Ήταν απόλυτα νηφάλιος, ούτε κουρασμένος, ούτε είχε καταναλώσει αλκοόλ, για δουλειά πήγαινε, ήρθε απλά να πάρει τον καφέ του και να φύγει», συνέχισε.

«Ήταν ένα χαμηλών τόνων παιδί, δεν κυκλοφορούσε με την Porsche». Ο 24χρονος Παντελής ανέφερε επίσης ότι ο Γ. Βακάκης «δεν ήταν λάτρης της ταχύτητας και πως στις μετακινήσεις του ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός σαν οδηγός».

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:



θεωρησεις βιβλιαριων ογα

Θεσσαλονίκη: 15χρονος δημιούργησε την πρώτη «δεξαμενή σκέψης» εφήβων στην Ελλάδα

«Λένε πως είμαστε η γενιά των social media και των selfies, πως είμαστε αδιάφοροι. Και ναι, μπορεί κάποιοι από εμάς να είμαστε έτσι. Όπως υπάρχουν και αδιάφοροι καθηγητές, αδιάφοροι γονείς και αδιάφοροι πολιτικοί. Δεν είμαστε όμως όλοι έτσι! Έχουμε ανησυχίες και φόβο για το αύριο αλλά κυρίως έχουμε άποψη! Και αυτή την άποψη σας ζητώ να καταθέσετε στο φόρουμ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο 15χρονος μαθητής της Α’ Λυκείου, Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, στο σημείωμα με τον οποίο υποδέχεται όσους επισκέπτονται το teens4greece.com, το πρώτο think tank (δεξαμενή σκέψης) εφήβων στην Ελλάδα.


Σε συνέντευξή του, εξηγεί πως το δημιούργησε ο ίδιος, πριν λίγες εβδομάδες, θέλοντας να υπάρχει ένα βήμα ώστε να ακουστεί η φωνή των εφήβων για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους νέους στην Ελλάδα της κρίσης, όπως: Παιδεία, απασχόληση και επαγγελματική αποκατάσταση, οικονομία και επιχειρηματικότητα, προσφυγικό και μεταναστευτικό, περιβάλλον και ανάπτυξη κ. α. Του πήρε πέντε μήνες για να τα καταφέρει. Μέσω αυτού, απευθύνεται στους συνομηλίκους του, στη νέα γενιά και τους προσκαλεί - προκαλεί «να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και να καταθέσουν «φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες» για την εξεύρεση λύσεων για μια καλύτερη Ελλάδα και για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.


θεωρησεις βιβλιαριων ογα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


«Πάρε το μέλλον στα χέρια σου! Η φωνή σου έχει δύναμη! Αύριο μπορεί εσύ να είσαι ο ηγέτης της χώρας μας!» σημειώνει ο Κωνσταντίνος και παραθέτει συνοπτικά στοιχεία για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα:


ηπειρωτικος αγων αγγελιες
  • «Πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία των νέων η Ελλάδα με 47,4% (Eurostat)
  • Με χαμηλές επιδόσεις οι Έλληνες μαθητές - Κάτω από το μέσο όρο σύμφωνα με την έκθεση Pisa 2016 (ΟΟΣΑ)
  • Τα ελληνικά πανεπιστήμια κατρακυλούν στην παγκόσμια κατάταξη (QS Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων)
  • Brain Drain : Η Ελλάδα έχασε 427.000 νέους επιστήμονες λόγω κρίσης (ΤτΕ)
  • 15.000 ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στη Βουλγαρία (ΕΒΕΑ)
  • Φοροδιαφυγή – σοκ. 16 δισ. το χρόνο χάνει το κράτος (Έρευνα διαΝΕΟσις)
  • Κάτω από το όριο της φτώχειας το 21,4 % των Ελλήνων (ΕΛΣΤΑΤ)
  • 836.000 πρόσφυγες μέσα στο 2015 (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ).

Πως προέκυψε η ιδέα; ρωτήσαμε τον Κωνσταντίνο.


ο ζορμπας βιβλιο

«Η ιδέα γεννήθηκε χάρη σε μια εργασία που ανέλαβα στο πλαίσιο μαθήματος στο σχολείο (project). Κατά κάποιο τρόπο η εργασία αφορούσε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ενδιαφέροντα που έχουμε καθένας από εμάς. Εκείνες τις ημέρες είχα δει και videos με ομιλίες του Πέτρου Οικονομίδη (Peter Economides): "ΓΙΝΕΤΑΙ" και "Rebranding Greece", οι οποίες και με ενέπνευσαν. Ειδικά τα σημεία που έλεγαν ότι όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε τη χώρα. Έχοντας και κάποιες εμπειρίες από συμμετοχές μου σε προσομοιώσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, π. χ. Model United Nations, μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη κατάλαβα πως υπάρχουν πολλά παιδιά που θέλουν να εκφράσουν την άποψή τους για το πρόβλημα της Ελλάδας. Κατάλαβα πως οι έφηβοι, στους οποίους ανήκω κι εγώ και τους οποίους κατηγορούνε ότι δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και το μέλλον τους, έπρεπε να δείξουν κι αυτοί ότι έχουν φωνή».

Όπως λέει, «επιθυμία μου είναι να γίνει γνωστό το φόρουμ ώστε να συμμετέχουν πολλά παιδιά, να μαζέψουμε τις καλύτερες προτάσεις που θα προκύψουν μέσα από μια διαδικασία ψηφοφορίας και να τις πάμε στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων».

Στο σημείο αυτό επιχειρώ να θέσω ερώτηση στον Κωνσταντίνο για την πολιτική και τους νέους και στήνω λογοπαίγνιο πάνω στο στίχο από τραγούδι του Σαββόπουλου του 1983: «Είμαι δεκαεξάρης σας γ@%# τα Λύκεια…» Με διακόπτει. Δεν ξέρει το τραγούδι, ούτε το στίχο. Μου απαντά με Νίκο Καζαντζάκη: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!» (…)

Ζητήσαμε από τη μητέρα του Κωνσταντίνου, την Θέκλα Γαλαζούδη να μας σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του παιδιού της, ρισκάροντας να ακούσουμε ιστορίες που θα απαιτούνταν εγκυκλοπαίδεια για να χωρέσουν.

Σύντομη και ουσιαστική η κα. Γαλαζούδη μας συστήνει τον γιό της: «Είναι καλός μαθητής, δυσλεκτικός με κακή ορθογραφία και γραφικό χαρακτήρα τύπου Γραμμική Α' που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα. Έχει πολλά ενδιαφέροντα. Συμμετέχει σε ό, τι έχει να κάνει με προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. α. Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε για λίγο στην Αγγλία για να παρακολουθήσει Διεθνείς Σχέσεις στο University of London και μάλιστα με χρήματα που είχε μαζέψει από το χαρτζιλίκι του και δώρα συγγενών. Αγαπάει πολύ την ιστορία, το μάθημα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, την πολιτική παιδεία, τον εθελοντισμό κ. α. Έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τις Κοινωνικές Επιστήμες. Πέρυσι είχε επιλεγεί, μετά από συνέντευξη, να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ένα ετήσιο πρόγραμμα Leadership, το οποίο και λάτρεψε. Παρόλα αυτά είναι ένα πολύ ήρεμο και χαμηλών τόνων παιδί. Τι άλλο να πω;» (…)

Σε αυτό το στάδιο ο Κωνσταντίνος εργάζεται μόνος, αν όμως μεγαλώσει το project σκοπεύει, όπως λέει, να εμπλέξει και άλλα παιδιά καθώς θα απαιτείται πολύς χρόνος σε καθημερινή βάση.

Για να επισκεφτεί κανείς τη σελίδα του think tank των εφήβων, αρκεί να πληκτρολογήσει: http://teens4greece.com/

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


λειτουργιες του πυραυλου

Έδεσσα: Δράσεις για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας

Τα παιδιά αναγνωρίζουν, σε ποσοστά άνω του 76%, ότι ευθυνόμαστε όλοι μας για την ευρεία χρήση του πλαστικού. Ακολουθούν το κράτος, με ποσοστά περίπου στο 15% και ο δήμος, με ποσοστά κοντά στο 8%.


disney on ice θεσσαλονικη 2014

"Μπαίνεις σε ένα φαρμακείο για να αγοράσεις ένα κουτί ασπιρίνες. Η φαρμακοποιός το βάζει σε σακούλα. Παίρνεις τη σακούλα; Δεν παίρνεις τη σακούλα και βάζεις το κουτί στην τσέπη;" Στο ερώτημα αυτό, μεταξύ άλλων, απάντησαν πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων της Πέλλας, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και το Μάρτιο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


"Οι μαθητές διαπιστώθηκε ότι έχουν μια αρκετά θετική στάση απέναντι στο θέμα της μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας, καθώς στην πρώτη φάση της έρευνας απάντησαν σε ποσοστό 67,3% ότι δεν θα έπαιρναν τη σακούλα ενώ μόλις σε ποσοστό 32,7% ότι θα την έπαιρναν", επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου, Σοφία Θεοδωρίδου, με αφορμή την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά σε δύο φάσεις. Η πρώτη έγινε στα τέλη του περασμένου χρόνου και η δεύτερη μετά από μια παρέμβαση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με τις σχολικές δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Στην δεύτερη φάση της έρευνας, που έγινε μετά την παρέμβαση, τα ποσοστά διαφοροποιήθηκαν σε μικρό βαθμό προς το θετικότερο και αυτό, κατά την κ. Θεοδωρίδου, οφείλεται στο γεγονός ότι μικρής διάρκειας παρεμβάσεις, όπως αυτές που έγιναν, δεν οδηγούν σε καλλιέργεια συμπεριφορών και στάσεων, καθώς για κάτι τέτοιο απαιτούνται συστηματικές και διαρκείς στο χρόνο δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης μιας περιβαλλοντικής κουλτούρας.


λειτουργιες του πυραυλου

my brand shoes αυθεντικα

Αντίστοιχα ερωτήματα υποβλήθηκαν στους μαθητές για τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο μανάβικο, ή το σούπερ μάρκετ, την χρήση των κάδων ανακύκλωσης, για τα πλαστικά μπουκάλια του νερού, τη διάθεση των μαθητών να μειώσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας και να ενημερώσουν για το θέμα αυτό τους φίλους, τους συγγενείς και την οικογένειά τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, άλλωστε, το γεγονός ότι και στις δύο φάσεις της έρευνας τα παιδιά αναγνωρίζουν, σε ποσοστά άνω του 76%, ότι ευθυνόμαστε όλοι μας για την ευρεία χρήση του πλαστικού. Ακολουθούν το κράτος, με ποσοστά περίπου στο 15% και ο δήμος, με ποσοστά κοντά στο 8%.

Τα παιδιά, όμως, δεν έμειναν εκεί καθώς προχώρησαν στη διατύπωση προτάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται η χρήση εναλλακτικών του πλαστικού υλικών που είναι κατά 100% ανακυκλώσιμα, όπως το χαρτί, το γυαλί και το ύφασμα, η χρήση σακούλας πολλαπλών χρήσεων, η συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, αλλά και η ανακύκλωση πλαστικού σε ειδικό κάδο, που θα υπάρχει έξω από το προαύλιο του σχολείου, η συμμετοχή των σχολείων σε διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η κρατική επιχορήγηση, για τη χρήση φυσικών υλικών όπως το μπαμπού, η επιβολή υψηλού φόρου, για την κατασκευή και χρήση πλαστικών υλών και η ενημέρωση για την ολοκληρωτική ανακύκλωση πλαστικών υλών.

"Στο πλαίσιο του προγράμματος που αναπτύσσουμε είχαμε μια αποσπασματική παρέμβαση. Κάναμε μια ημερίδα σε κάθε τόπο της Πέλλας όπου ενημερώσαμε έναν εκπρόσωπο από κάθε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τρεις μαθητές του δεκαπενταμελούς που μαζί με υλικό παιχνίδια και links ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα. Στο μεταξύ, κάποια σχολεία της Πέλλας τρέχουν 5μηνα προγράμματα ώστε να έχουν το χρόνο να ασχοληθούν και να παράγουν αποτελέσματα σε μια πιο παγιωμένη νέα συμπεριφορά. Ωστόσο, το πρωτόγνωρο είναι ότι για πρώτη φορά στην Έδεσσα ζητήσαμε τη συνεργασία όλων των φορέων και των τοπικών αρχών που εμπλέκονται στο μοντέλο ανάπτυξης της "Aτζέντα 21", που συνυπέγραψε η Ελλάδα με άλλες 178 χώρες του ΟΗΕ, με στόχο να διαβουλευτούν για το θέμα", υπογραμμίζει η κ. Θεοδωρίδου.

Μέχρι τώρα, αναδείχτηκε μια συντονιστική επιτροπή με εκπροσώπους των φορέων, αποφασίστηκε να γίνει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση σε κάθε δήμο, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός αφίσας και φωτογραφίας από τα παιδιά για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, ενώ αναζητείται σλόγκαν για την εκστρατεία που θα γίνει και προβλέπεται η διανομή τσαντών πολλαπλών χρήσεων. Παράλληλα, τα σούπερ μάρκετ, ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και πολλοί ακόμη φορείς αναμένουν τις προτάσεις που θα προκύψουν από την εν λόγω διαδικασία, καθώς το ζητούμενο δεν είναι απλώς η εκπαίδευση των παιδιών, αλλά η ευαισθητοποίηση όλων από το επίπεδο της οικογένειας. Από την άλλη πλευρά οι καταστηματάρχες της Πέλλας θα ενημερωθούν για τις σχετικές δράσεις από το ίδιο το επιμελητήριο της περιοχής.

Σύσκεψη μεταξύ των φορέων πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Πέλλας υπό την αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αηδονά, η οποία τόνισε ότι "η διαβούλευση επί των προτάσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας – Γιαννιτσών είναι μια δράση ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ των φορέων".


oneplus one sxolia

Τροχαίο Θήβα: Γνωστός ποδοσφαιριστής ο οδηγός που φέρεται να έκανε κόντρα με την Πόρσε

Ο τραγικός πατέρας, Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οποίος έχασε την γυναίκα του και το παιδί του στο φρικτό τροχαίο της Αθηνών - Λαμίας, είχε τονίσει πως δευτερόλεπτά μετά το δυστύχημα, ένα αυτοκίνητο Audi R8 είχε βρεθεί στο σημείο, με τον οδηγό να τον ρωτάει αν χρειαζόταν κάποια βοήθεια.


πως να διωξω τους ψυλλους απο πανω μου

χωρισαν τριανταφυλλοπουλος κιμ

«Ήταν ένα Audi R8 πίσω του και πρέπει να πατιόντουσαν (σ. σ. να έκαναν κόντρες). Άδειος δρόμος δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε... Δύο τέτοια αυτοκίνητα σε άδειο δρόμο... Μου είπε ο οδηγός του Audi αφού έκανε όπισθεν «θέλεις να σε βοηθήσω;». Ο οδηγός του έκλαιγε», ήταν τα λόγια του.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση του οδηγού, ο οποίος είναι γνωστός ποδοσφαιριστής και αναμένεται να καταθέσει για το τραγικό δυστύχημα.


oneplus one sxolia

Διαβάστε περισσότερα στο: onsports.gr


πως φτιαχνω ραβδι

Σοκ στη Σαλαμίνα: 13χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Τραγική κατάληξη είχε το παιχνίδι με αληθινό όπλο δύο παιδιών στη Σαλαμίνα.


παιδικα λευκα ειδη κυπρος

Ένας 16χρονος και ένας 13χρονος είχαν πάρει το κυνηγητικό όπλο του πατέρα του 16χρονου προκειμένου να παίξουν, ωστόσο αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ο 13χρονος.


μητρόπολη πρεβέζης



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Ο 13χρονος, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία, η οποία αφού διαπίστωσε πως το όπλο ήταν παράνομο, συνέλαβε τον πατέρα του 16χρονου.



πως φτιαχνω ραβδι

samsung έγχρωμοι εκτυπωτές laser clp-320

Θάνος Πλεύρης: Δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του

Θάνος Πλεύρης: Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή (13/11), ο πρώην βουλευτής.


Ο Θάνος Πλεύρης από την Παρασκευή (18/11) έχει επαφή με το περιβάλλον του ενώ του έχει αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και δέχεται ολιγόλεπτες επισκέψεις από μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Όπως δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της υγείας του, οι γιατροί προσανατολίζονται στο να τον βγάλουν την Δευτέρα (21/11), από την Εντατική. Ωστόσο τονίζουν ότι είναι ακόμα πολύ ευάλωτος σε μικρόβια.


σεμιναρια διδακτικης φυσικης

γαγγλιο στη μασχαλη

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος δικηγόρος υπέστη σηψαιμία έπειτα από επέμβαση στο πόδι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.


samsung έγχρωμοι εκτυπωτές laser clp-320

Βασικά «όπλα» στη «μάχη» που δίνει ο Θάνος Πλεύρης είναι το νεαρό της ηλικίας του καθώς και ο δυνατός οργανισμός του, τα οποία σε συνδυασμό με την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, τον βοηθούν στο να κάνει μέρα με τη μέρα βήματα για την αποκατάταση της υγείας του.


η προικα στα μεταβυζαντινα χρονια

«Κόκκινος» συναγερμός στην ΕΛ. ΑΣ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο

Εξαιρετικά φορτισμένη είναι η κατάσταση σε Χίο και Σάμο, μετά τα πρόσφατα, σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν σε δομές φιλοξενίας προσφύγων των δύο νησιών.


η προικα στα μεταβυζαντινα χρονια

χουλιαρακης γιωργος βιογραφικο ηλικια

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι για μήνες, αναμένοντας να κριθούν τα αιτήματα ασύλου που έχουν καταθέσει. Σοβαρά επεισόδια είχαν σημειωθεί στη Σούδα της Χίου και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν πλημμύρισαν οι σκηνές στον καταυλισμό ύστερα από μεγάλη νεροποντή.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Οι συνθήκες δυσκολεύουν περισσότερο λόγω των επιπλέον προβλημάτων που φέρνει ο χειμώνας, ενώ το ενδεχόμενο εκδήλωσης ντόμινο ανεξέλεγκτων καταστάσεων σε hotspots και κέντρα φιλοξενίας σήμανε συναγερμό σε αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή», την ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. ανησυχούν έντονα πληροφορίες και ενδείξεις για δράση ακροδεξιών στοιχείων στα δύο νησιά.


οδος φωκιωνος νεγρη

Ταυτόχρονα, το αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς λόγω της συμφωνίας Ε. Ε. - Τουρκίας απαγορεύεται να μεταφερθούν στην ενδοχώρα άτομα από τα νησιά, εκτός αν εγκριθεί το αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει.

Ωστόσο για όσους αφικνούνται σήμερα στα νησιά - εφόσον οι ροές συνεχίζονται καθημερινά - και καταθέτουν αίτημα ασύλου, οι διαδικασίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν περάσουν τουλάχιστον 10-12 μήνες, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην «Κ» ο Δανιήλ Εσδράς, επικεφαλής του Ελληνικού Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

Το θέμα έχει θορυβήσει ιδιαίτερα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που μετέβη στις Βρυξέλλες την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή, ζήτησε άμεση βοήθεια τόσο όσον αφορά τις υπηρεσίες ασύλου όσο και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στα ελληνικά νησιά παραμένουν 16.168 άτομα ενώ οι υφιστάμενες δομές μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8.000 άτομα.

Στη Λέσβο βρίσκονταν 6.142 άτομα, στη Χίο 4.143, στη Σάμο 2.670, στην Κω 2.004 και στη Λέρο 918. Οι κάτοικοί τους ζητούν να μεταφερθούν οι μετανάστες άμεσα στην ενδοχώρα ώστε τα νησιά όπου υπάρχουν hotspots να επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε δημοσιογράφους από τη Χίο, σε συνάντησή τους στην Αθήνα την προηγούμενη Δευτέρα, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. «Η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα σημαίνει κατάρρευση της συμφωνίας Ε. Ε. - Τουρκίας.Την επόμενη ημέρα θα γεμίσουν τα νησιά με νέο κύμα μεταναστών», τονίζει ο κ. Μουζάλας. Αντιπροτείνει δε τη δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας σε Χίο και Λέσβο ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα hotspots, τα οποία θα παραμείνουν ως κέντρα καταγραφής.

Όσον αφορά τη Χίο όπου τις τελευταίες ημέρες σοβαρά επεισόδια κατέστρεψαν σχεδόν ολοσχερώς το κέντρο φιλοξενίας στη Σούδα - το οποίο βρίσκεται μέσα στην πόλη-, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής τονίζει ότι η κοινωνία δεν εμπιστεύεται όσα λέει το υπουργείο. Τα άτομα που εργάζονται για λογαριασμό του δήμου στη Σούδα αρνούνται να επιστρέψουν στον καταυλισμό μετά τα τελευταία επεισόδια.

Στη Σάμο, ο σύνδεσμος ξενοδόχων ζητεί να φύγουν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί προκειμένου να σωθεί ο τουρισμός. Μάλιστα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος, ζητεί από τα μέλη του να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ προσφέροντας τα ξενοδοχεία τους για τη φιλοξενία προσφύγων.


νομικο τμημα δημου αθηναιων

Στρατηγική συνεργασία «Αποστολής» - Μασούτη για τη στήριξη οικογενειών που έχουν ανάγκη

Μία νέα στρατηγική συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας δημιουργείται μέσα από την ένωση των δυνάμεων του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.», η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα, σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.


Η συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.» σκοπό έχει την υλοποίηση του Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.


νομικο τμημα δημου αθηναιων

σουρεαλιστής ζωγράφος



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπεγράφη, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και του κ. Ιωάννη Μασούτη Διευθύνοντα Σύμβουλου της «Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.», προγραμματική συμφωνία στην οποία προβλέπεται η μηνιαία διανομή, αρχικά, 1.040 δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα και την Χαλκίδα, σε συνεργασία με τις Ιερἐς Μητροπόλεις, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν θα εξετάζεται η επέκταση του Προγράμματος και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Η επιλογή των επωφελούμενων θα γίνεται από την «Αποστολή», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων.


τμημα μαιευτικης θεσσαλονικης τει

Σε συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη, ο κ. Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στην απόφαση της οικογένειας Μασούτη να συνεργαστεί η «Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.» με την «Αποστολή» για να βοηθήσουν τη χώρα μας και να ενισχύσουν την ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά που αποτελούν τα θύματα της οικονομικής κρίσης.

masoutis2



Ο κ. κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Μασούτη καθώς και τους χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο περίοδο, αμιγώς ελληνικές εταιρείες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στήριξης οικογενειών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

«H ιστορία του Διαμαντή Mασούτη μάς δείχνει τις κρυφές δυνάμεις των Ελλήνων και αποτελεί παράδειγμα για όλους εκείνους που σκέφτονται ότι δεν υπάρχει ελπίδα στην Ελλάδα. Αυτοδημιούργητος, κατάφερε με πείσμα και σκληρή δουλειά να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του λιανεμπορίου. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην οικογένεια Μασούτη γιατί αγκαλιάζουν όλοι μαζί τις προσπάθειες της Εκκλησίας και της “Αποστολής”, κυρίως, όμως, για την ευαισθησία τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Έλληνες που δοκιμάζονται τόσο σκληρά».

Η οικογένεια Μασούτη χαρακτήρισε θεάρεστο το έργο του Αρχιεπισκόπου, μέσω της «Αποστολής», προσθέτοντας ότι «αυτή τη δύσκολη περίοδο η Εκκλησία φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη όσους υποφέρουν, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή. Η εταιρεία μας εμπιστεύεται την «Αποστολή» και μαζί ξεκινούν πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ από κοινού σχεδιάζουν την επέκταση των προγραμμάτων στους τομείς της Υγείας, Εκπαίδευσης κ. α. Στη συνεργασία μας, πρόσθετα, σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε τα 264 καταστήματα, 244 σούπερ μάρκετ και 20 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, που καλύπτουν γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο και απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζόμενους».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρωτοβουλία της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.» η οποία, όπως είπε, «με ανιδιοτέλεια, σεβασμό, αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, συμμετέχει στις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπἠς με την «Αποστολή». Πρωτοβουλίες σαν αυτή της οικογένειας Μασούτη, αποτελούν δρόμο ελπίδας, για την ανάδυση της χώρας μας από τη μακρά δοκιμασία της βαθιάς οικονομικής κρίσης».


Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

vintage outfits for ladies

Λάρισα: Οδηγούσε μεθυσμένος και οπλισμένος!

Μεθυσμένος φέρεται να οδηγούσε ένας 49χρονος στην Ελασσόνα το βράδυ του Σαββάτου, ενώ κατηγορείται πως στο αυτοκίνητό του κουβαλούσε ένα αεροβόλο τουφέκι, ένα αεροβόλο πιστόλι, αλλά και ένα τσεκούρι.


χρηστος κιτσιος δημοσιογραφος

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας, η οποία και συνέλαβε τον άνδρα, ενώ ο οπλισμός κατασχέθηκε.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Σε βάρος του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.



τσιρος σεβαστουπολεως
vintage outfits for ladies

τζίμης πανούσης επίδαυρο

Στάσεις εργασίας: Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Στάσεις εργασίας σε μετρό ηλεκτρικό και τραμ θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα Μέσα, πράγμα που σημείνει ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή.


ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Για την εβδομάδα που μας έρχεται οι απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως έχουν ήδη εξαγγελθεί θα έχουν ως εξής:


τζίμης πανούσης επίδαυρο



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 π. μ. σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ


κεικ γεμιστο με σοκολατα

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στάση εργασίας 21:00 έως τη λήξη βάρδιας στον ηλεκτρικό ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό θα συνεχίσουν τις στάσεις εργασίας έως και τις 2 Δεκεβρίου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου (έναρξη βάρδιας έως 10:00), την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (12:00 έως 16:00) και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου (21:00 έως λήξη βάρδιας).


κρυφη καμερα με καταγραφη

Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (20/11/2016) ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.


κρυφη καμερα με καταγραφη

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης παρίστατο στον πανηγυρικό Εσπερινό για τα Εισόδια της Θεοτόκου όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη δυσφορία.


μαριαννα ευστρατιου πρωτη φορα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Μέσα σε λίγα λεπτά ο ποιμενάρχης της Κρήτης ζαλίστηκε και λιποθύμησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ιερέων και των πιστών.


doberman one piece treasure cruise

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες εξετάσεις και η αξονική τομογραφία που του έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δείχνουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα, ενώ η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει απόψε στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αναμένεται να πάρει εξιτήριο, μάλλον τη Δευτέρα (21/11), μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεών του με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το επεισόδιο πιθανόν να οφείλεται στην κούραση, από το επιβαρυμένο πρόγραμμα και τη νηστεία.


θα βρεις το δασκαλο σου επεισοδιο 20

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο τεχνικός ορθοπεδικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη ασθενή

Η υπόθεση είχε σοκάρει την κοινωνία του Ηρακλείου - Πώς ο έκφυλος αποπλάνησε το 12χρονο κορίτσι


ortis ortisan natural laxative

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ


  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Τα στοιχεία του τεχνικού ορθοπεδικού ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου έδωσε στη δημοσιότητα μετά από τη σχετική Εισαγγελική διάταξη, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.


θα βρεις το δασκαλο σου επεισοδιο 20

Πρόκειται για τον Κρασσά Μιχαήλ του Δημητρίου, κάτοικο Ηρακλείου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη.


στρατιωτικες μοναδες αλεξανδρουπολης

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από τους γονείς της, το 12χρονο κορίτσι έπρεπε να βάλει νάρθηκα λόγω θωρακικής σκολίωσης. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο καταγγελλόμενος, στον οποίο αποτάθηκε για το θέμα η οικογένεια, τοποθέτησε στην ανήλικη δύο «κηδεμόνες» για την διόρθωση της σκολίωσης ενώ της συνέστησε να υποβληθεί και στη θεραπεία που αποκάλεσε ως «ρεύματα», ως την πλέον αποτελεσματική.

Για την εφαρμογή αυτής της θεραπείας της εξήγησε ότι έπρεπε να καθίσει σε μια ορισμένη στάση στην καρέκλα, να βγάλει την μπλούζα και τον στηθόδεσμο, να κατεβάσει λίγο το παντελόνι της και να καλύψει τα μάτια της με κάποιο ύφασμα καθώς και να βάλει στο στόμα της ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι για την ρύθμιση της αναπνοής.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, η μητέρα παρέμεινε στο γραφείο του κατηγορούμενου ενώ εκείνος και το κορίτσι πήγαν στο εξεταστήριο για την διαδικασία που της είχε περιγράψει σε προγενέστερο χρόνο.

Αφού γδύθηκε από τη μέση και πάνω, κάθισε στην καρέκλα κατά την στάση που της είχε υποδείξει ο ειδικός. Τότε της έδειξε ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι που ήταν τοποθετημένο στο τραπέζι απέναντι από την καρέκλα, το οποίο θα της έβαζε στο στόμα προκειμένου να παίρνει σωστές αναπνοές. Η ανήλικη έκλεισε τα μάτια της με το ύφασμα που της έδωσε ο κατηγορούμενος και αυτός έλαβε θέση μπροστά της.

Το κορίτσι καταγγέλλει ότι αντί για το φουσκωμένο χειρουργικό γάντι, ο κατηγορούμενος έβαλε στο στόμα της το πέος του!

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου γίνεται - σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη - προκειμένου να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο, οι ανήλικοι, οι ευάλωτες ή ανίσχυρες πληθυσμιακά ομάδες αλλά και «προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-274258 και 274070 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας», αναφέρει η Αστυνομία.


θνησιμοτητα συνωνυμο

Υπόθεση Βατοπεδίου: Η αθώωση και τα μελανά πολιτικά παιχνίδια με τη λίμνη Βιστωνίδας

Ποιοι και γιατί επιθυμούν από το παρασκήνιο να υφαρπάξουν την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου; - Σκληρό πολιτικό πόκερ με συγκεκριμένα συμφέροντα που κινουν τα νήματα από το παρασκήνιο.


ξενοδοχειο νεα μητροπολη θεσσαλονικη

αεροπορικα εισητηρια πετας

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΥΦΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ


  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Στο ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορούσε την αποκαλούμενη υπόθεση Βατοπεδίου, αποδείχθηκε ότι πίσω από τα ονόματα όσων κατηγορήθηκαν, στήθηκε ένα θολό και ύπουλο πολιτικό παιχνίδι.

Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.


θνησιμοτητα συνωνυμο

Μέχρι εδώ όλα καλά. Η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κλείνει ένα μεγάλο κύκλο των δικαστικών διενέξεων.

Κι όπως τόνισε με γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής :«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή... Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Το μελανό σημείο της υπόθεσης όμως βρίσκεται αλλού.

Στην αρχή της ανάγνωσης της απόφασης, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις αυτής, ανήκουν στο Δημόσιο, αν και ολοκληρωτικά η υπόθεση αυτή θα κριθεί στα αστικά δικαστήρια το επόμενο Φθινόπωρο.

Εδώ λοιπόν βρίσκεται το «ζουμί» της υπόθεσης το οποίο αποτυπώνεται με εύλογα ερωτήματα:

Ποιοι και γιατί επιθυμούν τη μεταβίβαση της λίμνης Βιστωνίδας και της ευρύτερης περιοχής στο δημόσιο;

Διότι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι ότι συγκεκριμένοι κύκλοι επιθυμούν να βάλουν χέρι στην περιουσία της Μονής Βατοπεδίου, ξεκινώντας από την υπόθεση της λίμνης.

Άλλωστε, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας έχει σημαντική εθνική και γεωστρατηγική σημασία.

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι λιμνοθάλασσα της Ελλάδας, στα σύνορα μεταξύ Νομού Ξάνθης και Ροδόπης.

Μιλάμε δηλαδή για μια περιοχή που ήδη εδώ και χρόνια βρίσκεται στο... μάτι του κυκλώνα με περίεργα παιχνίδια που παίζονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!

• Το ερώτημα είναι «ποιοι και γιατί πιέζουν να υφαρπάξουν την περιουσία της Μονής Βατοπεδίου;» σε μια περίοδο που η Μονή αποτελεί ένα από τα τελευταία προπύργια της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

• Ποιοι «ποντικοί» έχουν δουλέψει στο παρασκήνιο και εξακολουθούν να παίζουν «βρώμικα» πολιτικά παιχνίδια μεταπηδώντας από στρατόπεδο σε στρατόπεδο πουλώντας δήθεν προστασία και λύσεις επί συγκεκριμένων θεμάτων;

Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή επί της σημερινής αποφάσεως δεν ήταν καθόλου τυχαία: «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία».

Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα;

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι αυτά τα υπόγεια συμφέροντα προέρχονται και από το ΠΑΣΟΚ και από το χώρο της ΝΔ...

Ναι καλά διαβάσατε.

Και από το χώρο της ΝΔ.

Και μιλάμε βεβαίως για αυτούς που πολέμησαν μετά μανίας τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μεταπηδούν σε διάφορα στρατόπεδα πουλώντας εκδούλευση σε όλο το πολιτικό φάσμα.


ile de la cit顡dresse

25η Μαρτίου: Πώς πληρώνεται - Τι ισχύει που η γιορτή «πέφτει» Σάββατο

Η εορτή της 25ης Μαρτίου από το νόμο έχει καθοριστεί ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.


σεφερλης ονε μαρκ σηος

Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν Κυριακές και αργίες.


ile de la cit顡dresse



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Φέτος η 25η Μαρτίου συμπίπτει με ημέρα Σάββατο έτσι ισχύουν τα εξής σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ. Π.Ε. Α./ΓΣΕΕ):

α) Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν:
1) Όσοι εργάζονται με πενθήμερο, αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν θα απασχοληθούν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, θα πρέπει να λάβουν ένα ημερομίσθιο επιπλέον.
2) Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μισθό και δεν θα απασχοληθούν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, λόγω συστήματος πενθήμερης εργασίας, δεν δικαιούνται να λάβουν τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού τους.


βερολινο δρεσδη τρενο τιμη

Επί συστήματος εξαήμερης απασχόλησης, όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν απασχοληθούν στις 25 Μαρτίου 2017, θα λάβουν κανονικά το αναλογούν ημερομίσθιο, (6 ημερομίσθια συνολικά την εβδομάδα) ενώ οι αμειβόμενοι με μισθό δεν δικαιούνται άλλης αμοιβής πέραν του μισθού τους.

β) Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν
Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται
1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν .
2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 25η Μαρτίου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.
β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές απ’ το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.


φορεματα opera 2014

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ στην Μυτιλήνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε βόρεια της Μυτιλήνης.


εφημερευοντα φαρμακεια επαρχιας λαρνακας

Πιο συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 17:19 και σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται 66 χιλιόμετρα βορειοδυτικά Μυτιλήνης.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 12,6 χιλιόμετρα.


φορεματα opera 2014

χαμηλοσ αιματοκριτησ και εγκυμοσυνη
seismos

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.