Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ο αδερφος του παντελιδη στη γαδα

Παντελής Παντελίδης: Ο 32χρονος δεν πάτησε καθόλου φρένο

Ο «εγκέφαλος» του τζιπ μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαινε ο Παντελής Παντελίδης και έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ημέρες, απεφάνθη τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις τραγικές στιγμές.


ύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία των πραγματογνωμόνων της Τροχαίας που εξετάζουν την υπόθεση, ο «εγκέφαλος» του αυτοκινήτου έδειξε πως ο οδηγός του δεν πάτησε καθόλου φρένο.


αντωνυμο του παροδικος

ανοίγματα στον επικλινή πάγκο με αλτήρες



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Διαβάστε περισσότερα στο gossip-tv.gr



ο αδερφος του παντελιδη στη γαδα

διογενης παλλας αθηνα

Κύκλωμα εκβιαστών - Μαυρίκος: Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων

Σε γραμμή πλήρους άρνησης κινούνται οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των εκβιασμών.


κρατικο πιστοποιητικο γλωσσομαθειας γερμανικα 2016

Ήδη έχει ολοκληρώσει την απολογία του ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, ενώ αυτή την ώρα απολογείται ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.


διογενης παλλας αθηνα

υπνοσακος για μωρα ηρα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τι είπαν ενώπιον του πρώτου ειδικού ανακριτή

Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης «ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ»:

«Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν.

Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου.

Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Α. Κ σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Α. Κ.

Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και καταγγέλλουσας αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον».

Μεταξύ άλλων ο Μαυρίκος επικαλείται τις εξής συνομιλίες:

Α. Κ.: Δεν είμαι ξανθιά.....είμαι μελαχρινή

Μουσσάς: Είσαι σέξυ θεία Λόλα

Α. Κ.: Χαχαχα....έλα....έλα

Συνομιλία Β

Α. Κ.: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....

Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι

Α. Κ.: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη

Μουσσάς: Ξέρω να κάνω και μασάζ

Α. Κ.: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

«Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22/2/2016, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η Α. Κ. και το τμήμα δίωξης εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα είτε με παράδοση επιταγής...; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη».

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα του υποστηρίζει το δεξιό χώρο και ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολίτευση.

Όσον αφορά στις συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ ο Μαυρίκος υποστηρίζει: «Ο Μουσσάς αναφέρει τα ελληνικά πετρέλαια που δίνουν 50.000 ευρώ το χρόνο εννοώντας το προφανές, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις βάση σύμβασης. ....Ουδέποτε αυτή η εταιρεία έχει καταγγείλει οτιδήποτε. Η αναφορά του Μουσσά: “Να μην είναι 100.000 ευρώ το χρόνο” είναι μια απλή ευχή ότι θα μπορούσαν να δίνουν και παραπάνω ή οποία επίσης καταρρίπτει και το σενάριο της εκβίασης».

Παναγιώτης Μουσσάς:

«Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη “μεθοδευμένη” μήνυση της μοναδικής μάρτυρας».

Με το υπόμνημά του ο Παν. Μουσσάς - το οποίο υπογράφει ο ίδιος - αντικρούει νομικά τις κατηγορίες και ζητεί να μην κριθεί προφυλακιστέος καθώς δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και έχει μόνιμη κατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και είναι της επιδίωξης του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζονταν.

Χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την καταγγέλλουσα, υπεύθυνη γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να αντέκρουσε λέγοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».


ajax online academy drills

Προσφυγικό: Εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στις Θερμοπύλες ανακαινίστηκε για τους πρόσφυγες

Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες στη Λαμία για να φιλοξενήσει προσωρινά πρόσφυγες.


πιστωτικες καρτες στο εξωτερικο

πωληση ακινητου φοροσ υπεραξιασ

Πρόκειται για ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται στις Θερμοπύλες, κοντά στις ιαματικές πηγές, και το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από το 2012.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης την Παρασκευή 26/02 το απόγευμα σε σύσκεψη φορέων και εθελοντικών οργανώσεων ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επιλογή ορίζοντας το χρονοδιάγραμμα των 48 ωρών για να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες.

Έτσι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή των βασικών του λειτουργιών.


ajax online academy drills

«Προσπαθούμε να λειτουργήσουμε άμεσα και συντονισμένα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης συμπληρώνοντας ότι «μέχρι στιγμής το έχουμε καταφέρει και οι ενέργειές μας σε σχέση με την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων δείχνουν να αποδίδουν. Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται να είναι όλα έτοιμα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά για να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες οι οποίοι από την περασμένη Τρίτη βρίσκονται σε διάφορα σημεία στη Φθιώτιδα.

Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων, Επισκεύασαν και τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.

«Πρόκειται για την καλύτερη μεταξύ όλων των άλλων επιλογών» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραϊσκος που έχει τον συντονισμό των ενεργειών.

«Έχουμε δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για έναν χώρο προσωρινής παραμονής» δηλώνει ο κ. Καραΐσκος και μάλιστα προσδιορίζει ότι από σήμερα το βράδυ θα δοθεί το πράσινο φως για να μετακινηθούν εκεί πρόσφυγες που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.


παλινδρομηση εννοια

Προσοχή: Δείτε ποιες ώρες δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη Μετρό και Ηλεκτρικός

Με μικρή υπομονή πρέπει να «οπλιστεί» αύριο, Τρίτη (01/03/2016) το επιβατικό κοινό, καθώς Μετρό και Ηλεκτρικός θα τραβήξουν… «χειρόφρενο».


παλινδρομηση εννοια

Aκινητοποιημένοι θα είναι αύριο το πρωί, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, οι συρμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου λόγω της προειδοποιητικής στάσης εργασίας στην οποία προχωρά το Σωματείο εργαζομένων Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Το σωματείο εργαζομένων ΣΗΕΚ, στη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη μίας προειδοποιητικής στάσης εργασίας, την 1η Μαρτίου 2016 από την έναρξη της κυκλοφορίας έως 08:00, εκφράζοντας «τη διαμαρτυρία του για τις ενέργειες της διοίκησης που συντηρούν και επιτείνουν τη δυσλειτουργία και καλλιεργούν την απογοήτευση» και ζητούν από τη διοίκηση «να μη θέτει υπό αμφισβήτηση τα ήδη ισχύοντα άρθρα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».



ειμαι πολυ μπρουταλ youtube
τι ειναι η εστίαση

κλουβια σκυλων κατασκευη

Ένταση στην Ειδομένη: Πρόσφυγες έριξαν τον φράχτη στα σύνορα

Πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων έχει καταλάβει το μεσημέρι της Δευτέρας (29/02) τις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης και άρχισε να πετά πέτρες προς τους σκοπιανούς αστυνομικούς.


Οι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη εδώ και αρκετές ημέρες καθώς τα Σκόπια ανοιγοκλείνουν τα σύνορα αφήνοντας να περνούν ελάχιστοι κάθε φορά, στο έδαφός τους, ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα να περάσουν στη γειτονική χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


κλουβια σκυλων κατασκευη



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


prosfiges5

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι περισσότεροι απ' αυτούς μάζεψαν νωρίτερα τα λιγοστά υπάρχοντά τους και κατέλαβαν τις σιδηροδρομικές γραμμές έως και το σημείο όπου υψώνεται ο μεταλλικός φράχτης με τα Σκόπια.


ευκολο σουφλε μακαρονιων

ονειροκριτης βρωμικες τουαλετες

Ορισμένοι από αυτούς κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τους επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση. Κατάφεραν δε, να ρίξουν ένα κομμάτι του φράχτη.



Τα πνεύματα «άναψαν» και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ' αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν από τον φράχτη.

Ηρέμησαν τα πνεύματα

Οι πρόσφυγες πλέον πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στις σιδηροδρομικές γραμμές μπροστά στην ουδέτερη ζώνη ενώ οι αρχές των Σκοπίων επιδιορθώνουν τη σπασμένη περίφραξη και έχουν αναπτύξει μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Από την ένταση που προηγήθηκε, προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί και αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των ΜΚΟ με αναπνευστικά προβλήματα.

Η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή, ενώ από τα πενήντα άτομα που επρόκειτο να περάσουν στα Σκόπια, όταν άνοιξε νωρίτερα το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη, τελικά πέρασαν μόνο δέκα, λόγω της έντασης που οδήγησε στο κλείσιμο της ουδέτερης ζώνης.


ηλεκτρολογων μηχανικων κ μηχανικων υπολογιστων θεσσαλονικης

Ο Αντώνης Κανάκης για τη σάτιρα, την εξουσία και τον Τσίπρα (part b)

Ο Αντώνης Κανάκης μιλώντας στο CNN Greece επισήμανε ότι το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η Παιδεία και δεν έκρυψε την οργή του για το κράτος τονίζοντας πως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τέλος τόνισε πως οι νέοι πρέπει να παλέψουν στην Ελλάδα... για την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



τονια χαρντινγκ
παρλιαρος τουρτα με βασιλοπιτα
ηλεκτρολογων μηχανικων κ μηχανικων υπολογιστων θεσσαλονικης

ηλιακα βερνικια νυχιων

Τουλάχιστον 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν σήμερα στον Πειραιά

Δύο πλοία αναμένονται σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία θα μεταφέρουν περισσότερους από 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, από νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


Συγκεκριμένα, στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει εντός της ημέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue star 1" μεταφέροντας 623 μετανάστες και πρόσφυγες από δύο νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Το πλοίο παρέλαβε 497 άτομα από τη Μυτιλήνη και 126 από τη Χίο.


ηλιακα βερνικια νυχιων



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Εντός της ημέρας, αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 423 μετανάστες και πρόσφυγες. Το πλοίο παρέλαβε 316 άτομα από τη Ρόδο και 107 από την Κω.


πωσ να ντυθω σε ενα παρτυ

new holland σπαστο

Στο μεταξύ αναχώρησε τα ξημερώματα μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» για τη Μυτιλήνη και τη Χίο προκειμένου να παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρωινές ώρες αναχώρησε και το "Blue star 2" για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.


αγνωστο σφαλμα 21

Ειδομένη: Πρόσφυγες έπλεξαν με λουλούδια τον φράχτη για να γιορτάσουν την άνοιξη

Τη σιδερόφραχτη περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, πάνω στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, «έπλεξαν» με ανοιξιάτικα λουλούδια πρόσφυγες και τα παιδιά τους προσπαθώντας να φέρουν την άνοιξη στις ελπίδες τους και να καταφέρουν κάποια στιγμή να περάσουν στη γειτονική χώρα.


αγνωστο σφαλμα 21

δεντρο με κιτρινα ανθη

Ωστόσο, από τη Δευτέρα, οπότε και επετράπη η διέλευση σε μόλις 30 πρόσφυγες, η ουδέτερη ζώνη παραμένει κλειστή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή καθώς οι αρχές των Σκοπίων κρατούν κλειστή την περίφραξη.


δεκαπενταυγουστοσ ταινια ειρηνη παπαδοπουλου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


anoixi1


Η ηλιόλουστη μέρα φαίνεται να είναι ο μόνος σύμμαχος των προσφύγων σήμερα, καθώς βρήκαν την ευκαιρία να στεγνώσουν τους υπνόσακους και τις σκηνές τους που έγιναν μούσκεμα από τη χθεσινή νεροποντή. Άλλοι πάλι, βρήκαν ευκαιρία να βάλουν μπουγάδα και να απλώσουν πάνω στα συρματοπλέγματα παιδικά ρουχαλάκια, μπουφάν, εσώρουχα και κάλτσες και κάποιοι άλλοι στήθηκαν για ... καλλωπισμό σε ένα αυτοσχέδιο κουρείο!

Μέρα με τη μέρα, όμως, η ελπίδα των περισσότερων από 7000 προσφύγων που έχουν συρρεύσει στον καταυλισμό, ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, λιγοστεύει και αρχίζουν να αναζητούν άλλους τρόπους «διαφυγής».
Εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες σε έναν καταυλισμό που είναι σχεδιασμένος για 2000 - 2500 άτομα, οι περισσότεροι προσπαθούν να χορτάσουν την πείνα τους με το φαγητό που μοιράζουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι εθελοντές ενώ, όσοι έχουν ακόμα χρήματα ψωνίζουν σάντουιτς με πατάτες ή κοτόπουλο, αντί 2 ή 3 ευρώ αντίστοιχα, σε παρακείμενες καντίνες.

Η «Open Border Kitchen» που αποτελεί πρωτοβουλία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, μοιράζει εδώ και μέρες χιλιάδες μερίδες φαγητού που παρασκευάζεται σε ένα λυόμενο στον καταυλισμό. Με τη βοήθεια προσφύγων που καθαρίζουν και κόβουν τα λαχανικά προσπαθώντας να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, προσέφεραν μόλις χθες 2800 μερίδες και σήμερα ετοίμαζαν άλλες τόσες με ζεστό φακόρυζο και πατάτες γιαχνί.

40-50% του πληθυσμού είναι οικογένειες

«Δύσκολη και θα συνεχίζει να δυσκολεύει» εκτιμά την κατάσταση ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Γιώργος Κοσμόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θέλουν όλοι να βρίσκονται εδώ, κοντά στην ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα περάσουν» λέει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός ότι 40-50% των συγκεντρωμένων προσφύγων είναι συνήθως οικογένειες με παιδιά, εξηγεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις κάποιος άντρας συγγενής, τους έχει «ανοίξει το δρόμο» νωρίτερα και βρίσκεται ήδη σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου τους περιμένει.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι περνάνε πλέον από την ουδέτερη ζώνη, δεν αποτρέπει εκατοντάδες πρόσφυγες να συνεχίζουν να συρρέουν απ' όλη την Ελλάδα στην Ειδομένη, όπου ο καταυλισμός εξαπλώνεται στα χωράφια, στο δρόμο, ακόμα και δίπλα στη σιδηροδρομική γραμμή ελλοχεύοντας κινδύνους, κυρίως για τα παιδιά.


στρατηγος νταβος

Καταστρέφεται η εκκλησία του Αρχαγγέλου στην Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια με ανακοίνωση καλεί τους αρμόδιους να ζητήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ενεργήσουν για την αποκατάσταση της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που δεσπόζει του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας.


«Πληροφορούμαστε ότι η εκκλησία μετατρέπεται σε ερείπιο και πεζουναρκό, ενώ δεν υπάρχει πλέον το καμπαναριό το οποίο υψωνόταν κατακόρυφα πάνω από το λιμάνι και μαρτυρούσε ότι όλοι αυτοί που λυμαίνονται σήμερα την πόλη δεν είναι οι αυτόχθονες χριστιανοί ορθόδοξοι για τους οποίους κτυπούσε κάθε Κυριακή η καμπάνα του Αρχαγγέλου, αλλά είναι οι βάρβαροι αλλόθρησκοι κατακτητές οι οποίοι μπήκαν στην πόλη κατακτητές το 1974», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.


στρατηγος νταβος

radio latino



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


«Καλούμε τους αρμοδίους να ενεργήσουν άμεσα και να απαιτήσουν από τα Ηνωμένα Έθνη να ενεργήσουν για την άμεση παλλινόρθωση και αποκατάσταση του ιερού Ναού με το καμπαναριό και το σταυρό στην κορυφή του», καταλήγει η ανακοίνωση.


fast food λαγκαδας

βαξεβανης ρεπορταζ

Σοκ στη Μυτιλήνη: Πέθανε, ενώ περίμενε να βγει από το χειρουργείο η γυναίκα του

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα 33χρονο στη Μυτιλήνη


φιλε το ξερω

Ένας 33χρονος μόνιμος στρατιωτικός, έχασε τη ζωή του ενώ βρισκόταν μέσα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο άτυχος νέος ήταν στην αίθουσα έξω από το χειρουργείο και περίμενε με αγωνία να βγει η γυναίκα του, η οποία την ώρα εκείνη χειρουργείτο.


βαξεβανης ρεπορταζ

συνταγη κοτοπουλο εξοχικο



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο στρατιωτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έναν δυνατό πόνο στην πλάτη του. Μεταφέρθηκε αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με το lesvosnews, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς.


δεν παιζουν τα κρατικα καναλια

Καιρός: Σοβαρά προβλήματα στις θάλασσες - Θυελλώδεις άνεμοι και γενικό απαγορευτικό απόπλου

Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.


Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.


κερδοφορο συστημα στο στοιχημα



  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.


δεν παιζουν τα κρατικα καναλια

Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.


διαφημιστικα μαγνητακια τιμες

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ


mega tv live κλεμμενα ονειρα τελευταιο επεισοδιο

Η Μητρόπολη Λάρισας κοντά στους πρόσφυγες

Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα ΣΕΑ Ευαγγελισμού, κοντά στην κοιλάδα των Τεμπών, επισκέφθηκε χθες ομάδα συνεργατών, κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, απεσταλμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.


mega tv live κλεμμενα ονειρα τελευταιο επεισοδιο

Ύστερα από τις αλλεπάλληλες αποστολές των προηγούμενων ημερών, σε τρόφιμα, ιμάτια, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, που προσέφερε η Λογία της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και τα φιλόπτωχα ταμεία αρκετών ενοριών, κατόπιν συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, η Ιερά Μητρόπολη ανέλαβε εξ' ολοκλήρου το φαγητό των ανθρώπων εκείνων, που κατέφθαναν έξω από την Λάρισα, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Από το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαρτίου 2016, συστρατεύθηκαν οι φιλότιμες και δραστήριες κυρίες της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, που διακονούσαν στον «Επιούσιο» και μαζί με τον εφημέριό και τους υπευθύνους των συσσιτίων ετοίμασαν εκατοντάδες μερίδες φαγητού, σάντουϊτς, χυμών, νερών και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία μετέφεραν και με πολλή αγάπη διένειμαν στον χώρο των προσφύγων ιερείς και λαϊκοί συνεργάτες, σε απόλυτο συντονισμό με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, Ιατρούς της Αγάπης και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και άλλων φορέων.


εκο λεωφορος διονυσου

ανασφαλιστοι νεος νομος

πηγη romfea.gr


ψειρες στη γατα

Σκάνδαλο σε δημόσιο νοσοκομείο: Δείτε που έκρυβε τα «φακελάκια» ο γυναικολόγος

Τα 650 ευρώ που ζήτησε γυναικολόγος από έναν άνδρα προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της συζύγου του, ήταν και το τελευταίο «φακελάκι» για τον γιατρό καθώς συνελήφθη από την αστυνομία.


ψειρες στη γατα

Γυναικολόγος του Θριάσιου Νοσοκομείου, συνελήφθη για δωροληψία, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς ζήτησε και παρέλαβε «φακελάκι» με χρήματα προκειμένου να ξεγεννήσει μια γυναίκα.


μανιταρι χαιτη του λιονταριου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ο γυναικολόγος αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία του συζύγου της εγκύου, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το ποσό των 650 ευρώ, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό.

Μετά τον τοκετό, σε προκαθορισμένη συνάντηση στα χειρουργεία του νοσοκομείου, ο γιατρός παρέλαβε από τον ιδιώτη το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε προσημειωθεί.


που πουλανε σιταροχορτο

Τότε επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν το γυναικολόγο.

Σε έρευνα στο χώρο των χειρουργείων βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο στην ψευδοροφή το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 ευρώ.

Ο γυναικολόγος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα Σάββατο (05/03) στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


τιμές διυλιστηρίου

Κόρινθος: Σύλληψη ηλικιωμένου για απόπειρα αποπλάνησης ανήλικου κοριτσιού

Ένας ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης (3/3/2016) στο Κιάτο και κατηγορείται ότι προσπάθησε να αποπλανήσει μια ανήλικη Βουλγάρα.


κοριος απωθητικο

Συγκεκριμένα, χθες στις 14:30 μετά το μεσημέρι ένας 71χρονος Έλληνας, κινούμενος με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του στο Κιάτο, σταμάτησε μπροστά από μια ανήλικη Βουλγάρα και φέρεται να της ζήτησε να της δώσει χρήματα προκειμένου να τον αφήσει να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.


τιμές διυλιστηρίου



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μικρή απομακρύνθηκε γρήγορα και πήγε στην μητέρα της ενημερώνοντάς την για το περιστατικό.

Η μητέρα της ανήλικης πήγε στην αστυνομία καταγγέλλοντας το περιστατικό και αργότερα το απόγευμα συνελήφθη ο 71χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Κορίνθου.


ετσι προδοθηκε η κυπρος ταινια

κα σουτρα

Η ευχή της 8χρονης Σπυριδούλας πραγματοποιήθηκε! Πάντρεψε την Barbie και τον Ken (video)

Η μικρή Σπυριδούλα έλαμπε από χαρά και ικανοποίηση.


Στα οκτώ της χρόνια δεν έχει την τύχη να χαμογελά συχνά και αυτός είναι και ο λόγος που ήταν ευτυχισμένη μόλις πραγματοποιήθηκε η ευχή της.


κατια χριστινα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr



μήλα διατροφική αξία
κα σουτρα

γιωργος ρωμανος και παυλινα νασιουτζικ

Βρέθηκε πτώμα άνδρα στους Αγίους Αναργύρους

Το πτώμα ενός άνδρα εντόπισαν οι Αρχές σε οικοδομή στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της Παρασκευής (04/03)


καθήκοντα εκκαθαριστή

πατάτες τηγανητές φούρνο

Δολοφονημένος με δύο σφαίρες, βρέθηκε άγνωστος άντρας σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στους Αγίους Αναργύρους.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το πτώμα έφερε τραύματα από όπλο, ενώ δίπλα του βρέθηκαν σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας, πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενώ την προανάκριση της υπόθεσης διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


γιωργος ρωμανος και παυλινα νασιουτζικ

φρανκο βικι

Κόντρα αρχαιολόγων για τις νέες ανακαλύψεις Περιστέρι στην Αμφίπολη (video)

Μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα στον Τύμβο Καστά, ξέσπασε μπόρα…


Αρχαιολόγοι αμφισβητούν ανοιχτά τις νέες ανακαλύψεις που αφορούν σε μαρμάρινα μέλη, κομμάτια από παράσταση που κοσμούσε τη ζωοφόρο στο εσωτερικό του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με την ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη, αυτές οι ανακαλύψεις ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα σενάρια για ενδεχόμενη συσχέτιση του Τύμβου με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα.


φρανκο βικι

Δείτε το βίντεο:


κοινος παρονομαστης υποθεση

ταινιες ιραν


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ελληνικη μυθολογια χρονος

«Γκιουλενιστές» εισήλθαν παράνομα στη Ρόδο και ζητούν άσυλο

Δέκα άτομα τουρκικής καταγωγής συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (20/9) από αστυνομικούς στη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου Ρόδου από αστυνομικούς και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.


συνώνυμο του επήλθε

αντιγονη φλωρου

Πρόκειται για δύο άνδρες και δύο γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά.




  • Τέλος το «Τατουάζ»: Αναβρασμός στον Alpha - Το SMS που τους «πάγωσε» (pics)


Όπως έγινε γνωστό στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο διότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, όπως διαπιστώθηκε μετά την σύλληψη τους ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


ελληνικη μυθολογια χρονος

Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η Υπάτη Αρμοστεία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου ένα μήνα παραμένουν κρατούμενοι στη Ρόδο ακόμη τρεις Τούρκοι οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική», πρόκειται για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Όλοι τους, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.

Οι συνεντεύξεις τους για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου έχουν οριστεί για τις 21/9, 27/9 και 3/10.


τι ειναι το ζιζάνιο

Προσοχή: Κατασχέθηκαν πάνω από 7 τόνοι ακατάλληλης πατάτας

Στην κατάσχεση πατάτας προέλευσης Γαλλίας συνολικού καθαρού βάρους 7.200 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, μετά από αίτημα επιχείρησης εμπορίου αγροτικών προϊόντων για τη διενέργεια ποιοτικού ελέγχου.


ιδιωτικο ασθενοφορο πτολεμαιδα

Ειδικότερα, κατά το διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές κατέσχεσαν 480 συσκευασίες με διχτάκια πατατών, προέλευσης Γαλλίας συνολικού καθαρού βάρους 7.200 κιλών, λόγω παρουσίας μακροσκοπικών αλλοιώσεων από μύκητες και πράσινο μεταχρωματισμό. Το συγκεκριμένο προϊόν, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει



περιοδικα παιδικα
τι ειναι το ζιζάνιο

υγρασια στην αθηνα

Ηράκλειο: Γλίτωσε από θαύμα σε εργατικό ατύχημα

Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, το πρωί της Τετάρτης (09/03).


ευχες για το νεο ετος λογια

παιδικα γουινι στα ελληνικα

Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, όταν ο εργαζόμενος έπεσε από το απορριμματοφόρο, ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει στην περοχή του Πανεπιστημίου.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 40χρονος εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.



υγρασια στην αθηνα

poster on road safety for class 5

Πειραιάς: Εγκλωβισμένος μαζί με πρόσφυγες και ένας πρώην υπουργός!

Οι πρόσφυγες που είναι καθηλωμένοι στον Πειραιά ξεπερνούν τους 3.000! Κάποιοι έχουν στήσει και σκηνές. Ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι με απίστευτες ιστορίες και κυβερνητικές θέσεις!


poster on road safety for class 5

κερδιζεις στην αγαπη κερδισες


οι 147 δελφικες εντολες

Όπως υποστηρίζει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα Irish Times, ο απεσταλμένος της δημοσιογράφος στην Ελλάδα, ανακάλυψε ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες του Πειραιά έναν πρώην υπουργό του Αφγανιστάν! Τον Σαγιέντ Αχμάν Τζαμάλ Μομπάρεζ.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώην ισχυρό κυβερνητικό στέλεχος (υπουργός Θρησκευμάτων και Θρησκευτικών Σχέσεων) εγκατέλειψε την Καμπούλ με προορισμό την Ευρώπη. Αλλά εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται εγκλωβισμένος μαζί και με άλλους συμπατριώτες του στον Πειραιά.

«Εμένα με απειλούσε η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος… Εσύ τι θα έκανες αν σου έκαιγαν το σπίτι» ρωτά τον ρεπόρτερ των Irish Times στον οποίον εμπιστεύθηκε την ιστορία του. Από την στιγμή που εγκατέλειψε την Καμπούλ – πριν από περίπου ένα μήνα – έχει ξοδέψει 100.000 δολάρια για να φυγαδεύσει και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Από την Καμπούλ έφτασαν στο Ιράν αεροπορικώς. Κι από εκεί περπάτησαν μέχρι την Τουρκία 31 ώρες!

«Η γυναίκα μου, δύο κόρες μου και ένας από τους γιους μου χάθηκαν στο δρόμο, όταν οι Ιρανοί συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον μας και κλέφτες μας πήραν ό, τι πολύτιμο είχαμε. Από τότε δεν έχω μάθει τίποτα για την τύχη τους», αναφέρει.

«Το χειρότερο από όλα είναι που μας λένε "οικονομικούς μετανάστες". Δεν ήρθαμε εδώ γιατί είχαμε οικονομικά προβλήματα, δεν χρειαζόμουν σπίτια και αυτοκίνητα. Ήρθαμε γιατί αντιμετωπίζαμε θανάσιμο κίνδυνο», τονίζει.


σιμος τσιπουραδικο κατερινη

Ρίγη συγκίνησης στην Ειδομένη: «Εδώ είναι το σπίτι μας – Η σκηνή έχει και το όνομά μας»

Ακόμη μια δύσκολη μέρα, μέσα στη λάσπη και τη βροχή, ξημέρωσε στην Ειδομένη για τους 13.000 πρόσφυγες, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για συνέχιση του ταξιδιού τους, να εξανεμίζονται, καθώς από την περασμένη Δευτέρα, η ροή έχει διακοπεί και η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων παραμένει κλειστή.


σιμος τσιπουραδικο κατερινη

Ωστόσο, παρά τις άθλιες συνθήκες, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το σημείο. Προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα, απέναντι στην αντιξοότητα του καιρού και «θωρακίζουν» τις σκηνές τους με πρόσθετα πλαστικά κομμάτια, ενώ γράφουν και το όνομά τους στα αραβικά, προσπαθώντας να υποδηλώσουν ότι εκεί είναι το σπίτι τους.


δημοφιλεις προορισμοι ελλαδα



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Ελάχιστοι επέλεξαν το πρωί να φύγουν από την Ειδομένη με ταξί. Οι υπόλοιποι μπήκαν στην τεράστια ουρά που σχηματίζεται με το πρώτο φως της ημέρας για να πάρουν το πρωινό που μοιράζει ΜΚΟ. Κάποιοι, που ήλπιζαν ότι τα σύνορα θα άνοιγαν με την τελευταία Σύνοδο στις Βρυξέλλες, έχουν απογοητευθεί. Δεν διστάζουν δε να διατυπώσουν φόβους ότι θα παραμείνουν «κολλημένοι» στην Ειδομένη και στην επόμενη Σύνοδο…



φολα εσ

συνώνυμο του στερουμαι

Ειδομένη: Στο νοσοκομείο με λοιμώξεις 70 προσφυγόπουλα - «Βουλιάζει» ο Πειραιάς, σε σκηνές πρόσφυγες

Σε έναν απέραντο λασπότοπο, λόγω της βροχής που πέφτει τα τελευταία 24ωρα, έχει μετατραπεί ο πρόχειρος καταυλισμός στην Ειδομένη, όπου φιλοξενούνται 14.000 πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά.


πλέγμα - για σένα άλλαξα θεό στίχοι

Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, 70 παιδιά από τον καταυλισμό έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες.


συνώνυμο του στερουμαι



  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Τα άρρωστα παιδιά θα μεταφέρονται πλέον και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς οι εγκαταστάσεις στο Κιλκίς δεν επαρκούν για τη νοσηλεία τους.

treno

Την Τετάρτη (09/03/2016) έφτασε στην Ειδομένη και κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να προσφέρει ιατρική φροντίδα σε όσους έχουν ανάγκη. Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Α. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην εμφάνιση επιδημιών.
«Επιτηρούμε επιδημιολογικά το όλο φαινόμενο, το οποίο παρουσιάζεται, μέχρι στιγμής η εμπειρία μας δείχνει ότι δεν έχουμε επιδημίες» είπε.


πάολα είσαι τρελός

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Διαχείριση της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης είναι «να αδειάσει η Ειδομένη τις επόμενες ημέρες», διευκρινίζοντας ότι η μετακίνηση προσφύγων θα γίνεται με λεωφορεία σταδιακά όσο ετοιμάζονται οι νέες δομές και ότι θα πρώτα θα μετακινηθούν οικογένειες με παιδιά.

Παράλληλα, διέψευσε, δημοσιεύματα που τον φέρουν να δήλωσε ότι θα γίνει εκκένωση της περιοχής από την Αστυνομία:
«Σχεδιάζουμε να έχουμε στην Ειδομένη αρκετό κόσμο που να μιλάει τις γλώσσες των προσφύγων και να διανείμουμε φλάιερς για να εξηγούμε στους πρόσφυγες την κατάσταση και ότι υπάρχουν δομές διαθέσιμες για τη φιλοξενία τους».

Ο ίδιος εκτιμά ότι κάποια στιγμή και όσο συνεχίζονται οι κακές καιρικές συνθήκες οι ίδιοι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν από την Ειδομένη.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα ανέρχεται σε 41.973 ανθρώπους.

Ήδη κάποιοι έχουν φύγει αναζητώντας θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας που υπάρχουν στην περιοχή. Ορισμένοι καταλήγουν στον Πειραιά, όπου συνεχίζουν να καταφτάνουν εκατοντάδες πρόσφυγες από τα νησιά. Οι σκηνές μέσα και έξω από τους επιβατικούς σταθμούς έχουν αυξηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες.

peiraias

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι την Τετάρτη (09/03/2016) φιλοξενούνταν στους χώρους του ΟΛΠ τουλάχιστον 3.280 μετανάστες, ενώ ακόμα 455 άνθρωποι έφτασαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης από Λέσβο και Χίο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1. Το πλοίο παρέλαβε 398 άτομα από τη Λέσβο και 57 από τη Χίο.

Σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπου διαμένουν προσωρινά τουλάχιστον 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες, περίπου 1000 άτομα εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, όπου θα παραλάβουν περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Ανδρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς δέχονται μηνύματα από δικά τους άτομα στο κινητά που τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού Σώματος, μιλώντας το πρωί στην πύλη Ε-2 σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας.

Λίγο μετά τις εννέα και μισή σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας» μεταφέροντας 307 μετανάστες και πρόσφυγες από τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα το πλοίο παρέλαβε ένα άτομο από τη Ρόδο, έξι από την Κω και 300 από τη Λέρο.

Επιπλέον, αργά σήμερα το βράδυ αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά, από Καβάλα, Χίο Μυτιλήνη, Σάμο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα μεταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, 300 μετανάστες και πρόσφυγες.

peiraias1

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει στον ορισμό και άλλων λιμανιών προκειμένου να κατευθύνονται οι προσφυγικές ροές από τα νησιά, αλλά και να οριστούν νέοι χώροι διαμονής προσφύγων στο Λεκανοπέδιο, ώστε να μη δημιουργηθούν συνθήκες μόνιμης διαμονής στο χώρο του λιμανιού του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή (11/03/2016) η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη των δημάρχων του Λεκανοπεδίου, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των προσφυγικών ροών.