Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

πωσ συμπληρωνω φορολογικη δηλωση ηλεκτρονικα

Κύκλωμα χρυσού: Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης των λαθρεμπόρων

Αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα νέα στοιχεία από τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού - Τι κατέθεσε ιερέας από τη Ζάκυνθο - Συνεχίζονται σήμερα (02/12) οι απολογίες κατηγορουμένων


Πριν από 17 μήνες περίπου, τον Ιούνιο του 2017 ένας ιερέας στην Ζάκυνθο παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταθέτει μια επώνυμη καταγγελία: Στο χώρο συγκεκριμένης επιχείρησης ενεχυροδανειστηρίου που αναπτύσσει δραστηριότητα στο νησί, βρίσκονται κλοπιμαία από την εκκλησία του. Είχε δει με τα ίδια του τα μάτια τα ασημένια περιγράμματα από τις εικόνες που είχαν κλαπεί από τον ναό, να εκτίθενται στο ενεχυροδανειστήριο, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές που έχουν σχέση με την έρευνα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αμέσως καλείται το ΣΔΟΕ με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα Σταύρο Θωμαδάκης. να εκτελέσει σχετική εισαγγελική παραγγελία και μετά από επισταμένη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποιεί συγχρονισμένους ελέγχους στη Ζάκυνθο, τον Πύργο και στην Αμαλιάδα. Θα βρεθούν και θα κατασχεθούν δύο πλαγιόκαννα όπλα, διόπτρες όπλων, 43 χρυσές λίρες, 9 ρολόγια ιδιαίτερης αξίας, επώνυμων κατασκευαστικών οίκων, πλήθος τιμαλφών μεγάλης αξίας σε πλαστικές συσκευασίες και ένα χρηματικό ποσό ύψους 66.930. Σε κανένα από αυτά δεν προέκυψε η νόμιμη προέλευση και κατοχή τους.


μεταφορα χρηματων απο ελλαδα στην κυπρο

παθησεις νυχιων βιβλιο
kyklwma xrysou2

Η υπόθεση αυτή για πρώτη φορά στοιχειοθετεί ίσως το βασικότερο στοιχείο γύρω από το οποίο αναπτύχθηκε η δράση λαθρεμπορίας των κυκλωμάτων χρυσού στην Ελλάδα και είναι αυτό που ελέγχεται κυρίως σήμερα και με τις 59 συλλήψεις μεταξύ αυτών και του ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας με ενεχυροδανειστήρια: Την κλεπταποδοχή.


πωσ συμπληρωνω φορολογικη δηλωση ηλεκτρονικα

«Όλοι αυτοί που πούλησαν λόγω της κρίσης τιμαλφή, κειμήλια και ότι προσωπική κινητή περιουσία είχαν για να επιβιώσουν, το έκαναν κυρίως τα πρώτα χρόνια της κρίσης, από το 2010 έως το 2014,» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος που διερευνά όλες τις διαστάσεις της έρευνας για τη δράση της «μαφίας του χρυσού» όπως την αποκαλεί και προσθέτει:

«Στην συνέχεια οι 947 επιχειρήσεις ή υποκαταστήματα που άνοιξαν μόνο μέσα στα πρώτα δύο χρόνια και είδαν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται , δύσκολα θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην συνέχεια μόνο από κάποιες - νόμιμες - αγοροπωλησίες που αντικειμενικά θα μειώνονταν. Συνεπώς για να συνεχισθεί η κερδοφορία έπρεπε με κάποιο τρόπο να δίνεται το μήνυμα: «Αγοράζονται και κλοπιμαία». Και όταν γνωρίζει ο κλέφτης ότι υπάρχει αγοραστής κλεπταποδόχος εύκολα αυξάνει τη δράση του.» Πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει ούτε μητρώο, ούτε καταγραφή, ούτε φωτογραφίες και κυρίως μπορούν να χαθούν τα ίχνη λιώνοντας τα μέταλλα και μετατρέποντας τα κοσμήματα σε ράβδους ή πλάκες χρυσού, τονιζει η ίδια πηγή στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η περαιτέρω έρευνα για τη δράση της μαφίας του χρυσού αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να φτάσει σε υποθέσεις που έχουν σχέση με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που σχετίζονται με τη δράση της κινέζικης μαφίας, αλλά και υποθέσεις διαφθοράς καθώς ήταν συγκεκριμένες οι συνθέσεις των τελωνειακών όταν επιχειρούσαν να κάνουν εξαγωγές μετρητών και χρυσού.

Συνεχίζονται οι απολογίες

Οι απολογίες συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή (02/12), με την κατάθεση του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας, Δημήτρη – Ριχάρδου Μυλώνα.

kyklwma xrysos6

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ο Ριχάρδος.

Πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα μέχρι στιγμής ενώ, άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος Τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του «κάρφωσε» τον Ριχάρδο λέγοντας ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Ο Τούρκος υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Επίσης, προφυλακιστέος κρίθηκε και o εξάδελφος του πρώτου. Από την πλευρά του κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και υποστήριξε και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται κομβικός ο ρόλος του, καθώς ερχόταν σε επικοινωνία με Κινέζους χονδρεμπόρους ρούχων στην Τουρκία και αγόραζε ρούχα που πληρώνονταν με το βρώμικο χρήμα από την εξαγωγή χρυσού και στη συνέχεια, έδινε σε ευρώ τα αντίστοιχα χρήματα στο κύκλωμα.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με νεκρή φοιτήτρια στη Ρόδο – Άγριο έγκλημα «βλέπει» η ΕΛ. ΑΣ.

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα - Πώς θα πάρετε έως και 1.400 ευρώ


ακτοπλοικα χιος λεσβος

Πάτρα: Ποιες περιοχές δεν θα έχουν νερό την Τρίτη (4/12)

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 4/12 και από ώρα 8.00 το πρωί, έως 5.00 το απόγευμα, λόγω επισκευής βλάβης στον αγωγό μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο Εγλυκάδας, θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρη διακοπή υδροδότησης.


ακτοπλοικα χιος λεσβος

Πιο συγκεκριμένα στις περιοχές:




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Εγλυκάδα – Μυροφόρες – Ρηγανόκαμπος – Γηροκομειό – Παγώνα – Προφήτης Ηλίας - Διάκου – Αρόη – ΚΕΤΧ.


κατασταση που επικρατει μεταξυ ισραηλινων και παλαιστινιων

μάκης σαλιάρης

Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.

Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί για την κατανόηση των συμπολιτών.

ΠΗΓΗ thebest.gr


στεκια για ζιγκολο

Νέα τραγωδία με μετανάστες - Πέθαναν από το κρύο στα σύνορα με τον Έβρο

Νέα τραγωδία σημειώθηκε σήμερα (4/12/2018) με μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.


χανια εισητηρια ακτοπλοικα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι τρεις παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στα περίχωρα της Ανδριανούπολης κοντά στα σύνορα με τον Έβρο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Παράλληλα, όπως μεταδίδει το radioevros.gr.,οι τρεις σοροί φέρεται να εντοπίστηκαν σε διαφορετικά τουρκικά χωριά κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και πιθανότατα είχαν ως στόχο είχαν να περάσουν τον Έβρο.


στεκια για ζιγκολο

αεκ λεβαδειακος λινκ

Οι μετανάστες φαίνεται πως πάγωσαν μέχρι θανάτου εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, οι αρχές της χώρας εντόπισαν τις σορούς τριών παράτυπων μεταναστών στα περίχωρα της Αδριανούπολης, κοντά στα σύνορα με τον Έβρο.


ημερα μητερας ευχες

Xριστουγεννιάτικο Bazaar της Ομάδας Εθελοντισμού Στήριξη: Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018

Με την συμμετοχή πολλών δημιουργών χειροτεχνών


Δώρα, καλλιτεχνικές δημιουργίες, βιβλία, γλυκά, διακοσμητικά και πολλά άλλα από 1 ευρώ. Χριστουγεννιάτικο Bazaar οργανώνει για την υποστήριξη άπορων οικογενειών, το Σάββατο 15 & την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace Αthens , Nικοδήμου 18-20, στην Πλάκα η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη ( www.stirixi. org.gr).


τρενο παρεσυρε αυτοκινητο στο βολο



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το φετινό bazaar θα ενισχύσουν με την παρουσία τους καλλιτέχνες που θα διαθέσουν μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ποικιλία από χειροποίητες δημιουργίες σε εξαιρετικές τιμές. Oι επισκέπτες του bazaar θα μπορούν να βρουν δώρα για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο, κεραμικά, πορσελάνες, κοσμήματα, κατασκευές από μαλλί και χαρτί, καδράκια, τσάντες, δημιουργίες με φελτ, βιβλία, γλυκά και πολλά άλλα , σε τιμές που ξεκινούν από 1 ευρώ.


μείνετε για πάντα νέοι

Χώρος: Εlectra Palace Αthens , Nικοδήμου 18-20 , Πλάκα ( μετρό Σύνταγμα)
Ώρες λειτουργίας : Σάββατο 15/12/18, ώρες 11:00-20:00 Κυριακή 16/12/18, ώρες 11:00-19:00
Η Ομάδα Εθελοντισμού Στήριξη υποστηρίζει από το 2011 άπορες, πολύτεκνες οικογένειες που τις υπέδειξε το Κ. Υ.Α. Δ.Α του Δήμου Αθηναίων και τα έσοδα από το bazaar θα διατεθούν για αυτό το σκοπό.


ημερα μητερας ευχες

www.stirixi. org.gr
EMAIL. stirixiethelontismos@gmail.com/ τ.6970918680


Xριστουγεννιάτικο Bazaar της Ομάδας Εθελοντισμού Στήριξη: Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018
01
Xριστουγεννιάτικο Bazaar της Ομάδας Εθελοντισμού Στήριξη: Στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018








ηλεκτρονικη αθηνων καταστηματα γλυφαδα

«Σύντροφοι» ακούτε; Ο Ζάεφ μιλά για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - «Δεν έχουμε κάνει τίποτα για τους Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα», είπε ο Ζάεφ – Σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ


Σε πλήρη επιβεβαίωση όσων υποστήριζαν ότι οι Σκοπιανοί έχουν αλυτρωτικές βλέψεις κατά της Ελλάδας, προχώρησε ο προκλητικός, ανιστόρητος και επικίνδυνος πρωθυπουργός των Σκοπίων.


ηλεκτρονικη αθηνων καταστηματα γλυφαδα



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Παρά τη δήλωση «μετάνοιας» του Ζόραν Ζάεφ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τη «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού επιβεβαιώνει για μια κόμη φορά πως οι Σκοπιανοί εποφθαλμιούν ελληνικά εδάφη.

Στην ομιλία του, την 1η Δεκεμβρίου, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, απαντώντας στην αντιπολίτευση, έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα: «Μιλάτε για Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι σπουδαίο. Ας ρωτήσουμε τους εαυτούς μας, τι κάναμε γι’ αυτούς εδώ και 27 χρόνια;».


dead of night depeche mode

βερνικι πατωματων νερου

Στην συνέχεια ο Ζάεφ μιλά και για την διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε ειλικρινείς, τι κάναμε γι αυτούς; Μέσω της φιλίας και λύνοντας αυτό το πικρό πρόβλημα, που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας. Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, καλύτερες ευκαιρίες για τα παιδιά στην Ελλάδα να μαθαίνουν την Μακεδονική γλώσσα. Αυτό μέχρι τώρα ήταν θέμα ταμπού. Η Ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη “Μακεδονία”. Επίσης θα χορεύεται ο «μακεδονικός» χορός στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπως εδώ θα χορεύετε συρτάκι». Έχουμε την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά, να απομακρύνουμε τα σύνορα», είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:



Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι η ηγεσία των Σκοπίων, πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της ντροπιαστικής και κατάπτυστης όπως αποδεικνύεται συμφωνίας των Πρεσπών που τόσο πολύ διαφήμισε ο Αλέξης Τσίπρας και εθνομηδενιστές «σύντροφοι», μιλά για ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Το μόνο που δεν είπε ακόμα ο ανιστόρητος Ζάεφ είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Σλαβομακεδόνες που ζουν κάτω από τον ελληνικό ζυγό.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει οργή στον ελληνικό λαό, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει πίσω τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το Newsbomb.gr έχει επανειλημμένα τονίσει η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Εθνικές περιπέτειες. Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων είναι πρόδηλος όσο φτάνουμε στην υπογραφή της συμφωνίας και είναι αμφίβολο αν ο κ. Τσίπρας θα μπορέσει να μαζέψει τις συνέπειες όλης αυτής της ιστορίας.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν πλήρως όσοι από την αρχή έκαναν λόγο για κατάπτυστη συμφωνία που βάζει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα.

Απάντηση προς τον Ζάεφ δεν υπάρχει από το μέγαρο Μαξίμου που μέχρι τώρα (μεσημέρι 05/12/2018), κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Προκόπη Παυλόπουλου και πίσω από ένα τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς...

Αν συνεχίσει έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι βέβαιο πως οι γείτονες Σλάβοι θα μας πουν ότι πρωτεύουσά τους είναι η Θεσσαλονίκη και τα «συντρόφια» θα προσπαθούν να τους πείσουν πως δεν είμαστε ελέφαντες.

Δείτε σχετικά:

Δεύτερη φορά συγγνώμη ζητούν τα Σκόπια για τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας «μακεδονικών»

Κοτζιάς για τις απαράδεκτες δηλώσεις Ζάεφ: Θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους

Διαβάστε επίσης:

Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία της Ελένης – Οργή για τους δολοφόνους της φοιτήτριας


νεο ιπαδ

Ολόκληρη οικογένεια στη «φάκα» της Αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών

Μία ολόκληρη οικογένεια βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (07/12/2018), καθώς μέσα στα σπίτια τους βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.


νεο ιπαδ

bypass operation videos

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, μεταξύ των συλληφθέντων και το ανήλικο παιδί ενός 35χρονου και μίας 33χρονης, και οι δύο ελληνικής καταγωγής. Συγκεκριμένα, ο άντρας και το ανήλικο παιδί που είναι σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 16 ετών, κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Η 33χρονη κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, οδήγησαν στα χνάρια των δραστών σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στα σπίτια των ενηλίκων και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


μηχανες αυτοκινητων τιμες
  • 93,5 γραμμάρια ηρωίνης σε 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια),
  • 28 γραμμάρια κάνναβης,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών,
  • 3 κινητά τηλέφωνα

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος - Δολοφονία 21χρονης: Προφυλακιστέοι οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για το έγκλημα

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το «Μεγάλο Θανατικό» είναι κοντά και θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μεγάλη προσοχή στην «παγίδα» με το IBAN


μήλας πέτρος

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αυτοί οι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» λόγω των συγκεντρώσεων που είναι σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.


Υπενθυμίζεται από τις 12 το μεσημέρι κλειστός είναι και ο σταθμός «Σύνταγμα» του Μετρό.


μήλας πέτρος



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης



υδραυλικη σομπα
οικονομικο πανεπιστημιο βολου κατατακτηριες

πως να καταλαβω αν με γουσταρει

ΣτΕ: Δείτε ποιοι ζητούν την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΣτΕ | Συμφωνία των Πρεσπών: Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές συλλόγων, κ. ά. κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ έξω από το δικαστικό μέγαρο ήταν συγκεντρωμένα περίπου εκατό άτομα.


αστυνομικη σειρα ερτ

ρούχα δεύτερο χέρι

Αναλυτικότερα, στην Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της Ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια), της Κίνησης Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και του δικηγόρου Γεωργίου Κόκκα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όλοι στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητούν να ακυρωθεί η τελική Συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αικατερίνη Χριστοφορίδου) επικράτησε μερική ένταση, καθώς οι παριστάμενοι στην αίθουσα χειροκρότησαν την αγόρευση μιας εκ των δικηγόρων.


πως να καταλαβω αν με γουσταρει

Τότε η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου διέκοψε για 5 λεπτά, λέγοντας ότι θα εκκενωθεί η αίθουσα. Τελικά, ζητήθηκε από τους δικηγόρους των σωματείων οι παριστάμενοι να μην προβαίνουν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Μετά το διάλειμμα η δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη και από εκεί και πέρα συνεχίστηκε κανονικά η ακροαματική διαδικασία.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού και παραβιάζει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Ακόμη, υποστήριξαν ότι «η συμφωνία δεν μπορεί να κυρωθεί από τη Βουλή γιατί δεν έχει το λαϊκό έρεισμα, ενώ τονίστηκε ότι παραβιάζεται η αρχή των εξουσιών και ότι έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα».

Μάλιστα, οι δικηγόροι απευθυνόμενοι στους συμβούλους της Επικρατείας, επισήμαναν ότι είναι στα χέρια τους «η σημαντικότερη υπόθεση της ζωής τους και ότι είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκαταστήσουν τα πράγματα».

Επίσης, ανέφεραν ότι «η καταστροφή που θα επέλθει με την συμφωνία των Πρεσπών είναι ανάλογη με αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής».

Κλείνοντας την αγόρευσή της μια εκ των συνηγόρων είπε ότι «οι Μακεδόνες δεν θα ζήσουν πάλι σκλαβωμένοι» και στο σημείο αυτό άρχισε το παραβρισκόμενο κοινό να χειροκροτεί και η πρόεδρος του ΣτΕ διέκοψε για 5 λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) υποστήριξαν ότι η συμφωνία των Πρεσπών και οι μεταγενέστερες αποφάσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών Νικόλαου Κοτζιά είναι κυβερνητικές πράξεις που αφορούν τις διεθνείς - διπλωματικές σχέσεις της χώρας και δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.

Επίσης, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν ότι οι πράξεις που εκδίδονται σε σχέση με τις διεθνείς συμβάσεις δεν ελέγχονται από το ΣτΕ, αλλά και για ανάλογες περιπτώσεις δεν προβλέπεται δημοψήφισμα.

Τέλος, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2018 - Αίτηση: Βήμα - βήμα πώς θα το διεκδικήσετε στο koinonikomerisma.gr

Επιστήμονες προειδοποιούν: Το «Μεγάλο Θανατικό» είναι κοντά και θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα

Έτσι θα αγοράσετε αυτοκίνητο από 400 ευρώ και μοτοσυκλέτες από 120 ευρώ - Δείτε όλη τη λίστα


viber εγκατασταση tablet

Eμφάνιση του σταυρού σε νοσοκομείο της Δαμασκού - Μαρτυρία Σύριου καρδιολόγου

Ο εξειδικευμένος καρδιολόγος Σύριος γιατρός Νihad Assaf στις 23 Αυγούστου στις 8.30μ. μ στο στο δωμάτιο 102 του γαλλικού νοσοκομείου Hôpital Saint Louis: Français στη Δαμασκό όπου εργάζεται παρατήρησε ένα παράξενο σημάδι στον τοίχο κάτω ακριβώς από την εικόνα της Παναγίας.


viber εγκατασταση tablet

pokemon showdown login

Παραθέτει τις φωτογραφίες χωρίς άλλο σχολιασμό και χωρίς όπως λέει να θέλει να επηρεάσει τη γνώμη κανενός ή να έχει κάποια αξίωση…




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο iellada.gr.



ασιατικα μαγαζια θεσσαλονικη

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

αγκιναρα εποχη της

Λάρισα: Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένη - θύμα ληστείας

Στιγμές τρόμου έζησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της, σε διαμέρισμα στη Λάρισα.


αγκιναρα εποχη της

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το περιστατικό συνέβη στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, την περασμένη εβδομάδα.


ελενα παπαβασιλειου φωτης σπυρου

κουρεία λεμεσός



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Κατά τη μαρτυρία της άτυχης γυναίκας, δύο άντρες εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, τη χτύπησαν και αφού αναζήτησαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα, την κλείδωσαν στο δωμάτιο και εξαφανίστηκαν.

Συγγενής της γυναίκας που δεν είχε ανταπόκριση στα τηλεφωνήματα προς αυτή, πήγε στο σπίτι και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε οικείο πρόσωπό τους που άνοιξε το διαμέρισμα, για να βρεθούν μπροστά στο θέαμα ενός κακοποιημένου και ταλαιπωρημένου ατόμου.

Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιεί η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.


τυροπιτακια λουκανικοπιτακια και

Αστείες δικαιολογίες από Γαβρόγλου: Αφαιρέσαμε τον Παύλο Μελά αλλά μόνο από 74 σχολεία

Είναι πια φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ. ΕΛ. έχει χάσει κάθε μέτρο: Τη στιγμή που η χώρα μας βάλλεται από παντού στο επίπεδο των εθνικών θεμάτων, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να «τραβήξει το αυτί» σε όσους αντέδρασαν στην αφαίρεση από τα σχολικά βιβλία του κεφαλαίου που αφορά στον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά, χαρακτηρίζοντας τη Δευτέρα (10/12/2018) «fake news» τη συγκεκριμένη είδηση.


λειτουργικο συστημα unix

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ: «ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ… ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Είναι, όμως, ψευδογεγονός – για να χρησιμοποιήσουμε τον αγαπημένο όρο του θεωρητικού της Μαζικής Επικοινωνίας, Γιούργκεν Χάμπερμας – όλα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες;


τυροπιτακια λουκανικοπιτακια και

θέλω να δω τον πάπα

Όπως αποδεικνύεται βάσει του δελτίου Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, μάλλον όχι. Και αφού «κατακεραυνώνει» όσους διαμαρτυρήθηκαν, χαρακτηρίζοντάς τους «όψιμους Μακεδονομάχους», το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

«Η συγκεκριμένη ενότητα (κεφ. Β, ενοτ. 4, Εθνικά κινήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη), μικρό μέρος της οποίας αναφέρεται στον Μακεδονικό Αγώνα, έχει πράγματι αφαιρεθεί ΜΟΝΟ από την ύλη των Εσπερινών Λυκείων. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των σχολείων που έχουν Γ΄ ή Δ΄ Λυκείου (ΓΕΛ, Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, Πρότυπα και Πειραματικά κλπ.), μόνο τα εσπερινά δεν διδάσκονται το εν λόγω κεφάλαιο. Με απλούς αριθμούς: από τα 1.277 σχολεία που έχουν τάξεις Γ΄ ή Δ΄ Λυκείου, η ενότητα αυτή δε διδάσκεται σε 74 σχολεία (49 εσπερινά ΓΕΛ και 25 Εσπερινά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις). Αλλιώς, 72.500 μαθητές και μαθήτριες τη διδάσκονται, έναντι 1.280 που δεν τη διδάσκονται. Σε ποσοστά, πρόκειται για 97,2% έναντι 1,8%. Δυστυχώς υπάρχουν «ανησυχούντες» που δεν πρόσεξαν (ή έκαναν πως δεν πρόσεξαν) ότι στη σχετική εγκύκλιο διαχωρίζεται σαφώς η ύλη των Ημερησίων από την ύλη των Εσπερινών».

Με απλά λόγια, η αφαίρεση του επίμαχου ιστορικού περιεχομένου έχει γίνει! Μόνο που το πρώτο ζήτημα που οδήγησε στην απομάκρυνση μιας εξαιρετικά μικρής ενότητας και αφορά στον Παύλο Μελά και το Μακεδονικό Αγώνα έγινε πρωτίστως με καθαρά αριθμητική «λογική» του παραλόγου.

Το υπουργείο λέει, δηλαδή, ότι από τα 1.277 σχολεία με τους συνολικά 72.500 μαθητές, δεν θα το διδάσκονται 74 σχολεία Εσπερινά και οι συνολικά 1.280 μαθητές τους! Από πότε η Παιδεία συνιστά αποκλειστικό προνόμιο και όχι καθολικό δικαίωμα;

Το δεύτερο «επιχείρημα» της αφαίρεσης του Παύλου Μελά από τα σχολικά βιβλία είναι χειρότερο από το πρώτο.

Αναφέρει επί λέξει το υπουργείο Παιδείας: «Το μάθημα της Ιστορίας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου ήταν μέχρι το 2016 πανελλαδικά εξεταζόμενο και ως εκ τούτου η ύλη των Εσπερινών όφειλε να είναι μειωμένη. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο κεφάλαιο είχε αφαιρεθεί ήδη από το 2015. Η μείωση αυτή διατηρήθηκε και για το τρέχον σχολικό έτος, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των μαθητών και μαθητριών των Εσπερινών Λυκείων, λόγω του περιορισμένου χρόνου διδασκαλίας σε σχέση με τα Ημερήσια. Εννοείται εξ άλλου ότι όλοι και όλες ανεξαιρέτως οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν διδαχθεί τον Μακεδονικό Αγώνα στην Γ΄ Γυμνασίου».

Άρα, το δελτίο Τύπου του υπουργείου επιβεβαιώνει – σε δεύτερο χρόνο – την απάντηση του ίδιου του Κώστα Γαβρόγλου, όταν ξέσπασε ο θόρυβος για τον Παύλο Μελά, ότι τον αφαιρέσαμε, για να μην… κουράζονται τα παιδιά!

Ένας νοήμων και εχέφρων άνθρωπος αντιλαμβάνεται αμέσως ότι τέτοιου είδους επιχειρήματα ξεπερνούν κάθε όριο υποτίμησης της νοημοσύνης των ίδιων των πολιτών.

Όταν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σαφείς προσπάθειες υπονόμευσης της ελληνικότητας της Μακεδονίας από τον ίδιο άνθρωπο που μιλούσε για «ελληνοσκοπιανή φιλία», τον πρωθυπουργό της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, όταν υπάρχουν συγκεκριμένα κέντρα και «παράκεντρα» που επιδιώκουν μέσω ΜΚΟ στην Πέλλα να προωθήσουν τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» , τότε αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα.

Διαβάστε σχετικά:

Πρόκληση: Ίδρυσαν ΜΚΟ για τη διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Πέλλα (photos)

Άσσος στην «κωλοτούμπα» ο Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»

Να το πούμε και διαφορετικά: Δεν μπορεί να θεωρούνται ανόητοι κατά το υπουργείο Παιδείας ο Ευριπίδης, ο Αριστοτέλης, ο Κικέρωνας ακόμα και ο ίδιος ο Γκαίτε!

  • «Όλβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν» (Ευτυχισμένος όποιος έχει μάθει την Ιστορία - Ευριπίδης)
  • «Όποιος την Ιστορία του την ίδια δεν ξέρει, το πώς και το γιατί εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια, στης αμάθειας το σκοτάδι μένει και ζει μονάχα από την μια μέρα στην άλλη» (Γκαίτε)

Αντί, λοιπόν, να λέμε ότι πρέπει να αφαιρούμε ως κράτος ύλη από τα βιβλία της ελληνικής Ιστορίας, ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε κομμάτια και να γίνει το ίδιο το μάθημα πιο ενδιαφέρον και πιο προσιτό στα παιδιά. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Η γνώση είναι δύναμη και δεν μπορεί κανείς να το αναιρεί αυτό με φανφαρονίστικες ατάκες περί «όψιμων Μακεδονομάχων».

Τα υπόλοιπα είναι, απλώς, προφάσεις εν αμαρτίαις. Η Παιδεία είναι απόλυτη προτεραιότητα κι αυτό οφείλει ο κύριος υπουργός να το αντιληφθεί και να αφήσει κατά μέρος τα περιπαικτικά ευφυολογήματα, όπως η κατακλείδα πρόταση στην ανακοίνωσή του «Εν αρχή είναι ο κύριος…».

Εν αρχή είναι η Παιδεία, εν αρχή είναι η Ιστορία, κύριε Γαβρόγλου!

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό Μέρισμα: Δείτε ΕΔΩ γιατί απορρίπτεται η αίτησή σας

Συμφωνία Πρεσπών: Βγάζουν εκτός διδακτέας ύλης τον Παύλο Μελά


υλικα συσκευασιας σκρουτζ

Λασίθι: Φόρτωσαν τα πρόβατα σε φορτηγό και εξαφανίστηκαν

Μία απίστευτη κλοπή σημειώθηκε χθες (11/12/2018) στην Κρήτη, όταν άγνωστοι φόρτωσαν σε φορτηγό τα πρόβατα ενός κτηνοτρόφου και στη συνέχεια έγιναν καπνός.


ζωοδοχου πηγησ 39 νεα ιωνια

Η αστυνομία ενημερώθηκε για την κλοπή και μετά από έρευνες των αστυνομικών, το όχημα βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου χωρίς όμως τα πρόβατα.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το ekriti.gr τα άγνωστα άτομα πήγαν στη στάνη, στην Επισκοπή Ιεράπετρας, φόρτωσαν τα ζώα στο όχημα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.


επικινδυνη πτηση

Αρκετά χιλιόμετρα παρακάτω, αφού άδειασαν το φορτηγό, το παράτησαν στην άκρη του δρόμου.


υλικα συσκευασιας σκρουτζ

τα ρωμαικα μνημεια της θεσσαλονικης

Ισχυρός σεισμός: Γιατί κινδυνεύουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη (χάρτες)

Η περιοχή της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο καταστροφών στις υποδομές και στα κτήριά της στην περίπτωση ενός σεισμού, είναι η Αττική.


Αυτό προκύπτει από τους χάρτες κινδύνου από σεισμό που παρουσίασε ο διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Global Earthquake Model (GEM).




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι χάρτες παρουσιάζουν τις περιοχές του πλανήτη στις οποίες είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για ένα μεγάλο σεισμό και τις περιοχές στις οποίες τα κτήρια είναι περισσότερα ευάλωτα.


ακου τι ειπαν το σοι σου vs μουρμουρα

ψαχνω να βρω εναν φιλο παλιο

Όπως αναμενόταν η Ελλάδα κατατάσσεται στις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης, μαζί με την Ιταλία και τις υπόλοιπες χώρες της βαλκανικής χερσονήσου, και τα 3,3 εκατομμύρια κτήριά της που είναι εκτεθειμένα σε σεισμούς αναμένεται να χρειαστούν συνολικά περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια για να επισκευαστούν.


τα ρωμαικα μνημεια της θεσσαλονικης

Πηγή: Global Earthquake Model

Οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, μετά την Αττική, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υλικών καταστροφών στην περίπτωση σεισμού είναι η Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου, η Μακεδονία και η Θράκη.

Πηγή:Global Earthquake Model

Τα ευρήματα των μελετητών δεν εκπλήσσουν τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο οποίος λέει στην εφημερίδα «Έθνος» ότι αντίστοιχα ήταν και τα ευρήματα από την έρευνα που έκανε ο ίδιος το 1996.

Όπως εξηγεί, παρά τη μικρότερη σεισμικότητά της σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, ο κίνδυνος για τα κτήρια στην Αθήνα είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης δραστηριοτήτων.

«Στην Αττική καταγράφεται μεγάλη πυκνότητα στο δομημένο περιβάλλον και αυτό την κάνει πιο ευάλωτη από άλλες περιοχές. Αυτό το είχαμε καταγράψει στην έρευνα του 1996 και επιβεβαιώθηκε με το σεισμό του 1999. Ήταν ένας σεισμός 5,9 βαθμών τη κλίμακας Ρίχτερ, όχι δηλαδή από τους μεγαλύτερους που έχουν γίνει, αλλά προκάλεσε 143 θανάτους, πολλές ολικές καταρρεύσεις κτηρίων και τη μεγαλύτερη οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί στην Ελλάδα από σεισμό».

Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος συμπληρώνει ότι κατά τη δική του εκτίμηση η δεύτερη περιοχή που αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο για καταστροφές στα κτήρια είναι η Θεσσαλονίκη και επισημαίνει ότι τα 3,3 εκατομμύρια κτήρια στα οποία αναφέρεται η έρευνα αποτελούν το σύνολο των κτηρίων της επικράτειας.

«Από τη στιγμή που έχουμε σε όλη την Ελλάδα σεισμούς, κάθε κτήριο είναι εκτεθειμένο σε κάποιο βαθμό» λέει και προσθέτει ότι «δεν έχω αντιληφθεί από πού προκύπτουν τα ποσά που αναφέρονται για τις επισκευές που θα χρειαστούν».
Σε γενικές γραμμές, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου θεωρεί ενδιαφέρουσα την προσέγγιση των ερευνητών.

Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν είναι μέλος των GEM και δεν έχει εμπλοκή στην εκπόνηση της έρευνας. «Θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή εθνικών φορέων στον οργανισμό, για να είμαστε βέβαιοι ότι το GEM παίρνει τα πιο ακριβή δεδομένα που υπάρχουν» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Κοινωνικό Μέρισμα: Αυτό είναι το λάθος που σας πετάει εκτός - Τι πρέπει να κάνετε


ξυλινη τρομπετα

Το γύρο του ίντερνετ κάνει το σήμα «παιδί στο αυτοκίνητο» αλά κρητικά (pic)

Εκεί που περπατάς στους δρόμους του Ηρακλείου για τις πρωινές δουλειές και ξεκινάει εντελώς συνηθισμένα η εβδομάδα σου, ξαφνικά βλέπεις σε ένα αυτοκίνητο ένα σήμα που η φαντασία του σου φτιάχνει την διάθεση για τα καλά και σκας ένα χαμόγελο.


Το σήμα «παιδί στο αυτοκίνητο» αλά κρητικά είναι όλα τα λεφτά και μπράβο στους γονείς που θέλησαν να φτιάξουν οι ίδιοι το σήμα στην διάλεκτο του νησιού και όχι να αγοράσουν ένα τυπικό από τα καταστήματα.


ξυλινη τρομπετα

σουβλακι οπως παλια στροβολος

πληροφοριακές πινακίδες διαστάσεις



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο Daynight.gr.


γιωργος σαμπανης που τραγουδαει

Περικλής Παναγόπουλος: Ποιος ήταν ο εφοπλιστής
EUROKINISSI

Την τελευταία του πνοή άφησε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, σε ηλικία 84 ετών.


Ο επιχειρηματίας ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της ναυτιλίας αντιμετώπιζε το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρά προβλήματα υγείας.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1935 και ήταν γιος του Σταύρου Παναγόπουλου από την Καλαμάτα και της Ειρήνης, η οποία κατάγονταν από μεγάλη οικογένεια της Κωνσταντινούπολης.


εργασια αγρινιο νοεμβριος 2014

Ο πατέρας του απεβίωσε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου αν και άλλοι αναφέρουν ότι απεβίωσε στον εμφύλιο πόλεμο ή από βασανιστήρια των Γερμανών στην κατοχή.


γιωργος σαμπανης που τραγουδαει

καφεδακι φβ

Στον ελεύθερο χρόνο του κι ενώ ήταν μαθητής, εργαζόταν σε κρουαζιερόπλοια. Φοίτησε στη Σχολή Ecole Superiense de Commerce της Ελβετίας, από όπου πήρε το πτυχίο του και αμέσως εργάστηκε στη Home Lines, του Ομίλου Ευγενίδη. Ο θάνατος του Ευγένιου Ευγενίδη, το 1954, τον βρίσκει να εργάζεται ως εκπαιδευόμενος σε εταιρία του ομίλου στο Λονδίνο και το 1955 μετακομίζει στα κεντρικά γραφεία της Home Lines στη Γένοβα, όπου εργάστηκε σε όλα τα τμήματά της αποκτώντας έτσι μια πλούσια εμπειρία στη διαχείριση των ναυτιλιακών εταιριών.


panagopoulos-periklis-3.jpg
01
Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος. EUROKINISSI




















Το 1965 εγκατέλειψε τον Όμιλο Ευγενίδη και βρέθηκε στον Πειραιά προκειμένου να αναλάβει γενικός διευθυντής της εταιρίας κρουαζιεροπλοίων Sun Line του εφοπλιστή Μπάμπη Κιοσέογλου. Το 1971 αποχώρησε από τη Sun Line και ίδρυσε τη δική του εταιρεία, Royal Cruise Line. Το 1989 την πουλά και ιδρύει την Magna Marine Inc., η οποία δραστηριοποιήθηκε στη διαχείριση φορτηγών πλοίων.

Το 1994 ίδρυσε την Superfast Ferries παραγγέλνοντας δύο πλοία, τα οποία σκόπευε να δρομολογήσει στη γραμμή Πάτρας – Ιταλίας. Το 1999 αποκτά τον έλεγχο του 38,8% των Γραμμών Στρίντζη Ναυτιλιακή Α. Ε. και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αυξάνει το ποσοστό του σε 48,8% αποκτώντας και τον πλήρη έλεγχο της εταιρίας που μετονομάσθηκε σε Blue Star Ferries.

Οι Επιχειρήσεις Αττικής, μετονομάσθηκαν σε Όμιλος Αttica και στις 13 Φεβρουαρίου 2008 πωλήθηκαν στη MIG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου αντί των 455 εκατ. ευρώ, γιατί «τα πάντα πουλιούνται, όταν η τιμή είναι η σωστή».

Ο Περικλής Παναγόπουλος όμως δεν εγκατέλειψε την ενεργό δράση.

Συνέχισε να έχει έντονη παρουσία στα κοινά της ελληνικής ναυτιλίας και ταυτόχρονα συνέχισε να διοικεί, μαζί με την κόρη του Ειρήνη, τη πρώτη του εταιρία Magna Marine Inc. η οποία διαχειρίζεται τώρα τέσσερα φορτηγά πλοία. Ο υιός του Αλέξανδρος Παναγόπουλος είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την οικογενειακή επιχείρηση, αναζητώντας τρόπους να επανέλθει στο χώρο της κρουαζιέρας.

Η απαγωγή που συγκλόνισε

Ο Περικλής Παναγόπουλος έπεσε θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του «Περικλής Παναγόπουλος Βίος και Ναυτιλία» είχε περιγράψει τον προσωπικό του εφιάλτη όπως τον έζησε εκείνες τις 192 ώρες της απαγωγής του.

«Ξεκίνησα με τον οδηγό για το γραφείο μου στη Βούλα όταν ξαφνικά ένα βανάκι μας έκλεισε το δρόμο. Κατέβηκαν τρεις γεροδεμένοι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν όπλα. Μας άρπαξαν και μας έβαλαν στο βαν. Μας πήγαν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια με έβαλαν στο πορτμπαζ ενός άλλου οχήματος».

Ωστόσο η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη για τον κ. Παναγόπουλο, αφού στο σημείο που μεταφέρθηκε τον αλυσόδεσαν με χειροπέδες, αλλά και με μία χοντρή αλυσίδα σαν αυτές που χρησιμοποιούν για τις άγκυρες των κότερων. Συνεχίζει λέγοντας πως τον υποχρέωσαν να φορέσει μαύρα ρούχα και κόκκινες χνουδωτές παντόφλες. Μόνη του συντροφιά ένας παλιός καναπές και μία τηλεόραση που έπιανε ένα κανάλι.

Φυσικά η ημέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ ήταν όταν τον άφησαν ελεύθερο, τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου.

«Ο αρχηγεύων της παρέας μου είπε ''Κύριε Παναγόπουλε η γυναίκα σας παλικάρι. Ολα πήγαν καλά. Αν και της είπαμε ότι θα σας ελευθερώσουμε μέσα σε 24 ώρες θα το κάνουμε μέσα στη νύχτα».

Για το θάνατο του συζύγου της, η Κατερίνα Παναγοπούλου, συντετριμμένη, ανέφερε στο facebook:



Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Αεροχείμαρροι θα «πνίξουν» τη χώρα - Έρχονται καταιγίδες, λάσπη και χαλάζι

Ξαφνικό «κανόνι»: Πτώχευση για γνωστή αεροπορική εταιρεία


καψιμο χεριου

Νέο θρίλερ στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη μέσα στο σπίτι της (pics)

Νεκρή βρέθηκε σήμερα (13/12/2018) το μεσημέρι, γύρω στις 13:30, στο σπίτι της μία 24χρονη.


αεροβόλα τυφέκια co2

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της dimokratiki.gr, φέρεται να πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ οι λόγοι που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.


καψιμο χεριου

ΦΩΤΟ rodospress.gr/skyrodos.gr


ακουμπάω στα αρχαια ελληνικα

Νέο θρίλερ στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη μέσα στο σπίτι της (pics)
01
Νέο θρίλερ στη Ρόδο: Νεκρή 24χρονη μέσα στο σπίτι της (pics)